Hayabusa II parujÄ…cy reflektor
• Strona 1 z 1
Hayabusa II parujÄ…cy reflektor
Jestem jak dotąd szczęśliwym posiadaczem tego motocykla objętego 2 letnia gwarancja producenta. Z początku sezonu kiedy zewnętrzne temperatury "szalały" w okolicach +10 st zauważyłem, że dolna część reflektora przedniego jest zaparowana. Reflektor ma u góry światło mijania na dole soczewkę światła drogowego. Z punktu widzenie fizyki, sprawa normalna, grzeje się góra, dół jest chłodny i tam gromadzi się para. Przekonany, że tak być nie powinno zareklamowałem w serwisie parującą lampę i 30 marca została ona wymieniona w ASO Suzuki na zupełnie nową. Do minionej soboty było ok. W sobotę odbyłem 20 km wycieczkę w deszczu i..... znowu to samo dół lampy zaparowany. Co robić reklamować znowu ?
Żadne mechaniczne uszkodzenie lampy nie wchodzi w grę, nie jest ona nawet zarysowana.
Obawiam się, że "ten typ tak ma"
Żadne mechaniczne uszkodzenie lampy nie wchodzi w grę, nie jest ona nawet zarysowana.
Obawiam się, że "ten typ tak ma"

Suzuki GSX 1300R Hayabusa- ZZR1400 II GEN - Czekam na ZX10R 2016
- Kronos
- Świeżak
To jednak smutne. Mojego bandziora katuję w każdych warunkach i lampa nie paruje. A klasa pojazdu niższa.
-
SQ - Mieszkaniec forum
Tak ale obecna technologia reflektorów tak je uszczelniła , że często para nie ma się gdzie wydostać . Ten sam problem jest przerabiany w samochodach osobowych .
był suzuki bandit 600n będzie ......
-
dambandit - VIP Åšcigacz.pl
W bandziorze lampa jest mniejsza w Hayce rozciągnięta z góry na dół. Z tego powodu fizyka ma tu znaczenie. Góra jest gorąca, dół zupełnie zimny. Jutro zadzwonię do centrali Suzuki, spytam co oni na to.
- Kronos
- Świeżak
z tego co slyszalem to to samo ma miejsce w samochodach osobowych,poprostu uszczelnienie lamp i materialy do tego uzyte sa az za dobre...i para nie ma gdzie uchodzic... do wszystkiego idzie dojsc metoda drog i bledow...w motoryzacji nie ma innej opcji...
kiedys Honda NSR->aktualnie Honda Hornet
-
Ltcrx - Świeżak
-
SQ - Mieszkaniec forum
U mnie w R1 rn19 ostatnio zauwazylem podobny problem ,tyle ze zaraz po umyciu lampy nie paruja ale zachodza od srodka biala mgla,wczesniej tego nie bylo
-
przemko27vr4 - Świeżak
Rozmawiałem z działem technicznym Suzuki.
Problem parowania reflektorów z tworzywa sztucznego jest powszechny. Jest to zjawisko akceptowalne, jeśli na wewnętrznej części lampy pozostaje jedynie para wodna która się nie skrapla i która samoczynnie reflektor opuszcza. Jeśli we wnętrzu było by wdać krople wody, to to swiadczy o nieszczelności lampy.
Więc chyba muszę z tym żyć.
Problem parowania reflektorów z tworzywa sztucznego jest powszechny. Jest to zjawisko akceptowalne, jeśli na wewnętrznej części lampy pozostaje jedynie para wodna która się nie skrapla i która samoczynnie reflektor opuszcza. Jeśli we wnętrzu było by wdać krople wody, to to swiadczy o nieszczelności lampy.
Więc chyba muszę z tym żyć.
- Kronos
- Świeżak
A moze masz za szczelna lampe para nie ma gdzie uciekac na zarowce masz gume uszczelniajaca w niej dwie dziurki sprawdz czy sa drozne!!
obecnie szlifuje kolanka na skandynawskich winklach(Norway)SUZUKI HAYABUSA open version
- piotreknorwegia
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości