Wyciągnięty łańcuch
• Strona 1 z 1
Wyciągnięty łańcuch
witam, mam taki problem poniewaz na poczatku zeszlego sezonu czyli rok temu zalozylem nowy naped did wzmocniony do mojego SV
na poczatku tego sezonu sprawdzalem lancuch i troche go naciagłem ibylo wszystko ok, lancuch nawet troche nie odchodzil na tylnej zębatce przy wyciągnieciu a wczoraj po przejechaniu 3tyś km od poprzedniego naciągu i sprawdzeniu stanu technicznego lancucha chcac skontrolowac lancuch sprawdzam a on jest wyciągnięty na zebatce na jakies dwa milimetry :banghead:
luzu tez troche mial wiec go naciagłem przesuwajac kolo o jakiś milimetr w tył i jest ok.
i teraz pytanie co jest nie tak ze przez trzy tysiace km lancuch sie tak wyciagnal ze mozna go odciagnac od tylnej zebatki na dwa milimetry
na poczatku tego sezonu sprawdzalem lancuch i troche go naciagłem ibylo wszystko ok, lancuch nawet troche nie odchodzil na tylnej zębatce przy wyciągnieciu a wczoraj po przejechaniu 3tyś km od poprzedniego naciągu i sprawdzeniu stanu technicznego lancucha chcac skontrolowac lancuch sprawdzam a on jest wyciągnięty na zebatce na jakies dwa milimetry :banghead:
luzu tez troche mial wiec go naciagłem przesuwajac kolo o jakiś milimetr w tył i jest ok.
i teraz pytanie co jest nie tak ze przez trzy tysiace km lancuch sie tak wyciagnal ze mozna go odciagnac od tylnej zebatki na dwa milimetry
- karolek850
- Świeżak
a może źle o niego dbasz skoro co 3kkm sprawdzasz jego naciąg? A smarujesz czym i co ile i jak?
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo Przegląd Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Ścigacz.pl
- Demotywatrrro
- Świeżak
Wniosek wyciągnąłem z tego postu taki, że nasz kolega "na szpanował" łańcuch na sztywno.... nie dziw się że ci się wyciąga. W ten sposób zrobiłeś dużą krzywdę napędowi oraz łożysku zębatki zdawczej.
Bandit 1200
-
Kedar-88 - Stały bywalec
Kedar-88 napisał(a):Wniosek wyciągnąłem z tego postu taki, że nasz kolega "na szpanował" łańcuch na sztywno.... nie dziw się że ci się wyciąga. W ten sposób zrobiłeś dużą krzywdę napędowi oraz łożysku zębatki zdawczej.
No ja mam takie same spostrzeżenia .
-
dambandit - VIP Ścigacz.pl
smaruje bel-rayem co 500-1000km ale zawsze po myciu moto
zrobilem teraz maksymalny luz
ps. czy mozna tak bez obaw jezdzic? bo chcialbym sie wybrac w jakas dluzsza trase po polszy a mam stracha zeby cos sie nie popsuło 500km od domu
zrobilem teraz maksymalny luz
ps. czy mozna tak bez obaw jezdzic? bo chcialbym sie wybrac w jakas dluzsza trase po polszy a mam stracha zeby cos sie nie popsuło 500km od domu

- karolek850
- Świeżak
- karolek850
- Świeżak
- karolek850
- Świeżak
Czyli zje***eś łańcuch
PS nie sraj tylko ustaw na 2cm jak mówią i dzida.....

PS nie sraj tylko ustaw na 2cm jak mówią i dzida.....
ADHD Squad | | http://www.bikepics.com/members/pisiu/
- Pisiu
- VIP Ścigacz.pl
Demotywatrrro napisał(a):Że się zapytam, czyścisz i smarujesz łańcuch co 500km ?
Czasem nawet częsciej smaruje - to zależy jak wygląda. A czyszcze po każdej jeździe w deszczu lub raz na 2-3 smarowania. Tak by nie obrósł...
Ty za to jesteś pener i nie smarujesz go bo po co nie?
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo Przegląd Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa