Honda NS1 Montesa
• Strona 1 z 1
Honda NS1 Montesa
Witam serdecznie,
chciałbym się dowiedzieć, czy silnik w Hondzie NS1 był montowany jeszcze w innych motocyklach lub ewentualnie od jakich motocykli można do niego kupować części. Pytanie kolejne, to Instrukcja serwisowa (service manual), czy ktoś w ogóle ją posiada? Przeczesałem pół internetu (joke!
) I nie znalazłem.
Pozdrawiam.
chciałbym się dowiedzieć, czy silnik w Hondzie NS1 był montowany jeszcze w innych motocyklach lub ewentualnie od jakich motocykli można do niego kupować części. Pytanie kolejne, to Instrukcja serwisowa (service manual), czy ktoś w ogóle ją posiada? Przeczesałem pół internetu (joke!

Pozdrawiam.
-
lukasz166 - Świeżak
Honda mbx ma prawie identyczny nsr 80 ma identyczny a jesli sie rózni to nieznacznie! od mtxa tez pasuje duzo czesci! a jesli jest mtx chlodony cieczą to jest chyba tez identyczny. a co potrzebujesz ?? servisówke zapytaj tego gościa 9095873 pozdro!
- KaskaderYz
- Świeżak
Dzięki za odpowiedź w sumie do tych wniosków dot. silników doszedłem sam drogą dedukcji. Natomiast serwisówki nadal nie znalazłem. Jednakże ściągnąłem sobie service manuala od NSR 125 i to w sumie to samo jest 

-
lukasz166 - Świeżak
mtx 80 chłodzony cieczą ma inny tłok a właściwie to wał tłok i swożeń tłoka. Ns1 ma średnicę swożnia 13mm a mtx ma 12mm (wiem bo sam miałem ns1 i musialem kupywac tlok od mbx'a i specjalne lozysko do swoznia
- kojot1991-13
- Świeżak
Ale typy zobacz sobie jaki masz silnik ( oznaczenie i wtedy będziesz wiedział)
Niektóre części pasują niektóre nie.
Niektóre części pasują niektóre nie.
- Obserwator
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości