Problem ze sprzeglem- silnik am6
• Strona 1 z 1
Problem ze sprzeglem- silnik am6
Witam. Posiadam derbi gpr 50r z 1999r. Moj problem wyglada następująco: Kiedy moje moto jest zimne podczas wrzucania na jedynke szarpie i gasnie. Zachowuje sie tak jakbym sprzegla wogóle nie trzymal, dzieje sie tak na wszystkich biegach. Po ponownym odpaleniu (lub kiedy na sile go pociagne jak jest zgaszony mam bieg i trzymam sprzeglo) problem znika, jest lekkie szarpnięcie, sprzeglo dziala ale ciezko (moto ciezko chodzi, nie tak jak na luzie). Myslalem ze oleju nie ma i ze nie smaruje tarczy ale po sprawdzeniu okazalo sie ze jest. Jak myslicie w czym jest problem, za malo oleju czy tez moze tarcze ze sprzegla sa zjechane? 

- greg5563
- Świeżak
Problem jest do rozwiazania przy pomocy regulaminu i opcji szukaj
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
Wbijaj bieg przy najnizszych mozliwych obrotach i jeszcze jedno:spróbuj zawsze jak jest zimny kilka razy energicznie wcisnac sprzeglo i puscic,moze tarcze sie sklejaja i nie wysprzegla,spróbuj je tak rozkleic
U mnie pomaga.

KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
-
andrzej551 - Bywalec
O GPR było kilka tematów więc użyj szukajki i spytaj w istniejącym. A jeśli chodzi o silnik to w GPR nie masz AM6 chyba że było kombinowane.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości