Zobacz wÄ…tek - co grozi za brak prawajazdy kat. "A" ?
NAS Analytics TAG

co grozi za brak prawajazdy kat. "A" ?

Przepisy, prawo
_________

Postprzez Demotywatrrro » 23/6/2009, 21:17

Cman dobre, że są jeszcze ludzie na poziomie tacy jak Ty, a nie tylko dzieciaki gadające w kółko to samo. Fajnie że mając szeroką wiedzę udzielasz się na 2 forach o których wiem, i podwyższasz ich poziom.

brak jakiejkolwiek kategori 500zl
posiadana inna kategoria 300zl

KONIEC

No i oczywiście trzeba dzwonić po kogoś z prawkiem żeby zabrał szpeja. Żadnych odroczeń nie ma.
Demotywatrrro
Świeżak

Postprzez Czester » 24/6/2009, 01:45

OK, sprecyzujÄ™:
Sąd może wydać zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych na określony czas a co za tym idzie, osoba która nie posiadała prawa jazdy a takowy zakaz dostała nie może wyrobić prawa jazdy do zakończenia tego czasu. Czyli wychodzi z tego swoiste odroczenie - jak zwał tak zwał ale skutek ten sam.
Drugi aspekt w tym temacie jest taki, że jeśli osoba zostanie zatrzymana bez wymaganych uprawnień i będzie trzeźwa, pełnoletnia oraz nie spowoduje żadnej koizji to w takim wypadku sąd nie będzie miał podstaw do wydania zakazu prowadzenia pojazdów mechanicznych. Skończy się jedynie na grzywnie.
Paniał?
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
Czester
Administrator

Postprzez cman » 24/6/2009, 07:48

CzesterTX napisał(a):OK, sprecyzuję:
Drugi aspekt w tym temacie jest taki, że jeśli osoba zostanie zatrzymana bez wymaganych uprawnień i będzie trzeźwa, pełnoletnia oraz nie spowoduje żadnej koizji to w takim wypadku sąd nie będzie miał podstaw do wydania zakazu prowadzenia pojazdów mechanicznych. Skończy się jedynie na grzywnie.
Paniał?

I o to właśnie chodzi. Cały czas mówimy o sytuacji zwykłej kontroli, czyli nie ma wypadku, kierujący jest trzeźwy itd. W takim przypadku sąd po prostu nie może orzec zakazu prowadzenia pojazdów.
cman
Świeżak

Postprzez Czester » 24/6/2009, 09:01

No to w końcu doszliśmy do porozumienia :)
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
Czester
Administrator

Postprzez raf1985 » 29/8/2009, 13:37

sorry, że odświeżam, ale czy uprawnienia uzyskuje się w momencie zdania egzaminu? czy po dokonaniu opłaty w WK?
bo egzamin zdałem już dawno, ale dopiero wczoraj zapłaciłem. na moto śmigałem, ale teraz poczytałem forum i troche sie boje :/ czekać na wydanie dokumentu 2tygodnie czy można jeździć?
raf1985
Świeżak

Postprzez duddits » 29/8/2009, 13:49

Tak ciężko użyć opcji "Szukaj"? Temat był już wałkowany, podejrzewam, że kilkakrotnie. W Internecie też w kilka chwil mógłbyś to odszukać, ale widać Ci się nie chciało ...

Formalnie uprawnienia uzyskujesz po odebraniu dokumentu z WK. I koniec, kropka.
http://gomoto.tv/ | naszym motorem jest pasja
duddits
Świeżak

Postprzez raf1985 » 29/8/2009, 15:30

tak łatwo? od 3 dni szukam na forum i wszędzie się tylko pytają co grozi za jazde bez prawka(odpowiedz 300 lub 500zł), ale nikt nie odpowiedział kiedy się uprawnienia uzyskuje, czy w momencie zdania egzaminu, czy wpłaty, czy odbioru dokumentu. poza forum podobnie, brak info w tej sprawie, nie mam 15lat żeby nie umieć używać google, dlatego zapytałem.
mimo wszystko dzięki za odpowiedz. do zobaczenia na trasie...jak odbiore prawko ;)
raf1985
Świeżak

Postprzez gumis » 29/8/2009, 15:34

wszystko zostalo powiedziane, niepotrzebnie robi sie klotnia wiec zamykam.
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
gumis
VIP Åšcigacz.pl

Poprzednia strona

Powrót do Prawo

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości

na górê