R1 czy HAYABUSA
• Strona 1 z 2 • 1, 2
R1 czy HAYABUSA
PANOWIE prosze o pomoc.mam fzr600 ,a chcę kupić coś większego.uzbierałem 22000 zł i mam dylemat-r1 czy haya
- mario26011
- Świeżak
-
falconiforme - VIP Ścigacz.pl
nie. haya jest dla stetryczałych lanserów, którzy jeżdżą nią głównie na rybkę. do Krynicy lub na Mazury
-
SQ - Mieszkaniec forum
-
caliber1986 - Bywalec
Tu nie ma czego porównywać. Tak jak Ci pisali, to sa dwa różne sprzęty. Każdy ma inne przeznaczenie. Jak masz się zamiar kręcić wokoło komina kup R1, jeśli interesują cię dalsze wypadu Hayabusa rządzi.
Suzuki GSX 1300R Hayabusa- ZZR1400 II GEN - Czekam na ZX10R 2016
- Kronos
- Świeżak
wstyd? r1 chyba mniej jak 150 koni nie mialy a ty mowisz ze to wstyd? a nowsze r1 maja wiecej mocy niz hayka..
co do tematu to jak juz mowili przed mowcy to dwa rozne motocykle.. r1 typowy i topowy sport a hayka typowy i topowy sport-tur.. jak chcesz cos agresywnego to r1 bedize idal.. jak chcesz cos piekielnie szybkiego, elastycznego i nadajacego sie rowniez do szybkiej turystyki to hayka bedzie dobra.. na oba sprzety wymagaja nie lada umiejetnosci..
co do tematu to jak juz mowili przed mowcy to dwa rozne motocykle.. r1 typowy i topowy sport a hayka typowy i topowy sport-tur.. jak chcesz cos agresywnego to r1 bedize idal.. jak chcesz cos piekielnie szybkiego, elastycznego i nadajacego sie rowniez do szybkiej turystyki to hayka bedzie dobra.. na oba sprzety wymagaja nie lada umiejetnosci..
-
Leg1oN - VIP Ścigacz.pl
-
SQ - Mieszkaniec forum
-
SQ - Mieszkaniec forum
LegioN napisał(a):wstyd? r1 chyba mniej jak 150 koni nie mialy a ty mowisz ze to wstyd? a nowsze r1 maja wiecej mocy niz hayka..
Żarty żartami, ale nie wprowadzajmy tu herezji, że hayka ma mniej kucy od dRes-jedynki.I nie kłóć się ze mną tylko zajrzyj do tabelek.
600:D Spawacz ram....
- milus
- Świeżak
milus.. przeczytaj moja odp na pytanie sq.. potem sprawdz to gdzie chcesz... bo cos chyba nie wierzysz ze potwierdzilem moje herezje tamtym postem.. jak i sq przyznal mi racje.. obecna R1 ma nniej mocy od 13-stki.. kiedys wygladalo to inaczej...
poza tym ten temat nie jest miejscem na tego typu dywagacje a przede wszystkim zaczepne docinki..
sorry za OT..
poza tym ten temat nie jest miejscem na tego typu dywagacje a przede wszystkim zaczepne docinki..
sorry za OT..
-
Leg1oN - VIP Ścigacz.pl
Invinciblee napisał(a):caliber1986: A kogo to obchodzi?
r1 czy haya? GSXR 1000
A kogo tu obchodzi GSXR 1000??
-
przemko27vr4 - Świeżak
falconiforme napisał(a):R1
Ale gdzie chcesz tym jeździć?
Na długie trasy Haja.
Do szpanu i dzidowania R1.
Oj Falconi miałem o tobie inne zdanie.....
Do autora oba są super tylko że Busą ciężko się jeździ po mieście i musisz być dość spory facet aby było ci na niej dobrze po drugie R1 nie jest do szpanu tylko do sportowej jazdy, po mieście lepiej niż busa wypada ale w trasy gorzej. za 22 koła kupisz w dobrym stanie RN012. Ja osobiście miałbym wielki dylemat na twoim miejscu najlepiej jak byś się przejechał obydwoma...
-
YZF R1 - Moderator
Super Sport jak nie do szpanu??
Na R1 inaczej nie da się jeździć, to jest po prostu nie możliwe. Wsiadasz wąchasz benzynę i a pierwsze nawet małe odkręcenie rolgazu włącza ci w głowie Insane Mode, a pierwsza komenda to Engine Power Check.
To samo mam ze swoją Aprilią Falco. Zanim wsiądę maly dreszczyk niby sportowo turystyczny i "tylko" 105KM na kole. A potem byle jechać bokiem na zimnych oponach, a potem to już tylko fantazja ciebie ogranicza.
Dojeżdżam do świateł oczywiście między puszkami, i na wysokości 3-go samochodu od początku kolejki zapala się żółte, więc dodałem trochę gazu, a będąc już przy masce pierwszego odkręciłem więcej, i nie mogło być inaczej.
V-ka zaryczała i ta czarna dziwka wystrzela mi przednie koło w górę. Już wyobrażałem sobie myśli puszkarzy: "po prostu debil".
Najciekawiej jest wyprzedzać w deszcz driftem na 4-ce.
Takie ekscesy mam prawie zawsze. Jeśli to nie szpan to co??
A co do koni mechanicznych to kto ich potrzebuje ?
Sprawdźcie sobie ile koni NA KOLE generują najnowsze litry. Około 155-170KM, tyle że Haja tyle ma przy mniejszych obrotach.
Tylko moment obrotowy rządzi.
Na R1 inaczej nie da się jeździć, to jest po prostu nie możliwe. Wsiadasz wąchasz benzynę i a pierwsze nawet małe odkręcenie rolgazu włącza ci w głowie Insane Mode, a pierwsza komenda to Engine Power Check.
To samo mam ze swoją Aprilią Falco. Zanim wsiądę maly dreszczyk niby sportowo turystyczny i "tylko" 105KM na kole. A potem byle jechać bokiem na zimnych oponach, a potem to już tylko fantazja ciebie ogranicza.
Dojeżdżam do świateł oczywiście między puszkami, i na wysokości 3-go samochodu od początku kolejki zapala się żółte, więc dodałem trochę gazu, a będąc już przy masce pierwszego odkręciłem więcej, i nie mogło być inaczej.

Najciekawiej jest wyprzedzać w deszcz driftem na 4-ce.

Takie ekscesy mam prawie zawsze. Jeśli to nie szpan to co??
A co do koni mechanicznych to kto ich potrzebuje ?
Sprawdźcie sobie ile koni NA KOLE generują najnowsze litry. Około 155-170KM, tyle że Haja tyle ma przy mniejszych obrotach.
Tylko moment obrotowy rządzi.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2