Co zrobić z filtrem powietrza ,axis minarelli
• Strona 1 z 1
Co zrobić z filtrem powietrza ,axis minarelli
witam
Mam skuterek yamaha axis 96rok, jest tam silnik minarelli typ horizontal-ale głowy za to nie dam .Na pewno chłodzony powietrzem .
Poprzedni właściciel wyrwał wąż z obudowy filtra powietrza , do wężyka przykleił stożek a obudowę wywalił .
Skuter chodzi dobrze możliwe że ten stożek nie pogorszył osiągów może poprawił nie wiem...
Każdy tu na forum mówi że stożki to lipa , mi się wydaję że nie filtrują dobrze powietrza .
W sklepach internetowych nie mogę znaleźć obudowy tylko wkłady
Za to do chińskich skuterów jest pełno obudów ale montowanych nad silnik u mnie był raczej ukryty nawet nie wiem jak wygląda ...
proszÄ™ o pomoc .
Mam skuterek yamaha axis 96rok, jest tam silnik minarelli typ horizontal-ale głowy za to nie dam .Na pewno chłodzony powietrzem .
Poprzedni właściciel wyrwał wąż z obudowy filtra powietrza , do wężyka przykleił stożek a obudowę wywalił .
Skuter chodzi dobrze możliwe że ten stożek nie pogorszył osiągów może poprawił nie wiem...
Każdy tu na forum mówi że stożki to lipa , mi się wydaję że nie filtrują dobrze powietrza .
W sklepach internetowych nie mogę znaleźć obudowy tylko wkłady

Za to do chińskich skuterów jest pełno obudów ale montowanych nad silnik u mnie był raczej ukryty nawet nie wiem jak wygląda ...
proszÄ™ o pomoc .
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
kup filtr gabkowy, moze taki http://sklep.mieloch.pl/product_info.ph ... 1bca201ebd ?? albo cos innego tanszego
- talta
- Mieszkaniec forum
Nałożyłem jakąś cienką szmatkę na stożek ,z bardzo drobnymi ledwo widocznymi otworami a mimo to dobrze przepuszcza powietrze ,na to obudowę z plastiku z otworami .
Nie wiem ile to wytrzyma ,później kupie jakiś gąbkowy ale póki co lepiej będzie filtrowało niż sam stożek .
Stożek ma otwory grubości szpilki a to bardzo duże jak na filtr, dlatego stożek to lipa .
Następnie miałem luźną fajkę ,czasem spadała.
Znalazłem inną wymieniłem kawałek się teraz przejechałem kawałek wolniej
kawałek szybciej ,wygląda na to że jedzie dobrze więc chyba ok .
Ciekawi mnie tylko to że stara fajka miała 9K(kilo omów) wyglądała jak z komara , a ta nowa 5K .
Następna sprawa to czy ważne jest przestrzeganie typów świec które zaleca producent ?
Pasuje do niego ngk BR8HS ale jest wkręcona stara iskra i chodzi dobrze .
Nie wiem ile to wytrzyma ,później kupie jakiś gąbkowy ale póki co lepiej będzie filtrowało niż sam stożek .
Stożek ma otwory grubości szpilki a to bardzo duże jak na filtr, dlatego stożek to lipa .
Następnie miałem luźną fajkę ,czasem spadała.
Znalazłem inną wymieniłem kawałek się teraz przejechałem kawałek wolniej
kawałek szybciej ,wygląda na to że jedzie dobrze więc chyba ok .
Ciekawi mnie tylko to że stara fajka miała 9K(kilo omów) wyglądała jak z komara , a ta nowa 5K .
Następna sprawa to czy ważne jest przestrzeganie typów świec które zaleca producent ?
Pasuje do niego ngk BR8HS ale jest wkręcona stara iskra i chodzi dobrze .
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
-
macello - Świeżak
Witam
Mam Kingway'a Fonero i chce kupic do niego stozkowy filtr powietrza. Dodam ze w skuterku nie przeprowadzałem tuningu ani nie zdejmowałem blokad, i mam takie pytanie czy ten filtr nie bd mi go zamulał i czy w ogole nie bd miał przez niego problemow ze skuterem??? Czy to poprawi moc skutera???
Z gory dzieki
Mam Kingway'a Fonero i chce kupic do niego stozkowy filtr powietrza. Dodam ze w skuterku nie przeprowadzałem tuningu ani nie zdejmowałem blokad, i mam takie pytanie czy ten filtr nie bd mi go zamulał i czy w ogole nie bd miał przez niego problemow ze skuterem??? Czy to poprawi moc skutera???
Z gory dzieki

- P@weł
- Świeżak
Jezeli chcesz podniesc moc to zacznij od sciagniecia blokad bo to jest podstawa.
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości