SYM Mio 50 - po zdjęciu blokady jedzie jak jeździł :(
• Strona 1 z 1
SYM Mio 50 - po zdjęciu blokady jedzie jak jeździł :(
Witam wszystkich, może ktoś ma pojęcie o co biega. Dziś po pierwszym przeglądzie niby serwis zdjął blokadę. Tylko, że moplik jakoś obiecywanych 70 kmh nie robi. Wręcz ledwie osiąga 55 i to z górki, czyli jakby w ogóle blokady nie zdjęli. Zapomnieli, czy też oświadczenie, które musiałem podpisać o własnowolnym przystosowaniu moplika do sportów i poruszania się poza drogami publicznymi to tylko pic na wodę fotomontaż? A może to oznacza, że muszę go jednak tuningować, żeby jechał więcej? Jak ma się to do obietnic sprzedawcy, że po zdjęciu blokady ma jechać ponad 70? Czy ktoś coś wie na ten temat??? Proszę o pomoc!
pzdr
J.
pzdr
J.
- jacoxp
- Świeżak
prawdopodobnie blokad bylo wiecej niz jedna...stosowane sa czesto w gazniku (rozmiar dyszy),na wydechu,oraz w aparacie zaplonowym...w przypadku tego ostatniego najlepsza opcja jest jego wymiana,gdyz niektorzy stosuja metode "utnij kabel" ktora jednak nie zawsze sie sprawdza....warto pogmerac po necie i sie dowiedziec gdzie takowe blokady sa...lub poprostu zapytac w serwisie...skoro Cie skasowali za usluge...a efektu nie ma...
-
Ltcrx - Świeżak
nic mnie nie skasowali, usługa była gratis w ramach przeglądu pierwszego. ale wychodzi na to, że albo gratis to byle jak, albo coś przeoczyli. bo nie wierzę, żeby 4KM tego silniczka ledwo wyciągały 50kmh...
Co do porad technicznych, wolę rozkręcać komputery niż silniki - każdy robi to na czym się zna
Dlatego pytam o porady - czy jest to możliwe, że nie zdjęli blokady (zapomnieli?), bo gość mówił, że to jakaś jedna śrubka, co mi się nie bardzo podobało, bo słyszałem o blokadach elektronicznych.
Co do porad technicznych, wolę rozkręcać komputery niż silniki - każdy robi to na czym się zna

- jacoxp
- Świeżak
Zazwyczaj stosowane blokady w 50Ä…tkach to:
*Zwężka w kominie, lub jakaś "Ślepa kiszka"
*Blokada na filtrze powietrza (taka blaszka z dziurkami)
*Mniejsza dysza główna w gaźniku
*Czasami stosowane są jakieś zwężki między głowicą, a kominem
*W niektórych pojazdach blokada na module
*Podkładka na wariatorze
*Zwężka w kominie, lub jakaś "Ślepa kiszka"
*Blokada na filtrze powietrza (taka blaszka z dziurkami)
*Mniejsza dysza główna w gaźniku
*Czasami stosowane są jakieś zwężki między głowicą, a kominem
*W niektórych pojazdach blokada na module
*Podkładka na wariatorze
-
macello - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości