Zobacz wÄ…tek - 28.06.2009 tragiczny wypadek, Warszawa
NAS Analytics TAG

28.06.2009 tragiczny wypadek, Warszawa

O wszystkim
_________

Postprzez Evergreen » 6/7/2009, 12:31

Nie "siedzi i obserwuje ruch uliczny" tylko pracuje w necie i jeśli po raz n-ty z dzikim rykiem przejeżdża mu tuż pod oknem kilka motorów to zwyczajnie wyjrzał zobaczyć co się dzieje. I niestety akurat był świadkiem tej tragedii. Nie wiem czy składał zeznania. Nie moja to sprawa, jest dorosłym człowiekiem. Nikomu też niczego nie zarzucam. Zwyczajnie poprosiłam grzecznie o zastanowienie się czy nie sprawicie bólu rodzinie. Tak po ludzku. A na końcu napisałam, że to JEDYNIE MOJA sugestia. Swoje zdanie na ten temat mam wyrobione, a chodziło mi wyłącznie o moment zastanowienia, jeśli uznacie, że to właśnie jest najwłaściwszym zachowaniem - to zróbcie to. Ja jedynie zwróciłam uwagę na problem nic poza tym. Mniej napastliwości. Wszystkim będzie łatwiej. Pozdrawiam serdecznie.
Evergreen
Świeżak

Postprzez pierszkurczaka » 6/7/2009, 14:55

Prawda jest taka ,że każdy obwinia motocyklistów!!! bo co....rozwijaja niedozwoloną prędkość???? nawet jak jada powoli nie maja szans w zderzeniu z wiekszym pojazdem ! i zawsze łatwiej jest zwalic wine na człowieka który zginął, a TY KOLEZANKO nie znałaś Daraka!!! i nie powinnaś się udzielać co powinni jego znajomi a czego nie powinni!! powinnaś siać w oknie ze swoim zanjomym a nie pouczać co ktoś ma robić a czego nie!!!!! uszanuj to ,że Dareknie żyje i uszanuj jego wole kórej nie znasz i pamieć oraz cierpienie zanjomych i lepiej już sie nie udzielaj!!!
pierszkurczaka
Świeżak

Postprzez Evergreen » 6/7/2009, 15:00

Polecam czytanie ze zrozumieniem. I rzeczywiście - nie będę się udzielać. Nawet dokładnie przeczytać Wam się nie chce a co dopiero zrozumieć. Nigdzie nie napisałam czyja to byla wina. Doczytaliście co chcieliście. Być może na zasadzie - uderz w stół a nożyce się odezwą. Mimo wszystko pozdrawiam i żegnam.
Evergreen
Świeżak

Postprzez pierszkurczaka » 6/7/2009, 15:09

dziewczynnko zajmij się wyglądaniem przez okno na swoim podórku!nie wiesz też czego zyczą sobie jego rodzice !!! jeszcze raz napisze nie znałaś Darka!!! i nie dawaj swoich rad nikomu one nie sa potrzebe, jak zginie ktos zwoich znajomych wtedy zabierz głos ,a teraz zajmij się swoimi sprwami i swoim życiem!!! i żegnam panienkę z okienka!!!
Ostatnio edytowano 6/7/2009, 18:59 przez pierszkurczaka, łącznie edytowano 1 raz
pierszkurczaka
Świeżak

Postprzez Przemo_rene » 6/7/2009, 15:28

prosze Was...bijcie siÄ™ w kisielu czy jak...

[*]
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
Przemo_rene
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez MaRRiusz » 6/7/2009, 18:53

Evergreen napisał(a):Nie "siedzi i obserwuje ruch uliczny" tylko pracuje w necie i jeśli po raz n-ty z dzikim rykiem przejeżdża mu tuż pod oknem kilka motorów to zwyczajnie wyjrzał zobaczyć co się dzieje. I niestety akurat był świadkiem tej tragedii. Nie wiem czy składał zeznania. Nie moja to sprawa, jest dorosłym człowiekiem. Nikomu też niczego nie zarzucam. Zwyczajnie poprosiłam grzecznie o zastanowienie się czy nie sprawicie bólu rodzinie. Tak po ludzku. A na końcu napisałam, że to JEDYNIE MOJA sugestia. Swoje zdanie na ten temat mam wyrobione, a chodziło mi wyłącznie o moment zastanowienia, jeśli uznacie, że to właśnie jest najwłaściwszym zachowaniem - to zróbcie to. Ja jedynie zwróciłam uwagę na problem nic poza tym. Mniej napastliwości. Wszystkim będzie łatwiej. Pozdrawiam serdecznie.

A może wystarczyło napisać, a raczej się zapytać : " czy rodzina wyraziła zgodę lub chęć by koledzy przyjechali na pogrzeb motocyklami", wiem że nie każdy rodzic by chciał usłyszeć na pogrzebie dziecka to co go zabiło, ale po jaki @uj rozpisywać się i wkurzać tutaj wszystkich.
Stało co się stało i teraz pozostało nam pożegnać go tak jak pragnął i mieć go w swojej pamięci.
MaRRiusz
Świeżak

Postprzez ARTURO R1 » 6/7/2009, 21:33

.....[*].....
Junak Jawa 350 GSXR 600 GSXR 1000 YZF R1 GSXR 1000 K8 GSXR 1300 K10
ARTURO R1
Świeżak

Postprzez wacha » 6/7/2009, 22:32

[*]
wacha
Świeżak

Postprzez kÅ‚osiakR6 » 6/7/2009, 23:33

Znajomi wiedza jaka była wola Darka i zostanie ona spełniona...
Kochał motocykle i do konca beda mu one towarzyszyc.
A to czyja była to wina to juz nie do naszych osądow nalezy. Zginał człowiek, bardzo wartosciowy człowiek i w takich kategoriach mozna to rozpamietywac. Cały czas pamietam ten jego usmiech kiedy brał kask do reki i odpalał motocykl...

A co do Pani Evergreen
my NIE jedziemy tam dla lansu ! Widac ze g***o wiesz o kulturze motocyklowej i myslisz ze umiemy sie tylko lansowac i popisywac na motocyklach. To czesc naszego zycia, na dobre i na złe i dlatego własnie tam jedziemy bo Darek był prawdziwym motocyklistą motocykle beda mu towarzyszyc do konca...
r6 99r

cmentarze są pełne zajebistych kierowców...
kłosiakR6
Świeżak

Postprzez dacewicz » 7/7/2009, 23:18

na poczatku skladam najszczersze kondolencje Rodzinie i Przyjaciolom chlopaka. smierc to wielka strata - zwlaszcza nagla i niespodziewana.

teraz konkretniej. wiem, ze to nie miejsce na taki wpis, ale z drugiej strony czemu nie.
otoz, mieszkam przy ulicy Ostrobramskiej. niedaleko Promenady. calkowicie rozumiem skad bierze sie niechec do motocyklistow (zwlaszcza tych scigaczowych). ludzie! zacznijcie myslec o innych, nie tylko o sobie. czy to piatek czy to swiatek nie mozna przez Was normalnie funkcjonowac! budzicie w srodku nocy wszystkich po kolei: doroslych, starszych oraz dzieci (mam 2 letnia corke, ktora nie rozumie Waszej pasji)! ryk motocykli w dzien i w nocy tak, jakbym mieszkal obok toru wyscigowego!
lubie sporty motorowe, jestem pelen podziwu dla tych, ktorzy oddaja swoje serce tej dyscyplinie. ale gdzies sa granice rozsadku! zwroccie uwage, ze wszyscy Wasi przyjaciele, ktorzy odeszli, zgineli nie na torze, nie podczas wyscigu, ale na ulicy! na jezdni! jeszcze raz goraca prosba: przestancie myslec tylko o sobie! narazacie na niebezpieczenstwo nie tylko siebie, ale innych uzytkownikow drog oraz pieszych.

podczas pisania tego postu naliczylem co najmniej 4 bezlitosnie ryczace, pedzace na zlamanie karku maszyny. to 4 zycia. 4 na pewno fajne, i sympatyczne osoby. czy to o to chodzi? wyscig o to 'kto pierwszy'? 5.

prosze nie brac mi za zle tonu mojej wypowiedzi. to zwyczajna zlosc na Wasze srodowisko. oczywiscie wiem, ze moj wpis nie dotyczy wszystkich - ale dziala tutaj odpowiedzialnosc zbiorowa.

aha. zeby nie bylo. to juz dobrych pare lat z okladem bedzie jak stracilem na motorach kolege ze studiow - Daniela Doktora. jak slysze nadlatujaca maszyne widze jego wesola, zawadiacka mine.
dacewicz
Świeżak

Postprzez eBuch » 7/7/2009, 23:59

dacewicz napisał(a):teraz konkretniej. wiem, ze to nie miejsce na taki wpis, ale z drugiej strony czemu nie.
otoz, mieszkam przy ulicy Ostrobramskiej. niedaleko Promenady. calkowicie rozumiem skad bierze sie niechec do motocyklistow (zwlaszcza tych scigaczowych). ludzie! zacznijcie myslec o innych, nie tylko o sobie. czy to piatek czy to swiatek nie mozna przez Was normalnie funkcjonowac! budzicie w srodku nocy wszystkich po kolei: doroslych, starszych oraz dzieci (mam 2 letnia corke, ktora nie rozumie Waszej pasji)! ryk motocykli w dzien i w nocy tak, jakbym mieszkal obok toru wyscigowego!
lubie sporty motorowe, jestem pelen podziwu dla tych, ktorzy oddaja swoje serce tej dyscyplinie. ale gdzies sa granice rozsadku! zwroccie uwage, ze wszyscy Wasi przyjaciele, ktorzy odeszli, zgineli nie na torze, nie podczas wyscigu, ale na ulicy! na jezdni! jeszcze raz goraca prosba: przestancie myslec tylko o sobie! narazacie na niebezpieczenstwo nie tylko siebie, ale innych uzytkownikow drog oraz pieszych.

podczas pisania tego postu naliczylem co najmniej 4 bezlitosnie ryczace, pedzace na zlamanie karku maszyny. to 4 zycia. 4 na pewno fajne, i sympatyczne osoby. czy to o to chodzi? wyscig o to 'kto pierwszy'? 5.

Jak by nie bylo, moim zdaniem madrze gada.
Pzdr

Yamaha Majesty 250
eBuch
Świeżak

Postprzez MaRRiusz » 8/7/2009, 07:53

Jak by nie było, to nie jest temat do takich wywodów :/. Czy w takich tematach nigdy nie może skończyć się na postawieniu świeczki, wspomnieniu zmarłego i wyrażeniu swego smutku ??? Zawsze musi się znaleźć ktoś kto musi w pewien sposób umoralnić wszystkich (bez obrazy dacewicz).
PS: mam nadzieję że po wczorajszym pożegnaniu, ludzie zapamiętają miejsce w którym miał wypadek Darek.
MaRRiusz
Świeżak

Postprzez zdzichu123 » 8/7/2009, 10:33

[*]
Yamaha DT 125R [SPRZEDANA] >> Aprilia RS 125 [SPRZEDANA] >> Yamaha YZF 250

22.10.08 ====> Zdałem Prawko :)
zdzichu123
Bywalec

Postprzez zdzichu123 » 8/7/2009, 10:33

[*]
Yamaha DT 125R [SPRZEDANA] >> Aprilia RS 125 [SPRZEDANA] >> Yamaha YZF 250

22.10.08 ====> Zdałem Prawko :)
zdzichu123
Bywalec

Postprzez Kluniek » 8/7/2009, 12:00

[*]
Kluniek
Świeżak

Postprzez maxvip » 8/7/2009, 20:31

[*]
maxvip
Świeżak

Postprzez wojtasmazi1 » 8/7/2009, 20:39

[*]
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
wojtasmazi1
Stały bywalec

Postprzez honda cbr » 9/7/2009, 18:51

[*]
H*O*N*D*A
honda cbr
Świeżak

Postprzez snieciorz » 9/7/2009, 18:55

[*]
snieciorz
Świeżak

Postprzez honda cbr » 10/7/2009, 05:57

H*O*N*D*A
honda cbr
Świeżak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hydepark

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 29 gości

na górê