Co myslicie o kaskach NUVO
• Strona 1 z 1
Co myslicie o kaskach NUVO
Pytam bo miałem dzisiaj taka sytuacje . Kumpel poprosił mnie o pomoc w wyborze kasku oraz kurtki na moto . Pojechaliśmy doi sklepu w gliwicach . Sklep miał Produkty marek shoei , hjc , nitro , nuvo , held , i inne . No i na półce leżały dwa kaski nuvo .
Plusy jakie udało mi się zauważyć
- kask lekki 1400 g
- skorupa z domieszka kewlaru
- 4 rozmiary skorup
- wnętrze wykonane z świetnie wyglądającego zamszu , sprzedawca zapewniał że kask jest przez to bardzo wygodny .
- wiele otworów zapewniało świetną wentylacje
- to wszystko za 599 zł
minusy
- kask z powodu wielu otworów będzie pewnie bardzo głośny
- brak blendy ale to sport
- więcej minusów nie stwierdziłem ( poza cena za 600 zl takie bajery nie są spotykane w normalnych kaskach )
Gdy znajomy zapytał mnie o zdanie nie wiedziałem co powiedzieć . Kask wyglądał solidnie plusy jak opisałem wyżej . W końcu zdecydowaliśmy się na hjc IS-16 na którego była akurat promocja i dostaliśmy go za 760 zł tak tanio nie ma nawet na allegro .
Wiem z forum że marka hjc cieszy się świetna opinia jednak przy nuvo wygląda kiepsko wątpie by był robiony w 4 rozmiarach skorup , nie miał środka wykonanego z zamszu no i był 150 gram cięższy aha i oczywiście droższy .
Plusy jakie udało mi się zauważyć
- kask lekki 1400 g
- skorupa z domieszka kewlaru
- 4 rozmiary skorup
- wnętrze wykonane z świetnie wyglądającego zamszu , sprzedawca zapewniał że kask jest przez to bardzo wygodny .
- wiele otworów zapewniało świetną wentylacje
- to wszystko za 599 zł
minusy
- kask z powodu wielu otworów będzie pewnie bardzo głośny
- brak blendy ale to sport
- więcej minusów nie stwierdziłem ( poza cena za 600 zl takie bajery nie są spotykane w normalnych kaskach )
Gdy znajomy zapytał mnie o zdanie nie wiedziałem co powiedzieć . Kask wyglądał solidnie plusy jak opisałem wyżej . W końcu zdecydowaliśmy się na hjc IS-16 na którego była akurat promocja i dostaliśmy go za 760 zł tak tanio nie ma nawet na allegro .
Wiem z forum że marka hjc cieszy się świetna opinia jednak przy nuvo wygląda kiepsko wątpie by był robiony w 4 rozmiarach skorup , nie miał środka wykonanego z zamszu no i był 150 gram cięższy aha i oczywiście droższy .
był suzuki bandit 600n będzie ......
-
dambandit - VIP Åšcigacz.pl
Nigoss napisał(a):hmm ja poprawdzie pierwszy raz slysze o tej firmie.
Nigoss nie słyszałeś, bo ta firma dopiero wchodzi na Polski rynek. Mi jakiś czas temu obiły się tematy ich kasków, ale niestety nic więcej niż dobre wykonanie, 'niska' waga, dobry komfort oraz budowa z jakiegoś kompozytu, który wpływa na większe bezpieczeństwo.
[Importer na PolskÄ™ to firma MotoEra]
Ale niestety wszystko w teorii

MZ ETZ 251 -> Honda CBF 600 S -> YAMAHA FZS 1000 FAZER
-
sznajdi - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości