cagiva super city 125 vs yamaha tdr 125
• Strona 1 z 1
cagiva super city 125 vs yamaha tdr 125
Witam,
zastanawiam się nad kupnem enduro, i te dwa modele wpadły mi w oko, ale zastanawiam który wybrać, który jest bardziej opłacalny. Możecie mi napisać w tym temacie co i jak z tymi enduro jest ;] (takie jak spalanie na 100km, v-max, ile suwów itp może ktoś ma jeden z moto, jakieś wady zalety), szukałem w googlach ale to nie to co fachowcy ;]
dzieki z góry ;]
zastanawiam się nad kupnem enduro, i te dwa modele wpadły mi w oko, ale zastanawiam który wybrać, który jest bardziej opłacalny. Możecie mi napisać w tym temacie co i jak z tymi enduro jest ;] (takie jak spalanie na 100km, v-max, ile suwów itp może ktoś ma jeden z moto, jakieś wady zalety), szukałem w googlach ale to nie to co fachowcy ;]
dzieki z góry ;]
- cichacz
- Świeżak
To raczej bardziej turystki niż enduro.
Obydwa motocykle to dwusuwy. Super City ma ten sam silnik co w Mito (czyli 40KM, 7 biegowy), jest najszybszy w tej klasie (pręd. maks. ok. 180 km/h). Trudno dostępne części w Polsce.
TDR jest trochę wolniejsza, ale bardziej popularne w Polsce, czyli dobry dostęp do części.
Generalnie spalanie zależy od jazdy, ale przy spokojnej mają podobne.
Obydwa motocykle to dwusuwy. Super City ma ten sam silnik co w Mito (czyli 40KM, 7 biegowy), jest najszybszy w tej klasie (pręd. maks. ok. 180 km/h). Trudno dostępne części w Polsce.
TDR jest trochę wolniejsza, ale bardziej popularne w Polsce, czyli dobry dostęp do części.
Generalnie spalanie zależy od jazdy, ale przy spokojnej mają podobne.
Ostatnio edytowano 28/6/2009, 11:16 przez Frugos, łącznie edytowano 3 razy
-
Frugos - Bywalec
Jak chcesz do turystyki to tdr,w sumie bardzo bezawaryjne moto jak na 2T,a jak chcesz mocniejsze to cagiva,jest mocniejsza od tdr.Tdr ma pewnie jak dt,cos ok 25-28 KM,cagiva ma ten silnik co mito wiec pewnie ok 32-35 KM.
A spalanie-oba to 2T.dt miedzy 4,5-6/7 l,cagiva pewnie 5-8.Obczaj se jeszcze aprilie pegaso 125
PS:kolega mnie troche uprzedzil
A spalanie-oba to 2T.dt miedzy 4,5-6/7 l,cagiva pewnie 5-8.Obczaj se jeszcze aprilie pegaso 125

PS:kolega mnie troche uprzedzil

KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
patrząc na różnych giełdach to cagiva jest tańsza od yamahy ;] i chyba cagive wybiorę mocniejsza jest a spalanie jest jeszcze tak ogromne. z częsciami zawsze sobie można poradzić..
tylko jak jest w cagivie z zapalaniem elektryczne?
tylko jak jest w cagivie z zapalaniem elektryczne?
- cichacz
- Świeżak
Frugos napisał(a):Super City ma ten sam silnik co w Mito (czyli 40KM, 7 biegowy), jest najszybszy w tej klasie (pręd. maks. ok. 180 km/h). Trudno dostępne części w Polsce.
To prawda, że ma ten sam silnik co Mito, ale człowieku na seryjnych zębatkach zapomnij, że SuperCity poleci ci 180

-
macello - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość