Zobacz wÄ…tek - pomocy KAWA zx6r przerywa
NAS Analytics TAG

pomocy KAWA zx6r przerywa

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

pomocy KAWA zx6r przerywa

Postprzez lukaszt20 » 4/7/2009, 21:44

ciąg dalszy problemów z Kawą zx6r z 2002r wersia gaźnikowa - problem zaczyna sie gdy osiągam od 60km/h wzwyż i moto przerywa tak, jakby nie dostawał paliwa ale nie gaśnie, po całym dniu pracy:wymianie świec czyszczeniu gaźników, sprawdzeniu wszystkich filtrów, przewodów, czujników, doszedłem do wniosku, że to problem z dopływającym powietrzem do gażników, gdy zasłoniłem wloty powietrza od przodu to moto działa jak nowo narodzony, gdy odsłaniam wloty, problem powraca i nie mam pojecia co mu jest, przecież gaźnik wyczyszczony, filtr powietrza czysty, miał moze ktoś podobny problem? proszę o pomoc, co mu może być i co wymienić, pomocy !!!
lukaszt20
Świeżak

Postprzez Maro » 5/7/2009, 11:05

W zasadzie sam odpowiedziałeś sobie na to pytanie - dostaje za dużo powietrza.
Teraz sprawdz czy nie łapie gdzieś lewego powietrza, jeżeli nie to gazniki do regulacji.
Samo czyszczenie nic nie da, trzeba jeszcze wyregulować mieszanką paliwowo powietrzną .
Musisz podjechać do mechanika niech Ci obada.
Jeszce może być powietrze zaciągane lewe przez osie przepustnic lub popękane króćce ssące.
Maro
Świeżak

Postprzez lukaszt20 » 6/7/2009, 08:27

ok dzieki sprawdzÄ™ :))
lukaszt20
Świeżak

Postprzez lukaszt20 » 6/7/2009, 21:12

witam jestem juz po kolejnym dniu pracy przy Kawie zx6r ale tym razem z sukcesem wiem juz co dolegalo mojej ,,NIUNJI"a mianowicie nie zadne czyszczenie gaźników synchro świece ani ustawianie mieszanki paliwowej poprostu był odpięty wężyk wlotu powietrza (nie air box) ktory idzie bezpośrednio do gaźnika niewiem dokładnie jak on sie nazywa myśle ze mi to wybaczycie i wiecie o czym klikam nio ale wszystko dobrze sie skonczylo i tak ma bys dzieki wszystkim ktorzy mi chcieli pomoc :))
lukaszt20
Świeżak

Postprzez Rastein » 17/7/2009, 11:45

witam podłącze się do tematu kupiłem zx6r z 2002 ale można powiedzeć że w ciemno bo nie odpalany gdyz dekile od alternatora poszedl i w silniku oleju nie ma a nie chce nowej niuni rozpierniczyć od razu i takie pytanie....

1. Ma ktos może taki dekile bo na allegro jak za tone zboża chcą

2. tam gdzie jest alternator znaczy gdzie przychodzi dekiel do tej czesci slinika sa tez 2 ubytki coś jak wyszczerbiony słoik czym najlepiej to załatać bo mam taki klej który jak ztwardnieje to jak stal twardy (cylinder sklejiłem nim i było git czy to się nada ??

a mam też krzywy stelaż siedzenia jak wyprostowac bo to aluminium jest i łatwo pęka

thx za odp
Rastein
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê