Honda VF 750 chodzi tylko na 2 cylindrach
• Strona 1 z 1
Honda VF 750 chodzi tylko na 2 cylindrach
Niedawno kupiłem Honde VF 750 ale chodzi tylko na 2 cylindrach nie mam już pomysłu co zrobić :(

- adamoskmx
- Świeżak
kupilem ja i jak byla zimna to chodzila na 4 ale gdy sie zagrzala to gasly dwa od przedniego kola mechanik powiedzial ze to wina glowicy kupilem inna i teraz nawet gdy jest zimna pali tylko na dwa i rzuca paliwem z gazniku wlasnie z tego garu iskra jest dobra jak sie nie myle to zaplon nastepuje na garach 1/3 2/4 co sie dzieje prosze o odpowiedz

- adamoskmx
- Świeżak
Trzeba było najpierw kompresje sprawdzić, a nie wymieniać od razu głowice...
Jeśli nie zawory, to prawdopodobne, że to jednak gaźniki.
Przestawał palić na te cylindry po cofnięciu ssania? czy samoistnie nawet jak ssanie już było zamknięte.
Ja bym sprawdził luzy zaworowe, (ale przy zmianie głowicy rozumiem, że były ustawiane) a w następnej kolejności rozebrał i przeczyścił gaźniki.
Przestawał palić na te cylindry po cofnięciu ssania? czy samoistnie nawet jak ssanie już było zamknięte.
Ja bym sprawdził luzy zaworowe, (ale przy zmianie głowicy rozumiem, że były ustawiane) a w następnej kolejności rozebrał i przeczyścił gaźniki.
http://filmy.scigacz.pl/Julien_Dupont_trial_Ateny Inter:pediatric
-
Grzybu - Bywalec
Grzybu napisał(a):Trzeba było najpierw kompresje sprawdzić, a nie wymieniać od razu głowice...
kompresja jest bardzo dobra gaźniki są ok luzy ustawione

- adamoskmx
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości