Moto Guzzi Nevada 750 - opinia
• Strona 1 z 1
Moto Guzzi Nevada 750 - opinia
Witam.
Trafiłem niedawno na dość tani egzemplarz w/w moto. Nie znalazłem natomiast żadnych opinii w necie na jego temat. Nie wiem zatem czy warto sie tym zajmować.
Pomóżcie.
Trafiłem niedawno na dość tani egzemplarz w/w moto. Nie znalazłem natomiast żadnych opinii w necie na jego temat. Nie wiem zatem czy warto sie tym zajmować.
Pomóżcie.
-
zqubaniec - Świeżak
Mój dobry znajomy ma takie moto z 93'r i przez pare lat jak je ma nic mu nie poszlo,jedyne co pamietam to chyba linke sprzegla zmieniał,pozatym tylko olej,filtr i reszta typowo serwisowa,smiga bez problemu nawet długie trasy.Pozatym wygodny i dźwiak tez ładny.Silnik jest dosyc prosty i bezawaryjny.Ogólnie fajny ten gutek.
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
Jeżeli trafisz zadbany egzemplarz to zadowolony bedziesz,calkiem przyjemnie moto.Moca nie poraza,ale nie o to w takim sprzecie chodzi
Pozatym Moto Guzzi to kultowa marka 

-
Moto Guzzi..... Hm... Włoch, ale z tego co wiem to są super zrobione, mało awaryjne....
Moto Guzzi nie kupuje się z głową, ale z Sercem

-
macello - Świeżak
macello napisał(a):Moto Guzzi..... Hm... Włoch, ale z tego co wiem to są super zrobione, mało awaryjne....
dokładnie tak!
Cóż moto Guzzi to moja pięta achillesowa i choć bardzo chcę pomóc i wypowiedzieć się to niestety ale szuflada w mojej głowie na której jest kartka "Moto Guzzi" jest pusta wiec odsyłam do:
http://www.guzziclub.pl/files/onas.php
http://www.motoguzzi-us.com/
-
YZF R1 - Moderator
Nie zawiedziesz sie
Nie zapomnij sie pochwalic jak juz kupisz 

-
No i kupiłem. Moto Guzzi Nevada 750 z 2001 roku.
DObrze się jeździ, ale muszę sie do skrzyni przyzwyczaić. ZUpełnie inaczej chodzi niż "osiołek" na kursie prawa jazdy
.
Generalnie super.
Także miło mi dołaczyć do szacownego grona "motórników"
DObrze się jeździ, ale muszę sie do skrzyni przyzwyczaić. ZUpełnie inaczej chodzi niż "osiołek" na kursie prawa jazdy

Generalnie super.
Także miło mi dołaczyć do szacownego grona "motórników"

"Niezbadane są pokłady ludzkiej niekumacji."
-
zqubaniec - Świeżak
No to siÄ™ chwalÄ™
Oto moja maszynka:
http://my.opera.com/zqubaniec/albums/show.dml?id=807772
http://my.opera.com/zqubaniec/albums/show.dml?id=807772
-
zqubaniec - Świeżak
-
Ja mam tylko 175. Jeżeli chcesz większy motór, to w stajni MG jest California (jesli preferujesz armaturę) a także Stelvio - turystyczny enduro. Jeżeli potrzebujesz porad na temat Moto Guzzi, to jest dedykowane forum. Prześlę Ci link na PW.
-
zqubaniec - Świeżak
odświeżę temat bo widzę, że osoba która go założyła chyba kupowała tą Nevadę jako pierwszy motor, a tego właśnie dotyczy moje pytanie.
Czy taka Nevada nadaje się na pierwszy motocykl? Mam nie tylko na myśli łatwość prowadzenia ale też wybaczanie błędów typowych dla młodego kierowcy. Do tej pory byłem zdecydowany na Yamahę XJ600 właśnie ze względu na to, że silnik jest opisywany jako pancerny.
Czy taka Nevada nadaje się na pierwszy motocykl? Mam nie tylko na myśli łatwość prowadzenia ale też wybaczanie błędów typowych dla młodego kierowcy. Do tej pory byłem zdecydowany na Yamahę XJ600 właśnie ze względu na to, że silnik jest opisywany jako pancerny.
- MaciekMik
- Świeżak
Kupiłem Nevadkę jako pierwsze moto i jeżdżę do tej pory. Dobrze się prowadzi, byle mu nie przeszkadzać. ale nei wiem co masz an myśli pisząc "pancerny silnik". Olej treba wlewać i
wymieniać. Regualcje zaworów też trzeba robić. Wszystko z głową.
wymieniać. Regualcje zaworów też trzeba robić. Wszystko z głową.
-
zqubaniec - Świeżak
Trudno mi powiedzieć. Zaczynam teraz piąty sezon na tym moto i do tej pory nie miałem problemów z tymi elementami.
Warto jednka zauważyć, że skrzynia sama w sobie jest niezbyt precyzyjna i trzeba się do niej przyzwyczaić.
Sprzęgło jest suche, więc dośc trwałe, ale jak już padnie, to klękajcie narody.
Ogólnie "gutki" mają swoje ciemne strony i części są drogie. Niektórzy mówią, że Moto Guzzi to nie marka, to religia
.
Warto jednka zauważyć, że skrzynia sama w sobie jest niezbyt precyzyjna i trzeba się do niej przyzwyczaić.
Sprzęgło jest suche, więc dośc trwałe, ale jak już padnie, to klękajcie narody.
Ogólnie "gutki" mają swoje ciemne strony i części są drogie. Niektórzy mówią, że Moto Guzzi to nie marka, to religia

-
zqubaniec - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości