Romet z 150
• Strona 1 z 1
Romet z 150
Dostałem w prezenicie rometa z 150 i nie wiem za bardzo w jakim położeniu powinno być ssanie do jazdy gdy silnik jest ciepły a w jakim jak jest zimny. W instrukcj nie znalazłem nic o tym. Czy może mi ktoś wyjaśnic, trzy położenia ssania w tym motorze
- jerzy185
- Świeżak
W górę - otwarte, środek - połowa, dół - zamknięte.
Na zimnym silniku otwierasz ssanie, odpalasz, trzymasz na lekkim gazie (bez tego może gasnąć), aż się trochę nagrzeje, zmieniasz na pół ssania (teraz już sam trzyma wolne obroty), parę minut w ten sposób jeździsz, a potem zamykasz całkiem i jazda. Dopóki nie zamkniesz całkiem moto będzie Ci się dławić powyżej 5krpm co jest normalne, na początku chwilę spokojnie, a potem jak już jest ciepły możesz odkręcać.
Na przyszłość raczej w dziale mechanika.
Na zimnym silniku otwierasz ssanie, odpalasz, trzymasz na lekkim gazie (bez tego może gasnąć), aż się trochę nagrzeje, zmieniasz na pół ssania (teraz już sam trzyma wolne obroty), parę minut w ten sposób jeździsz, a potem zamykasz całkiem i jazda. Dopóki nie zamkniesz całkiem moto będzie Ci się dławić powyżej 5krpm co jest normalne, na początku chwilę spokojnie, a potem jak już jest ciepły możesz odkręcać.
Na przyszłość raczej w dziale mechanika.
SV 650 N
-
Qba_Zeus - Świeżak
A ja Ci polecę stronkę http://www.romet125.xwp.pl (otwórz link)
Forum dotyczące Twojego motocykla jak i również Rometa K/Z 125.
Forum dotyczące Twojego motocykla jak i również Rometa K/Z 125.
- Vito_Corleone
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości