Problem z nr silnika. Nie ma go?
• Strona 1 z 1
w nowych dowodach rejestracyjnych wpisywany jest tylko nr ramy .Silnik jest częścią wymienną i nie ma nr. w nieco starszych sprzętach nr .silnika jest w książce pojazdu a w dowodzie niema .Zatem problem z nr. silnika nie istnieje i możesz go nie szukać czy też nie mieć
suzuki GSX1100F
- Kotletor
- Świeżak
od grudnia 2005 numery silnika w samochodach matocyklach motorowerach itd.juz nie istnieja wiec nie martw sie tak 

- daniel8634
- Świeżak
To że od grudnia nr. silnika nie ma wpisanego w dowód to nie znaczy że go nie ma. W nowym dowodzie rej. nie ma miejsca na ten nr.
W lipcu rejestrowałem swój moto przywieziony z niemiec. Ani w dowodzie ani w karcie pojazdu nie ma nr. silnika, ale diagnosta na pierwszym przeglądzie sprawdzał nr. silnika "tak na wszelki wypadek"
W lipcu rejestrowałem swój moto przywieziony z niemiec. Ani w dowodzie ani w karcie pojazdu nie ma nr. silnika, ale diagnosta na pierwszym przeglądzie sprawdzał nr. silnika "tak na wszelki wypadek"

- Tomek. R
- Świeżak
Stary coś Ty kupił tu piszesz o tym ,ze coś z ramą teraz numeru silnika nie ma, pewnie sam pojechałeś po sprzeta.
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
Nr. silników oryginalnie są nabijane przez producentów, czy są potrzebne później czy nie. Spotkałem się sam z jednym przypadkiem gdzie nie było nr. i dowiedziałem się że silnik był przekładany bo poprzedni uległ awarii. Na szczęscie było to drogie moto a serwisy w wawie które potrafią przekładać spisują dane klientów na kompie 

-
SpeedyG - Świeżak
Hmm, może jest jakoś sprytnie ukryty?
Tak czy inaczej najważniejszy jest nr ramy gdyż jest on na stałe przypisany do motocykla. Jeśli z jakichś powodów musiałeś zmieniać ramę to musisz zarejestrować ponownie motocykl (tak mi sie wydaje).

Suzuki VX 800
-
Blacko - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości