Problem z Przednim hamulcem CBR F4i Sport.
• Strona 1 z 1
Problem z Przednim hamulcem CBR F4i Sport.
Czesc.. Mam problem z przednim hamulcem.. ktory mi znika.. jest dobrze odpowietrzony, ale po jednym lub dwoch obrotach kola klamka mięknie i hamulce znika, podpompuje sie klamke i z powrotem jest. Kupilem nowe przewody goodriga nową pompe, i w dalszym ciagu sie to samo dzieje.. Co moze byc przyczyną ??.. Prosze o pomoc i z góry bardzo dziekuje za Odp. Pozdrawiam. Michał
- RatayCBRR
- Świeżak
lopi83 napisał(a):jak nigdzie nie ma wyciekow to ja bym obstawial na krzywa tarcza hamulcowa
Też bym tak obstawił
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
Panowie czy macie jakis pomysl jeszcze co to moze byc i czy to na 99% krzywa tarcza, wczoraj uderzylem przednim kolem w samochod pewnie i tarcza i od tego momentu mam takie same objawy jak kolega, odpowietrzalem uklad kilka razy... jak napompuje hamulec to 3ma cienienie wystarczy ze "przepchne" motor 2 metry i juz kklamka wpada do konca dopiero za 3 razem zaczyna chwytac. masakara dzieki za odp
- zebro83
- Świeżak
- anan7
- Świeżak
Zobacz też stan tłoczków i przesmaruj. Ja ostatnio myślałem, że mam delikatne bicie na tarczy, a okazało się że tłoczki się zapiekały. A objaw był identyczny jak twój, więc zrób tak jak mówie.
-
dzieki za podpowiedzi, mam nadzieje ze to bedzie wszystko inne tylko nie tarcza, nie usmiecha mi sie tysia wydawac na koniec sezonu na kawal metalu z dziurami:( biorac pod uwage ze stalo mi sie to zaraz po dzwonie jest niestety duza szansa ze to tarcza, ale jak motor padl to mogl sie rowniez porzadnie zapowietrzyc uklad.. zdejmowalem zacisk i klocki i wg mnie tloczki chodza bez zarzutu, palcami wcisnalem itp.. wiec mysle ze to nie problem tloczow, tym bardziej ze przed dzwonkiem wszystko bylo ok, zaraz po tym jak wpadlem w typa ktory momentalnie zmienil pas i zajechal mi droge podnieoslem motor i od razu klamka wpadla do konca. jechalem po chiwli bo odziwo nic sie nie pokrzywilo crashpad sie spisal, ani nie mialem bicia na kierownicy, nie czulem rowniez po kilkakrotnym napompowaniu hamulca zeby mi pulsowal, to by oznaczalo ze to nie problem tarczy. tarcza niewatpliwie dostala bo nawet slady na niej zostaly na rantach, ale po przepchaniu hondzii po wczeenisejsyzm nacisnieciu hebla nie czuc aby w ktoryms momencie opor sie zwiekszal.... czytalem tez ze chlopaki mieli krzywe tarcze jak sami pozniej pisali kiera im bila, ale o hamulcach nic nier pisali... moze rzeczywiscie uklad sie solidnie zapowietrzyl. ale czemu po przepchaniu klamka wpada... sam nie wiem poprobuje jeszcze jakis sztuczek dam znac...
- zebro83
- Świeżak
A ja będę uparty i mówię ci żebyś nasmarował tłoczki 

-
dzieki limak:) doceniam wasze rady chlopaki byly bardzo pomocne, ale temat dzis ogarnalem, jednak pADLO na tarcze:( byla lekko zdeformowana ale w lokaloizacji mocowan a nie tam gdzie klocki chwytaja.. jak na razie po przepchaniu hamulec nie wpada i dziala ok, zobacze jak gdzies dalej pojade ale to pewnie we wtorek dopiero.dzieki jeszcze raz
- zebro83
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości