Motocyklem do włoch - ktoś chętny?
• Strona 1 z 1
Motocyklem do włoch - ktoś chętny?
Witam
Poszukujemy pary do wyjazdu do Włoch. trasa:kraków,wiedeń, graz, wenecja, commachio, rimini, ancona, pescara,cassino, rzym, florencja,bolonia, werona, trento,bolzano, innsbruck,tyrol, salzburg, wiedeń, bratysława,kraków.Jakieś 12 dni...od 10 sierpnia.
Poszukujemy pary do wyjazdu do Włoch. trasa:kraków,wiedeń, graz, wenecja, commachio, rimini, ancona, pescara,cassino, rzym, florencja,bolonia, werona, trento,bolzano, innsbruck,tyrol, salzburg, wiedeń, bratysława,kraków.Jakieś 12 dni...od 10 sierpnia.
Ostatnio edytowano 29/6/2009, 19:02 przez Maciek44, łącznie edytowano 1 raz
- Maciek44
- Świeżak
No ja niestety się już nie wybieram... Kiedyś mieszkałem we Włoszech, więc mogę ci tylko polecic dwa fantastyczne zakątki... Jadąc z Rzymu do Florencji, po drodze (hm, co prawda parę kilometrów od autostrady) jest Montepulciano, miejscowośc, w której mieszkałem... Jest przepiękna. Naprawdę warto tam zajrzec.
Następnie jadąc z Florencji do Bologni, nie zrób błędu i nie jedź autostradą. Co to za przyjemnośc?
Firenze - Bologna; znajduje się tam znana wszystkim włoskim, jak i niektórym zagranicznym motocyklistom trasa motocyklowa... Przejeżdża tamtędy masę motocyklistów. Wiem, bo przebiegała ona pod oknami mojego domu (przeprowadziłem się do Riolo - Terme). We Florencji musisz się kierowac na Faenze min, przez Riolo Terme oraz Brisighelle.
Sprawdz sam w googlach te miejscowosci... Zobaczysz, że dobrze mówię...

Następnie jadąc z Florencji do Bologni, nie zrób błędu i nie jedź autostradą. Co to za przyjemnośc?

Sprawdz sam w googlach te miejscowosci... Zobaczysz, że dobrze mówię...
-
macello - Świeżak
HEj! Maciek44 powiedz mi ile a Twoja trasa ma zaplanowanych km? a i pytanie brzmi gdzie chcesz spać? pod namiotem? planowałeś konkretnie jakiś plan ze w dniu 1 przejeżdzam np. 400km. śpię w takiej i takiej miejscowości.? itd. czy chcesz jechac tak od tam gdzie zajedziesz, tam śpisz
? ps czym jedziesz?
Pozdro

Pozdro
- fotomat
- Świeżak
motocyklem do włoch
Spimy różnie - (wykorzystujac kempingi, pola namotowe, omijajac hostele, bo tam drogo) - jak wyjdzie - pierwsze spanko w okolicach grazu, po około 630km, potem gdzieś przed wenecją, nastepnie dzień przerwy w rimini, potem pescara a stamtad do monte cassino, ktore jest celem - około 1750km. W drodze powrotnej na pewno rzym, a dalej sie zobaczy jak bedzie z czasem i kasą:). podrozujemy XX-em
- Maciek44
- Świeżak
Spóźniłem się 2 lata.
W tym roku mam zamiar jechać podobną trasą tylko jeszcze zahaczyć o Pizę i Monako i czeską Pragę. Jeśli byliście to podzielcie się doświadczeniami na co zwracać uwagę.
- renault_clio
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Turystyka motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości