Yamaha, kilka pyt.
• Strona 1 z 1
Yamaha, kilka pyt.
For delete
Ostatnio edytowano 28/11/2009, 22:56 przez Frix, łącznie edytowano 1 raz
-
Frix - Świeżak
Jeśli chodzi o używaną to rocznik nie jest taki ważny ,może być 10 letnia w lepszym stanie niż 5 letnia katowana .....
Jeśli kupujesz na np 2 lata i potem sprzedasz to nie warto nowego .
Z używanego można być tak samo zadowolony jak z nowego pod warunkiem że kupisz zadbany , pojedź zobaczyć z kimś kto się naprawdę zna .
Jeśli kupujesz na np 2 lata i potem sprzedasz to nie warto nowego .
Z używanego można być tak samo zadowolony jak z nowego pod warunkiem że kupisz zadbany , pojedź zobaczyć z kimś kto się naprawdę zna .
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
No, zapewne paliwo ja też Shell v-power.. ile wam pali w miescie na setke? koło 4l nie?
krzysieg, jeśli miałbym kupić sobie motor na 2 lata kupiłbym sobie Jawe albo jakieś inne gówienko za 1,5 tys. Nie zmieniam motorów jak rękawiczki, tzn nie będe zmieniać:D. Myślę że na ok. 4 lata a nawet 5, zależy jak się będzie sprawował.
A wymarzony kolor to niebieski/czerwony metalic
. Mniam D:.
Dobra, dzieki zobaczymy jaki kupie.
Prosze o odpowiedzi na pozostale pytania ^^.
kalboy92 ten motor upatyzem już kilkanaście miesięcy temu ^^.

krzysieg, jeśli miałbym kupić sobie motor na 2 lata kupiłbym sobie Jawe albo jakieś inne gówienko za 1,5 tys. Nie zmieniam motorów jak rękawiczki, tzn nie będe zmieniać:D. Myślę że na ok. 4 lata a nawet 5, zależy jak się będzie sprawował.
A wymarzony kolor to niebieski/czerwony metalic

Dobra, dzieki zobaczymy jaki kupie.
Prosze o odpowiedzi na pozostale pytania ^^.
kalboy92 ten motor upatyzem już kilkanaście miesięcy temu ^^.
.."Masz rację, bywa, że to nasza wina,wszak w żyłach nam płynie adrenalina.." | http://allegro.pl/show_item.php?item=838323227
-
Frix - Świeżak
Wiesz, TZR ma to do siebie, że ma dynamiczny strasznie silnik...
Jakbyś miał blokadę, to spali Ci dużo mniej...
Jak będziesz szalał i cieszył się torpedą z przyspieszenia, to żłopie jak głupia tego paliwa ;D
Jakbyś miał blokadę, to spali Ci dużo mniej...
Jak będziesz szalał i cieszył się torpedą z przyspieszenia, to żłopie jak głupia tego paliwa ;D
-
kalboy92 - Świeżak
Taa... zdjąć to napewno zdejme i śmigne prostą nie raz setką xD równo na przerwanej linii ;D
A tak w ogóle czy mi sie zdaje czy ta Yamaha jest taka.. yy... wąska?
Wkońcu to tylko motorower.
O własnie, niestyd wam jak mówicie "Patrz, mam motorower"?
Nie zmieniacie tych zdań na : "Patrz, mam ścigacza"!
xD?
A tak w ogóle czy mi sie zdaje czy ta Yamaha jest taka.. yy... wąska?
Wkońcu to tylko motorower.
O własnie, niestyd wam jak mówicie "Patrz, mam motorower"?
Nie zmieniacie tych zdań na : "Patrz, mam ścigacza"!
xD?
-
Frix - Świeżak
Wiem wiem, każdy napewno.. mnie ostatnio "podniecają" motory i za każdym musze się obejrzeć.
WÄ…ski nie jest?
TO jest szerokość taka jak np. MV Agust?
.
Zapewne i tak połowa ludzi z moich znajomych nie będzie wiedziała co to znaczy "ccm"
co do blokady,
chętnie bym ją zdjął ale wtedy ubezpieczenie jest nieważne więc zje**.
WÄ…ski nie jest?

Zapewne i tak połowa ludzi z moich znajomych nie będzie wiedziała co to znaczy "ccm"
co do blokady,
chętnie bym ją zdjął ale wtedy ubezpieczenie jest nieważne więc zje**.
.."Masz rację, bywa, że to nasza wina,wszak w żyłach nam płynie adrenalina.." | http://allegro.pl/show_item.php?item=838323227
-
Frix - Świeżak
Re: Yamaha, kilka pyt.
Frix napisał(a):Może to nie odpowiedni dział ale to się zalicza częściowo do skuterków.
A więc, około Czerwca kupuje Yamahe TZR 50 i teraz:
1. Karte motorowerową zdaje się only w szkole czy można na L'ce, trudne są testy?
2. Kupić nowy motor czy używany? Budżet to ok. 8 tys. Myślę nad używanym lecz mama mówi że troche dołożyć i nowy. Lecz nowy to trzeba wkład na rejestracje, ubezpieczenie, przeglądy częszcze na początku a więc z 14 tys robi się 15,5 tys. więc chyba jakiś używany.
3. Z jakiego rocznika najlepiej kupić Yamahe?
4. Dam sobie rade z jazdą na niej? Będzie to mój pierwszy motocykl dodam że w Czerwcu bd mieć 14 lat, ok. 165 cm wzrostu i ok. 60kg.
Najbardziej boje się zmiany biegów.. tzn tego pierwszego dnia żeby się przyzwiczaić do tej skrzyni biegów.
Dotychczas jeździłem quadami po terenach że tak powiem ekstremalnych.
5. Sciagnąć odrazu blokade czy raczej zapoznać się kilka mies. z motorem i dopiero potem ściągnąć blokade prędkości ale jeździć umiakowanie [ tak myśle własnie ] .
6. Kiedys widziałem taki fajny kask taki jak jest w logo "ścigacz.pl"
Ten z irokezem... jak on siÄ™ nazywa?
7. Jak mi sie coÅ› przypomni i napisze.
8. Aa.. jak najlepiej że tak powiem pieścić swój motocykl? Chodzi o oleje, płyny, itp.
edit.
9. Moja mama mówi że weźmie pożyczke na 15 tys. i kupi nowy z 2009, a gdy ja mówie że nie warto, bo i tak jej nie dostaniesz (( nie wiem czy dostanie czy nie )) mowi zatem że zbierać się nie opłaca... kupuje zbędne koszule za 100/150 zł, toffie fie i inne bzdety zamiast odłożyć na Yamahe i miec już 0.9 tys. Co mam zrobić?na 50% kredytu nie dostanie ale chociaż nie wiem.
1. Na karte mozna zdac i w szkole i na L'ce
2. Za 8 tys. zl masz bardzo mloda sztuke. Mysle ze 2006/2007 w bdb stanie za ta forse wyrwiesz. Na twoim miejscu kupilbym uzywany. Tymbardziej, ze chyba to twoj pierwszy motor a na takim o wypadek nie duzo wiec nie bedzie szkoda hasju jak cos rozwalisz ;d
3.Zalezy od budzetu ale mysle ze 2005/2007 rok bedzie w sam raz

4. Rade napewno dasz, wzrost odpowiedni waga nie gra roli. Biegi to nic strasznego. Nauczysz sie po tyg. jazdy

5. Dobrze myslisz. Pojezdzij troche zablokowanym motorkiem, jak juz sie nauczysz to je zdejmiejsz

6. Nie mam pojecia.
7.

8. Trzeba lac olej do mieszanki najlepiej Castrol 2T Racing, dobre paliwo, smarowac lancuch itd.
9. Nie kupuj nowego motoru na pierwszy sprzet

Suzuki Bandit 600N 2003r.
- Mateusz149
- Bywalec
Ehkm, mama nalega na nowÄ… TZR'ke 2008/9
coż... pewnie jeszcze jej sie odwidzi.. budżet 16k z czego 1,6 na prawko dla mamy B
, 1k na papierkowe sprawy.
A co do pkt. 8 to spytam sie u mechanika w Wulkanizacji...
Dzięki wszystkim za pomoc, za odpowiedzi i za mocne zaangażowanie się Mateusz149 i kalboy92
coż... pewnie jeszcze jej sie odwidzi.. budżet 16k z czego 1,6 na prawko dla mamy B

A co do pkt. 8 to spytam sie u mechanika w Wulkanizacji...
Dzięki wszystkim za pomoc, za odpowiedzi i za mocne zaangażowanie się Mateusz149 i kalboy92
-
Frix - Świeżak
A i jeszcze mógłby mi ktoś dać instruktaż jak posługiwać się biegami, sprzęgłem i innym ? Tzn podstawowym wyposażeniem xd.
Najlepiej jakiś filmik zdjęcia albo cuś. Postawie browara przy okazji ;d
Najlepiej jakiś filmik zdjęcia albo cuś. Postawie browara przy okazji ;d
-
Frix - Świeżak
Czy ja wiem czy każdy się obejrzy za pierdziawką na ulicy, bo nie mamy co się czarować, takie pojemności pierdzą, za 600ccm to się można obejrzeć, co do zmiany nie byłbym taki pewien, kiedyś też tak mówiłem, i 50 było mało potem 80, 125 też już nie wystarcza, a to wszystko tylko w trzy lata. Ale życzę szczęścia na nowej drodze
nsr>zzr>zx6r>r6>cbr f4i?
-
Dandi93 - Bywalec
Jeszcze jedno pytanie albo dwa...
1. Czy w np. L'kach mogli by mnie podszkolić? Bo obawiam się że s biegami sobie nieporadze.
Bo to chyba inaczej niż w aucie nie?
W aucie ruszasz
1. Odpalasz
2. Naciskasz sprzęgło
3. Wrzucasz na 1
4. Powoli puszczasz sprzeglo i dodajesz gazu,
A w motorze?
1. Odpalasz
2. Naciskasz sprzęgło
3. Wrzucasz 1
4. Powoli puszczasz sprzeglo i dodajesz gaz, tak?
a jak chce na np. 4 z 3 to
1. Naciskam sprzęgło
2. przerzucam na 3
3. dodaje gazu i puszczam sprzęgło ?
dobra, pyt. 2. Stacja.
Podjeżdzam pod stacje i chce zatankować...
i co dalej? xD
1. Czy w np. L'kach mogli by mnie podszkolić? Bo obawiam się że s biegami sobie nieporadze.
Bo to chyba inaczej niż w aucie nie?
W aucie ruszasz
1. Odpalasz
2. Naciskasz sprzęgło
3. Wrzucasz na 1
4. Powoli puszczasz sprzeglo i dodajesz gazu,
A w motorze?
1. Odpalasz
2. Naciskasz sprzęgło
3. Wrzucasz 1
4. Powoli puszczasz sprzeglo i dodajesz gaz, tak?
a jak chce na np. 4 z 3 to
1. Naciskam sprzęgło
2. przerzucam na 3
3. dodaje gazu i puszczam sprzęgło ?
dobra, pyt. 2. Stacja.
Podjeżdzam pod stacje i chce zatankować...
i co dalej? xD
-
Frix - Świeżak
tak samo jak aucie
1 w dół następnie lekko do góry masz neutralny czyli luz a jak wciśniesz do oporu do góry to masz 2 i tak dalej aż do 6.
1. Podjeżdżasz do stacji
2. Gasisz moto
3. Schodzisz z niego
4. Ściągasz kask i łapki jeżeli masz
5. WysiÄ…gsz kluczyk ze stacyjki
6. Wkładasz do zamka znajdującego się na korku od baku
7. Następnie przekręcasz i korek wyskakuje
8. Odkładasz go w bezpieczne miejsce
9. Bierzesz To coś czym się benzynę(nie pomyl z ropą) wlewa czyli ten szczur i wkładasz do środka i naciskasz taką rączkę która znajduję się na uchwycie i tankujesz
.
10 Jak już zatankujesz odkładasz wąż na miejsce i zamykasz bak
11. Następnie idziesz zapłacić
12 Wracasz do moto to go odpalasz hełm na głowę i na gumę
.

1 w dół następnie lekko do góry masz neutralny czyli luz a jak wciśniesz do oporu do góry to masz 2 i tak dalej aż do 6.
1. Podjeżdżasz do stacji
2. Gasisz moto
3. Schodzisz z niego
4. Ściągasz kask i łapki jeżeli masz
5. WysiÄ…gsz kluczyk ze stacyjki
6. Wkładasz do zamka znajdującego się na korku od baku
7. Następnie przekręcasz i korek wyskakuje
8. Odkładasz go w bezpieczne miejsce
9. Bierzesz To coś czym się benzynę(nie pomyl z ropą) wlewa czyli ten szczur i wkładasz do środka i naciskasz taką rączkę która znajduję się na uchwycie i tankujesz

10 Jak już zatankujesz odkładasz wąż na miejsce i zamykasz bak
11. Następnie idziesz zapłacić
12 Wracasz do moto to go odpalasz hełm na głowę i na gumę

Była CBR 600 F2.
-
deyna - Bywalec
No.. o quwa to ja już prawie all wiem xD.
A jakieś oleje płyny? to w domu np mam wlać jakiś olej do baku czy cu?
edit
A tam na dyspozytorze paliwa ustawiam że chce lać np. 4 l i mi leje i jak już będzie 4 l to zapala się coś czy co?
A jakieś oleje płyny? to w domu np mam wlać jakiś olej do baku czy cu?

edit
A tam na dyspozytorze paliwa ustawiam że chce lać np. 4 l i mi leje i jak już będzie 4 l to zapala się coś czy co?

-
Frix - Świeżak
Nie nie nie ;d
Normalnie jak wsadzisz juz ten lejek w bak to naciskasz na ta wajche, a na ekranie ci nalicza ile jzu wlales i ile za to zaplacisz. Jak np. chcesz zalac za 20 zł to lejesz tak do 15 zł i potem naciskasz lekko ta wajche zeby nie przelac
.. xd
Do baku nic nie wlewasz, masz dozownik pod siedzeniem i tam lejesz olej do mieszanki, a moto juz samo za Ciebie pomiesza
Normalnie jak wsadzisz juz ten lejek w bak to naciskasz na ta wajche, a na ekranie ci nalicza ile jzu wlales i ile za to zaplacisz. Jak np. chcesz zalac za 20 zł to lejesz tak do 15 zł i potem naciskasz lekko ta wajche zeby nie przelac

Do baku nic nie wlewasz, masz dozownik pod siedzeniem i tam lejesz olej do mieszanki, a moto juz samo za Ciebie pomiesza

Suzuki Bandit 600N 2003r.
- Mateusz149
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości