Szarpie przy równej jeździe
• Strona 1 z 1
Szarpie przy równej jeździe
Witam.
Mama ptanie tak jak w temacie, jade sobie rowno na 1-szym biegu, trzymam równe obroty i nagle zaczyna mi szarpac moto do czasu az albo nie odpuszcze gazu abo nie dodam, jest to strasznie męczące podczas jazdy w mieście.
Czy ktoś może mi podpowiedziec gdzie szukac przyczyny?
Mama ptanie tak jak w temacie, jade sobie rowno na 1-szym biegu, trzymam równe obroty i nagle zaczyna mi szarpac moto do czasu az albo nie odpuszcze gazu abo nie dodam, jest to strasznie męczące podczas jazdy w mieście.
Suzuki GSX-R600 '99
-
longer1234 - Świeżak
tak patrze na Twoje pytania odnośnie Twojego gixa, to może naped już wysłużony... w ostateczności skrzynia...
limit20znaków:evil:
-
maciek.046 - Bywalec
Gażnik i synchro robione 4 miesiące temu.
Najpredzej to napęd ale nie wiem czy miałby on taki wpływ na to co piszę. (niestety nie wiem dlaczego nie moge dodac zdjec przedniej zebatki)
Najpredzej to napęd ale nie wiem czy miałby on taki wpływ na to co piszę. (niestety nie wiem dlaczego nie moge dodac zdjec przedniej zebatki)
Suzuki GSX-R600 '99
-
longer1234 - Świeżak
Re: Szarpie przy równej jeździe
longer1234 napisał(a):trzymam równe obroty i nagle zaczyna mi szarpac moto do czasu az albo nie odpuszcze gazu abo nie dodam
A przy jakich obrotach to siÄ™ dzieje?
-
Michal_burnout - Świeżak
-
longer1234 - Świeżak
wydaje mi się że to raczej normalne
małe przełożenie pierwszego biegu plus charakterystyka silnika która w tym zakresie obrotów nie oferuje za wiele momentu i silnik się rzuca, a raczej nie silnik co szarpie łańcuchem...jak wrzucisz przy tej samej prędkości na dwójkę problem ustąpi....

-
zomodj - Świeżak
-
longer1234 - Świeżak
Mi szarpie tak powiedzmy powyżej 3 tyś. ale jak jadę jednostajną prędkością i nie ruszam gazem- trzymam w jednej pozycji, moto tak jakby z dyszy niskich obrotów przechodziło na tą średnich obrotów(w gaźniku) i tak poszarpuje ale wystarczy lekko dodać gazu/ująć żeby to ustąpiło, dodam, że gaźniki do regulacji i czyszczenia są. Takie mam odczucia i z tymi dyszami jakoś mi się kojarzy, pewnie inna przyczyna(nie jakieś tam dysze) ale tak mi najlepiej było opisać i wytłumaczyć 

-
Michal_burnout - Świeżak
Re: Szarpie przy równej jeździe
longer1234 napisał(a):Witam.
Założę się, że masz nierównomiernie "przepracowany" (rozciągnięty)łańcuch - jak maciek.046 napisał. Nie żadne gaźniki itp. Wymień i będzie dobrze. W sumie to łatwo mówić, to drogie sprawy są. Chyba, że masz nowy napęd, to wtedy masz problem. Pozdrawiam
Kawasaki ER5 2005
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości