Zobacz wątek - Pinlock coś słabo działa :/
NAS Analytics TAG

Pinlock coś słabo działa :/

O wszystkim
_________

Pinlock coś słabo działa :/

Postprzez emzeta » 27/6/2009, 12:49

witam, otóż uzywam pinlocka w kasku nolan n84 od poczatku sezonu, trzy razy myłem pinlocka wodą z plynem do naczyn i nie wycierałem tylko pozostawiłem do wyschniecia.

a dzis stoje sobie grzecznie na swiatlach z zamknieta szybÄ…, temp jakies 20stopni pochmurnie ale sucho i nagle zauwazam ze w okolicy po srodku szyby w dolnej czesci troche zaczyna parowac a wcale nie stalem dlugo na swiatlach.
napewno gdybym nie mial tego pinlocka to calkiem szyba zaparowalaby
ale wczesniej jak byl nowy to nawet w deszczu z zamknieta szyba bylo ok

czy to mozliwe ze pinlock luz nie jest taki skuteczny po kilku myciach jak kiedys?

normalne takie cuÅ› jest?

czy moze jednak trzeba go co jakis czas czyscic bo w sumie przyznam ze dawno go nie czyscilem

a dodam ze musiałem go umyć poniewaz z racji tego iż cierpie na alergie zdarzyło mi się kichnąć w kasku poprzez co ubrudziłem sobie tego pinlocka wydzieliną z nosa więc mycie bylo konieczne ;)
emzeta
Świeżak

Postprzez dambandit » 27/6/2009, 13:50

Mój w kasku nolan n102 po 2 sezonach spisuje się świetnie , jednak nigdy go nie myłem jeszcze .
był suzuki bandit 600n będzie ......
dambandit
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Leitho » 27/6/2009, 13:55

dambandit to cyba zrobila Ci sie druga skorupa z owadow na nim :)
Na kolana chamy !
Leitho
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez dambandit » 27/6/2009, 14:11

Ale od środka tylko z kurzu suchą szmatka . Od zewnątrz zawsze atakuje go płynem do szyb , na ciepłą wodę nigdy nie ma czasu .
był suzuki bandit 600n będzie ......
dambandit
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez patryk83 » 27/6/2009, 14:32

@emzeta
A jak w skali od 1-10 ocenisz ten kask bo właśnie czekam aż z Włoch przyjedzie jakaś nowa dostawa i chce go kupić.
Honda CBR 600 F4i user
Obrazek (otwórz link)
patryk83
Bywalec

Postprzez emzeta » 28/6/2009, 14:14

kask jest fajny, chociaz nie mialem doswiadczenia z innymi garnkami poniewaz jest to moj pierwszy nie mam sie do czego przyczepic

chociaz mogli by tą blende dać wewnatrz kasku ale i tak jej nie uzywam

powyzej 100kmh jest nadal komfortowo, slychac tylko szum ale nie odbiera przyjemnosci z jazdy

warto tez wspomniec ze jest bardzo szczelny poniewaz przy duzej predkosci slychac bardzo duza roznice w natezeniu halasu jak otworzymy delikatnie szybke, jak zamkniemy to halas momentalnie slabnie i to duzo

pinlock wlasnie cos nawala przy nosie bo paruje przy postoju
emzeta
Świeżak

Powrót do Hydepark

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê