Pinlock coś słabo działa :/
• Strona 1 z 1
Pinlock coś słabo działa :/
witam, otóż uzywam pinlocka w kasku nolan n84 od poczatku sezonu, trzy razy myłem pinlocka wodą z plynem do naczyn i nie wycierałem tylko pozostawiłem do wyschniecia.
a dzis stoje sobie grzecznie na swiatlach z zamknieta szybÄ…, temp jakies 20stopni pochmurnie ale sucho i nagle zauwazam ze w okolicy po srodku szyby w dolnej czesci troche zaczyna parowac a wcale nie stalem dlugo na swiatlach.
napewno gdybym nie mial tego pinlocka to calkiem szyba zaparowalaby
ale wczesniej jak byl nowy to nawet w deszczu z zamknieta szyba bylo ok
czy to mozliwe ze pinlock luz nie jest taki skuteczny po kilku myciach jak kiedys?
normalne takie cuÅ› jest?
czy moze jednak trzeba go co jakis czas czyscic bo w sumie przyznam ze dawno go nie czyscilem
a dodam ze musiałem go umyć poniewaz z racji tego iż cierpie na alergie zdarzyło mi się kichnąć w kasku poprzez co ubrudziłem sobie tego pinlocka wydzieliną z nosa więc mycie bylo konieczne
a dzis stoje sobie grzecznie na swiatlach z zamknieta szybÄ…, temp jakies 20stopni pochmurnie ale sucho i nagle zauwazam ze w okolicy po srodku szyby w dolnej czesci troche zaczyna parowac a wcale nie stalem dlugo na swiatlach.
napewno gdybym nie mial tego pinlocka to calkiem szyba zaparowalaby
ale wczesniej jak byl nowy to nawet w deszczu z zamknieta szyba bylo ok
czy to mozliwe ze pinlock luz nie jest taki skuteczny po kilku myciach jak kiedys?
normalne takie cuÅ› jest?
czy moze jednak trzeba go co jakis czas czyscic bo w sumie przyznam ze dawno go nie czyscilem
a dodam ze musiałem go umyć poniewaz z racji tego iż cierpie na alergie zdarzyło mi się kichnąć w kasku poprzez co ubrudziłem sobie tego pinlocka wydzieliną z nosa więc mycie bylo konieczne

- emzeta
- Świeżak
@emzeta
A jak w skali od 1-10 ocenisz ten kask bo właśnie czekam aż z Włoch przyjedzie jakaś nowa dostawa i chce go kupić.
A jak w skali od 1-10 ocenisz ten kask bo właśnie czekam aż z Włoch przyjedzie jakaś nowa dostawa i chce go kupić.
-
patryk83 - Bywalec
kask jest fajny, chociaz nie mialem doswiadczenia z innymi garnkami poniewaz jest to moj pierwszy nie mam sie do czego przyczepic
chociaz mogli by tą blende dać wewnatrz kasku ale i tak jej nie uzywam
powyzej 100kmh jest nadal komfortowo, slychac tylko szum ale nie odbiera przyjemnosci z jazdy
warto tez wspomniec ze jest bardzo szczelny poniewaz przy duzej predkosci slychac bardzo duza roznice w natezeniu halasu jak otworzymy delikatnie szybke, jak zamkniemy to halas momentalnie slabnie i to duzo
pinlock wlasnie cos nawala przy nosie bo paruje przy postoju
chociaz mogli by tą blende dać wewnatrz kasku ale i tak jej nie uzywam
powyzej 100kmh jest nadal komfortowo, slychac tylko szum ale nie odbiera przyjemnosci z jazdy
warto tez wspomniec ze jest bardzo szczelny poniewaz przy duzej predkosci slychac bardzo duza roznice w natezeniu halasu jak otworzymy delikatnie szybke, jak zamkniemy to halas momentalnie slabnie i to duzo
pinlock wlasnie cos nawala przy nosie bo paruje przy postoju
- emzeta
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości