Dobry skuter dla kuriera z miejscem na duży kufer lub torbe.
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Dobry skuter dla kuriera z miejscem na duży kufer lub torbe.
Witam, jestem tu aby uzyskac opinie od espertow na temat dobrego skutera sprawdzajacego sie w miescie z miejscem na torbe lub duzy kufer ktory bedzie sie sprawdzal w sprawnym rozwozeniu przesylek.
Zakladam firme kurierska specjalizujaca sie w dostyarczaniu przesylek w okreslonym obszarze i jestem na etapie wyboru konkretnego sprzetu (moze byc uzywany). Dodatkowo prosze o rade jaki kufer lub torbe (bardzo pojemna) moge kupic aby sprostala moim wymaganiom.
Dzieki za pomoc!
Zakladam firme kurierska specjalizujaca sie w dostyarczaniu przesylek w okreslonym obszarze i jestem na etapie wyboru konkretnego sprzetu (moze byc uzywany). Dodatkowo prosze o rade jaki kufer lub torbe (bardzo pojemna) moge kupic aby sprostala moim wymaganiom.
Dzieki za pomoc!
- kmiecie
- Świeżak
po pierwsze to tematy przyklejone i jest taki skuter tgb expres chyba on ma bagażnik 150 litrów
masz link do takiego http://www.skuter.olawa.pl/index.php?pr ... prod_id=53
http://www.mirex.wroc.pl/?page=oferta&model=8
ale następnym razem korzystaj z przyklejonych tematów
masz link do takiego http://www.skuter.olawa.pl/index.php?pr ... prod_id=53
http://www.mirex.wroc.pl/?page=oferta&model=8
ale następnym razem korzystaj z przyklejonych tematów
Otoczeni hipokryzją idziemy swą ścieżką ...
-
iro - Bywalec
Nie moge nic znalezc na forum o tym skuterze - wyszukiwarka nie przeszukuje forum chyba.
Ale z tego co widze na innych forach opinie na temat tgb delivery sa ok. Mieszkam w tej chwili za granica i ciezko jest tu dostac takie cacko, a uzywane to juz prawie niemozliwe ...
Gdyby ktos znalazl jakies opinie polakow na temat tego skutera badz mial wlasne sugestie to prosze dac znac - bede tu czesto zagladal.
Ale z tego co widze na innych forach opinie na temat tgb delivery sa ok. Mieszkam w tej chwili za granica i ciezko jest tu dostac takie cacko, a uzywane to juz prawie niemozliwe ...
Gdyby ktos znalazl jakies opinie polakow na temat tego skutera badz mial wlasne sugestie to prosze dac znac - bede tu czesto zagladal.
- kmiecie
- Świeżak
kmiecie napisał(a):(dlaczego pytasz?)
pytam zeby ci nie doradzac czegos na co cie i tak nie bedzie stac.
kup jakiegos japonca albo wloszczyzne, zamontuj konkret kufer (taki jak w pizzach) i mozesz rozwozic. Nie kupuj jakichs wynalazkow typu: benzer itd.
-
rambo wwa - Świeżak
Mozesz doradzac smialo - pieniedzy bede mial troche na rozkwit firmy a co do kufra to wolalbym takie rozwiazanie niz w pracy i po pracy jezdzic skuterem dostawczym wygladajacym prawde mowiac dosc zjawiskowo.
Problem z kufrem do pizzy polega na tym ze takiego czegos nie mozna kupic - moge ew. zrobic lub zlecic komus robote - za duzo jednak z tym kombinowania a estetyki w tym malo.
Problem z kufrem do pizzy polega na tym ze takiego czegos nie mozna kupic - moge ew. zrobic lub zlecic komus robote - za duzo jednak z tym kombinowania a estetyki w tym malo.
- kmiecie
- Świeżak
Ja gdzies widzialem do kupienia takie skrzynki jak maja w pizzy.
A co do aeroxa- nie bierz pod zadnym pozorem 2-suwa.
Bierz 4-suwa! Po pierwsze 4-suwy maja duzo wieksze przebiegi po drugie mniej pala, a po trzecie maja wieksze przebiegi
a dla kuriera to jest wazne.
najlepiej wez se jakas 125-tke w 4-suwie.
A co do aeroxa- nie bierz pod zadnym pozorem 2-suwa.
Bierz 4-suwa! Po pierwsze 4-suwy maja duzo wieksze przebiegi po drugie mniej pala, a po trzecie maja wieksze przebiegi

najlepiej wez se jakas 125-tke w 4-suwie.
-
rambo wwa - Świeżak
skuter 50 w 4T hahaha zaraz by dal cylek 80 przeciez to by w gole nie jechalo poza tym 4T w 50 to chinczyki i nowy neos, poza tym jestem ciekawy jak 4T 50 uciagnie kierowce i przesylke, zeby to byla w miare szybko
aerox jest mocny ale duzo pali wiec raczej odpada
4T 50 jest bardziej awaryjne niz 2T wiec jak 50 to 2T
co do spalania to porownam ogara 900 i simsona
ogar jak wszyscy podaja pali ~2l/100km mi simson pali ~2,5l/100km ~3l/100km przy ostrej jezdzie wiec roznica nie jest ogromna
wydaje mi sie, ze najlepsza bedzie 50-tka 2T bo latwiej bedzie zatrudnic pracownikow, nie trzeba A1, nie wiem czy masz A/A1 ale jak nie to na 50 zawsze mozesz wsiasc i jechac
moim zdaniem tgb express bedzie najlepszym rozwiazaniem , poniewaz ten skuter jest do tego stworzony nie trzeba nic kombinowac itp. marka jest dobra, a cena nie jest tak wygorowana jak w japoncach, wlochach ale wiadomo, ze one sa lepsze ale jakosc tgb tez jest bardzo dobra i rzadko kto narzeka
w 125 ten skuter to 4T, a w 50 2T
do skutera mozesz zamontowac koszyk zewnetrzy i wewnetrzy (opcja) kufer 150l, moc 50tki 4.34KM wiec nie jest zle
wydaje mi sie, ze 50tka bedzie lepsza od 125tki bo w miescie nie rozwija sie zabojczych predkosci i 50 spokojnie przejedzie od A do B, w malych pojemnosciach lepiej sie jezdzi 2T niz 4T
aerox jest mocny ale duzo pali wiec raczej odpada
4T 50 jest bardziej awaryjne niz 2T wiec jak 50 to 2T
co do spalania to porownam ogara 900 i simsona
ogar jak wszyscy podaja pali ~2l/100km mi simson pali ~2,5l/100km ~3l/100km przy ostrej jezdzie wiec roznica nie jest ogromna
wydaje mi sie, ze najlepsza bedzie 50-tka 2T bo latwiej bedzie zatrudnic pracownikow, nie trzeba A1, nie wiem czy masz A/A1 ale jak nie to na 50 zawsze mozesz wsiasc i jechac
moim zdaniem tgb express bedzie najlepszym rozwiazaniem , poniewaz ten skuter jest do tego stworzony nie trzeba nic kombinowac itp. marka jest dobra, a cena nie jest tak wygorowana jak w japoncach, wlochach ale wiadomo, ze one sa lepsze ale jakosc tgb tez jest bardzo dobra i rzadko kto narzeka
w 125 ten skuter to 4T, a w 50 2T
do skutera mozesz zamontowac koszyk zewnetrzy i wewnetrzy (opcja) kufer 150l, moc 50tki 4.34KM wiec nie jest zle
wydaje mi sie, ze 50tka bedzie lepsza od 125tki bo w miescie nie rozwija sie zabojczych predkosci i 50 spokojnie przejedzie od A do B, w malych pojemnosciach lepiej sie jezdzi 2T niz 4T
- talta
- Mieszkaniec forum
Ok, dziekuje przedmowcom za wypowiedz.
W takim razie prosze o polecenie konkretnego modelu (moze wiecej niz jednego) ktory moze sie sprawdzic w tej dziedzinie oraz o opinie na temat TGB Delivery gdym mam mozliwosc zakupu takiego skutera ale nie jestem co do niego przekonany. dodatkowym problemem dla mnie jest kufer - znalazlem jakies w sieci o max pojemnosci 50 litrow ale to bedzie zdecydowanie za malo.
W takim razie prosze o polecenie konkretnego modelu (moze wiecej niz jednego) ktory moze sie sprawdzic w tej dziedzinie oraz o opinie na temat TGB Delivery gdym mam mozliwosc zakupu takiego skutera ale nie jestem co do niego przekonany. dodatkowym problemem dla mnie jest kufer - znalazlem jakies w sieci o max pojemnosci 50 litrow ale to bedzie zdecydowanie za malo.
- naserkiciu
- Świeżak
Dla was spalanie aeroxa jest duże ? przecież on ledwo 3 litry wciągnie kolego nie słychaj bzdur "znawców"ze ścigacza tylko idź do jakiegoś dużego sklepu motocyklowego i popytaj
- krzysiek_rs
- Świeżak
- naserkiciu
- Świeżak
Mam akurat do sprzedania fajny skuter, Hero Winner ma duży kufer, posiada dobre przyspieszenie jak na skutery i niepali dużo bo ma duże koła. Cena jaka mnie interesuje to jakieś 1500 zł. Jak byłbyś zainteresowany to napisz to dam ci moje GG.
- krzysiek17
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości