AM5/6 oleje itp... [zx 50]
• Strona 1 z 1
AM5/6 oleje itp... [zx 50]
Witam, otóż zamierzam wymienić olej w przekładni (Silnik AM5),nie wiem ile dokładnie wlać oleju(Wiem że było to na pewno wałkowane ale do AM6)
Czyli ile oleju mam wlać do silnika am5(z tego co wiem to AM5 od AM6 różni się tylko skrzynią biegów,tu 5biego a tam 6).
A i z tego co się dowiedziałem to am są chyba wrażliwe na olej i najlpepiej lać 10w/40 i (jeszcze jakiś).
Wczoraj także zauważyłem dziure pod silnikiem. Nic z niej nie wycieka i wyglada na regularna (0,5cm na 1,5cm), Czy to normalne?
Czyli ile oleju mam wlać do silnika am5(z tego co wiem to AM5 od AM6 różni się tylko skrzynią biegów,tu 5biego a tam 6).
A i z tego co się dowiedziałem to am są chyba wrażliwe na olej i najlpepiej lać 10w/40 i (jeszcze jakiś).
Wczoraj także zauważyłem dziure pod silnikiem. Nic z niej nie wycieka i wyglada na regularna (0,5cm na 1,5cm), Czy to normalne?
- Cwikla
- Świeżak
-
andrzej551 - Bywalec
pod skrzynią masz śrubę odkręcasz ja spuszczasz olej i zakręcasz. na środku masz dekla masz mała śrubkę na krzyżaka odkręcasz ja lejesz olej aż się nie przeleje przez te śrubkę butelka 1L wystarczy spokojnie.
Aprilia Rs | | http://www.youtube.com/watch?v=3GgF6j-AGWc | | Sprzedam: zębatke przód 12 zębów, i dysze 85 i 63 Dell`orto SHA, PHBG, PHBD (pisać na GG)
-
gallanonim92 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości