Skuter nie chce odpalić :(
• Strona 1 z 1
Skuter nie chce odpalić :(
Witam. Mam problem ze skuterem (Quest Q9). Do niedawna chodził tak jak powinien ale od 2 dni nie mogę go uruchomić. Cewka jest w porządku, fajka i świeca też bo iskra jest. Wymieniłem moduł zapłonowy bo był "nie teges", ale skuter ma alarm i w ogóle na niego nie reaguje. Sąsiad mi mówił, że to może być właśnie wina alarmu, ponieważ nie mogę tego alarmu włączyć i wyłączyć też. Podczas naciskania przycisków na pilocie kontrolka na nim się świeci czyli pilot na pewno jest dobry a skuter nie reaguje. Jeśli wiecie co się z nim mogło stać proszę o pomoc.
Z góry dzięki
Zby$
Z góry dzięki
Zby$
"Panie władzo ma pan racje, niestety zdarzyło mi się przekroczyć prędkość. Zdaje sobie sprawe z tego, że było to bardzo nie odpowiedzialne, że naraziełem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo, ale.....jechałem szybko, gdyż... lubie zapierd*lać!"
-
Zby$ - Świeżak
Grzaebałem teraz przy nim, odłączyłem alarm i nic, podłączyłem alarm i też nie odpala ale przynajmniej już odzywa się na polecenia pilota. Sam już nie wiem co z nim zrobić :/
"Panie władzo ma pan racje, niestety zdarzyło mi się przekroczyć prędkość. Zdaje sobie sprawe z tego, że było to bardzo nie odpowiedzialne, że naraziełem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo, ale.....jechałem szybko, gdyż... lubie zapierd*lać!"
-
Zby$ - Świeżak
Zawory były niedawno regulowane, serwisant kazał mi zrobić ok. 200-250 km i przyjechać na ponowna regulację ponieważ pierwszy serwisant nic z nimi nie robił i dzwoniły strasznie. A zrobiłem dopiero 120 km.
-
Zby$ - Świeżak
no to pojedź teraz, a w tych squtach zawory nieraz trzeba regulować co 300km :O a jak byś chciał i miał szczelinomieź to byś sobie to sam zrobił i nie bulił 50zł
tdr125 er-5 ZX9r ktm lc4 600, 620 adventure, F2 stunt, crf 450 i transalp, zx6r 08 stunt
-
7beat - Stały bywalec
yamaha bws 50 nie chce odpalić
hej mam pytanko,skuter chodził bez problemu ,po rozebraniu sprzegla i wlozeniu sprezyn przestal odpalac...czym to moze byc spowodowane??? ciagle mi sie zalewa,świeca ma iskre,czy to moze chodzic o gaznik i o to ze mam filtr stozkowy??
- kamaftuf
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości