Porządek z gaźnikiem ,luźne wężyki minarelli horizontal
• Strona 1 z 1
Porządek z gaźnikiem ,luźne wężyki minarelli horizontal
witam
Właśnie czyszczę gaźnik i przy okazji zastanawiam sie czy zrobić
coś z dwoma wężykami które są do niczego nie podłączone, pewnie są od dozownika który poprzedni właściciel zdemontował .
Pod 4 i 10 były te wężyki .
Pod 5 jest wężyk który idzie pod obudowę wentylatora .
Nie wiem czy zaślepić to czy zostawić ?
Znalazłem opis do tego gaźnika , jest wszystko opisane oprócz wężyków
Skuter czasem trochę się mulił albo gorzej odpalał ,przegazowanie ostre pomagało na jakiś czas
przeważnie było wszystko dobrze - kwestia czyszczenia gaźnika .
(otwórz link)
Właśnie czyszczę gaźnik i przy okazji zastanawiam sie czy zrobić
coś z dwoma wężykami które są do niczego nie podłączone, pewnie są od dozownika który poprzedni właściciel zdemontował .
Pod 4 i 10 były te wężyki .
Pod 5 jest wężyk który idzie pod obudowę wentylatora .
Nie wiem czy zaślepić to czy zostawić ?
Znalazłem opis do tego gaźnika , jest wszystko opisane oprócz wężyków

Skuter czasem trochę się mulił albo gorzej odpalał ,przegazowanie ostre pomagało na jakiś czas
przeważnie było wszystko dobrze - kwestia czyszczenia gaźnika .

Ostatnio edytowano 12/7/2009, 19:51 przez krzysieg, łącznie edytowano 1 raz
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
Jezeli wezyki byly odlaczone i nic sie nie dzialo to mysle mozesz je zostawic
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
Dzisiaj założyłem gaźnik i zaraz po tym próbowałem go odpalić i nic się nie odzywał ,oczywiście próbowałem z gazem i bez...jedynie obroty trza ustawić,
śrubki od powietrza nie ruszałem .
Po ok 10 godzinach kopnołem go kilka razy i już załapuje , myśle że odpali i będzie chodzić ,nie chciałem robić wiochy bo w piwnicy i późno
Jak jest u was zakładacie gaźnik po czyzczeniu i pali od razu bez problemu ?
śrubki od powietrza nie ruszałem .
Po ok 10 godzinach kopnołem go kilka razy i już załapuje , myśle że odpali i będzie chodzić ,nie chciałem robić wiochy bo w piwnicy i późno

Jak jest u was zakładacie gaźnik po czyzczeniu i pali od razu bez problemu ?
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
witam ponownie w tym temacie
Wtedy po złożeniu wszystkiego i odczekaniu kilkunastu godzin silnik chodził tak jak trzeba....to było wtedy .
Ponownie męczę się z tym gaźnikiem .
Podejrzewam że wężyk paliwa się prószy -czarna sparciała guma raczej od nowości ,wymienię na nowe i dołożę drugi filtr paliwa .
Mam pytanie od kogoś kto się zna na -od czego jest cieńki wężyk który
idzie pod plastikową pokrywę wentylatora ? ,jest on podłączony do gaźnika pod miedzianą końcówkę -5 ,(patrz zdjęcie w temacie) .
proszę o szybką odpowiedź .

Wtedy po złożeniu wszystkiego i odczekaniu kilkunastu godzin silnik chodził tak jak trzeba....to było wtedy .
Ponownie męczę się z tym gaźnikiem .
Podejrzewam że wężyk paliwa się prószy -czarna sparciała guma raczej od nowości ,wymienię na nowe i dołożę drugi filtr paliwa .
Mam pytanie od kogoś kto się zna na -od czego jest cieńki wężyk który
idzie pod plastikową pokrywę wentylatora ? ,jest on podłączony do gaźnika pod miedzianą końcówkę -5 ,(patrz zdjęcie w temacie) .
proszę o szybką odpowiedź .
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
najlepiej daj przezroczysty i wywal stary filtr i kup nowy
Właśnie dam przezroczysty .
Nie ma u mnie filtra przy baku ani nie ma przy gaźniku a jeden filtr to trochę mało ,więc dam dwa .
Stary jest rozbieralny metalowy, więc go wyczyszczę i dalej będzie nie zaszkodzi a jako drugi mam nowy samochodowy , to samo jak do motoru końcówki te same tylko ze 2-3 raza większy na stacji benzynowej za 5 zł
polski , a typowy do motoru chiński taki jak na allegro za 3 zł jest u mnie w sklepie za 10 .
Jeśli chodzi o ten cienki wężyk to nie przechodzi tamtędy powietrze bo próbowałem wtłoczyć tak jakby był zatkany ale może na zapalonym silniku jest inaczej .
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
Mam podobny problem, kupiłem taki gaźnik na allegro, miał być niby do quantuma. Nie wiem co zrobić ze złączką nr 4 gdyż w oryginale od quantuma jej poprostu nie mam. Zaślepić ? Wie ktoś co to jest ?
Zipp Quantum 2005r. Bity
Kymco New Dink 2008r. Nie bity !

Kymco New Dink 2008r. Nie bity !
- chomikarz
- Świeżak
Witam. Ta 5 co na foto, co pytałeś do czego to jest..... Jest do miejsce na wężyk który doprowadzał olej z pompki oleju. Pompka w twoim modelu chyba znajduje się właśnie na dole silnika w pobliżu wentylatora.
- MECHA-MOT
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości