gdzie trzymać skuter mieszkając w bloku nie mając garażu ?
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
gdzie trzymać skuter mieszkając w bloku nie mając garażu ?
Nie mam garażu, mieszkam w bloku chce kupić sobie romet ogar.
mama nie chce się zgodzić na zakup bo nie miałbym gdzie trzymać motorka.
podajcie jakieś propozycje miejsc do parkowania w mieście lub zabezpiezenia motora pod blokiem.
z góry dzięki
mama nie chce się zgodzić na zakup bo nie miałbym gdzie trzymać motorka.
podajcie jakieś propozycje miejsc do parkowania w mieście lub zabezpiezenia motora pod blokiem.
z góry dzięki
- dominikok93
- Świeżak
W piwnicy mógłbyś trzymać. Tylko że do wyciągania po schodach trzeba minimum 2 osoby. Albo wynająć miejsce na parkingu strzeżonym.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
Starego ogara z dawnych lat czy nowego ?
Ja bym kupił 2 konkretne zapięcia i jakiś alarm dodatkowo , nawet te na baterie potrafią być bardzo głośne ,widziałem takie wstrząsowe,wmontowane w blokadę tarczy ,jest na allegro zapięcie z alarmem, alarm włącza się w momencie przecięcia linki .
Aż tak źle chyba nie jest w Polsce żeby złodzieje kradli i pchali wyjący motor
Kradzież to nie wszystko ,może jakiś dres zwyczajnie porysować pourywać lusterka i skopać moto .
Dobrym pomysłem na to jest pokrowiec który zakrywa całe moto ,w ten sposób chroni przed deszczem i motor nie rzuca się w oczy bo go nie widać
więc zainteresowanie będzie mniejsze .
Ja bym kupił 2 konkretne zapięcia i jakiś alarm dodatkowo , nawet te na baterie potrafią być bardzo głośne ,widziałem takie wstrząsowe,wmontowane w blokadę tarczy ,jest na allegro zapięcie z alarmem, alarm włącza się w momencie przecięcia linki .
Aż tak źle chyba nie jest w Polsce żeby złodzieje kradli i pchali wyjący motor

Kradzież to nie wszystko ,może jakiś dres zwyczajnie porysować pourywać lusterka i skopać moto .
Dobrym pomysłem na to jest pokrowiec który zakrywa całe moto ,w ten sposób chroni przed deszczem i motor nie rzuca się w oczy bo go nie widać

więc zainteresowanie będzie mniejsze .
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
Zapakuje się w pokrowiec moto a rano będzie już bez pokrowca ;p. Ja już miałem raz taką historię, że moto zostawiłem w pokrowcu jednego dnia a następnego patrze już go nie ma... ale na szczęście był pare metrów dalej pod siatką 

Była CBR 600 F2.
-
deyna - Bywalec
no dobra może by dało rade go przypiąć do takiego płotu metalowego na osiedlu ( pod blokiem) i przykryć plandeką lub coś, i dać alarm.
Tylko że stary ogar nie ma akumulatora i stacyjki...
Więc musiałbym zrobić całą elektryke i kupić ppokrowiec.
Obawiam się jednak że podczas super ulewy czy burzy to nie zda egzaminu... motor sie zaleje i elektryka siądzie, rdza go zerzre i bedzie po ogarku
A ile może kosztować parking?
Lub jakie zabezpieczenie proponujecie pod blok by nie skradziono i by nie zardzewiał ?
Tylko że stary ogar nie ma akumulatora i stacyjki...
Więc musiałbym zrobić całą elektryke i kupić ppokrowiec.
Obawiam się jednak że podczas super ulewy czy burzy to nie zda egzaminu... motor sie zaleje i elektryka siądzie, rdza go zerzre i bedzie po ogarku

A ile może kosztować parking?
Lub jakie zabezpieczenie proponujecie pod blok by nie skradziono i by nie zardzewiał ?
- dominikok93
- Świeżak
U mnie parking na motorower kosztuje 60 zł na miesiac a na motocykl 80 zł. Podejrzewam ze duzej roznicy nie bedzie
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
sporo wg mnie.
myslę ze wynajem garażu kosztuje coś koło tego, i ze jak z kims na współe to i taniej wyjdzie...
ale to nie wchodzi w gre, bo nie ma garazy a parking za daleko jest jednak.
jakiś inny pomysł ?
Bo te ogary ważą 50kg słyszałem to bym nie wypchnoł po chodach ?
Jakąś deskę by sie polozyli na stałe i już.
Ale sasiad sie nie zgodzi bo on sie boi ze sie piwnica zapali... :/
Więc jak pod blokiem zabezpieczyć ?
myslę ze wynajem garażu kosztuje coś koło tego, i ze jak z kims na współe to i taniej wyjdzie...
ale to nie wchodzi w gre, bo nie ma garazy a parking za daleko jest jednak.
jakiś inny pomysł ?
Bo te ogary ważą 50kg słyszałem to bym nie wypchnoł po chodach ?
Jakąś deskę by sie polozyli na stałe i już.
Ale sasiad sie nie zgodzi bo on sie boi ze sie piwnica zapali... :/
Więc jak pod blokiem zabezpieczyć ?
- dominikok93
- Świeżak
Pod blokiem mozesz jedynie pod blokiem przypiac.
A co do cen to takie sa w poznania a u mnie za wynajem garazu chca od 200 do 300 zł (murowany z pradem)
A co do cen to takie sa w poznania a u mnie za wynajem garazu chca od 200 do 300 zł (murowany z pradem)
-
jeszcze wymyśliłem takie rozwiązanie by zamontować elektryke w ogarze i m.in. alarm do tego pokrowiec i łańcóch i może do balkonu przypiąć, mieszkam na parterze więc ktoś dotknie romka do wyskocze i po pysku powyszczelam
czy moje rozwiązanie jest spoko ?
wolałbym piwnicę ale chyba nie da rady...
a powieccie mi jeszcze czy dałbym rade wypchnąć z piwnicy romet ogar ?
ja ważę 65kg

czy moje rozwiązanie jest spoko ?
wolałbym piwnicę ale chyba nie da rady...
a powieccie mi jeszcze czy dałbym rade wypchnąć z piwnicy romet ogar ?
ja ważę 65kg
- dominikok93
- Świeżak
Wiesz mozesz wazyc nawet 100 kg wazyc a jak nie bedziesz mial sily to nie wypchniesz.
Z tym wyskakiwaniem i dawaniem po pysku to uwazaj zebys kiedys sie nie przeliczył.
A wracajac do tego pomyslu pamietaj ze załozenie elektryki kosztuje no i podejrzewam ze sam tego nie zrobisz. Idz do ekektryka zapytaj ile cos takiego kosztuje i przekalkuluj. Sa jeszcze blokady na tarcze hamulcowa z alarnem. Z tym ze jak kupisz chinska za 100 zl to bedzie ci ciagle piszczec i sasiedzi nie dadza ci spokoju (niewiem czy w tym romecie masz tarcze hamulcowa)
Z tym wyskakiwaniem i dawaniem po pysku to uwazaj zebys kiedys sie nie przeliczył.
A wracajac do tego pomyslu pamietaj ze załozenie elektryki kosztuje no i podejrzewam ze sam tego nie zrobisz. Idz do ekektryka zapytaj ile cos takiego kosztuje i przekalkuluj. Sa jeszcze blokady na tarcze hamulcowa z alarnem. Z tym ze jak kupisz chinska za 100 zl to bedzie ci ciagle piszczec i sasiedzi nie dadza ci spokoju (niewiem czy w tym romecie masz tarcze hamulcowa)
-
niestety nie ma tarcz, są 2 będbny.
elektryke zrobiłby ktoś kto sięzna, kolega mówi że nie jest to bardzo drogie.
a z tym wypychaniem to ogar waży ponoć 50kg a nie 100... ale siły i tak może nie być jakiegoś dnia i w tedy nie pojedziem...
mam już pewną koncepcję trzymania tego ogara ale nie wiem czy nie przesadzam...
elektryke zrobiłby ktoś kto sięzna, kolega mówi że nie jest to bardzo drogie.
a z tym wypychaniem to ogar waży ponoć 50kg a nie 100... ale siły i tak może nie być jakiegoś dnia i w tedy nie pojedziem...
mam już pewną koncepcję trzymania tego ogara ale nie wiem czy nie przesadzam...
- dominikok93
- Świeżak
-
no ż˝e daje ogara za blok, przypinam grubym łańcuchem do balkonu, zakładam stacyjkę, zakładam alarm, daje na koło jeszcze blokadę rowerową
i nakładam na to pokrowiec.
Jak ktoś tylko ruszy ogara to zawyje syrena, a jak nie zawyje to nie odpali i tak i zawyje
Koszt takiego bajeru jest spory ponad 200zł :/

Jak ktoś tylko ruszy ogara to zawyje syrena, a jak nie zawyje to nie odpali i tak i zawyje

Koszt takiego bajeru jest spory ponad 200zł :/
- dominikok93
- Świeżak
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Motorowery do 50 ccm