Egzamin, kat. A w ELBLĄGU
• Strona 1 z 1
Egzamin, kat. A w ELBLĄGU
Witam,
W środę mam egzamin na kat. A i chciałbym się dowiedzieć, (od kogoś kto zdawał w Elblągu) jak przebiega egzamin na placu.
Chodzi mi o to czy slalom jest połączony z "ósemką"?? bo podobno w różnych miastach jest inaczej. Raz jest łączony a raz osobno.
Drugą sprawą jest to ze kurs miałem na GN 250 a egzamin jest na CB 250. Tu pytanie do wszystkich. Duża jest różnica w prowadzeniu?? O czym muszę pamiętać?? Bo wiem ze np. przy "obsłudze" moto w CB poziom oleju sprawdzamy na miarce przy korku po jego odkręceniu a w GN jest "okienko" i od razu widać jaki jest poziom.
Aha, zdawał ktoś ostatnio egzamin i zna trasę przejazdu?? bo u mnie od kursu już trochę czasu minęło no ale w sumie trasa nie jest aż tak istotna.
W środę mam egzamin na kat. A i chciałbym się dowiedzieć, (od kogoś kto zdawał w Elblągu) jak przebiega egzamin na placu.
Chodzi mi o to czy slalom jest połączony z "ósemką"?? bo podobno w różnych miastach jest inaczej. Raz jest łączony a raz osobno.
Drugą sprawą jest to ze kurs miałem na GN 250 a egzamin jest na CB 250. Tu pytanie do wszystkich. Duża jest różnica w prowadzeniu?? O czym muszę pamiętać?? Bo wiem ze np. przy "obsłudze" moto w CB poziom oleju sprawdzamy na miarce przy korku po jego odkręceniu a w GN jest "okienko" i od razu widać jaki jest poziom.
Aha, zdawał ktoś ostatnio egzamin i zna trasę przejazdu?? bo u mnie od kursu już trochę czasu minęło no ale w sumie trasa nie jest aż tak istotna.
-
bartek1234 - Świeżak
egzaminator ma obowiazek wyjasnicz czego oczekuje od zdajcego i jak przebiega egzamin, jak czegos nie wiesz to pytaj zanim zrobisz blad (kto pyta nie bladzi).
Trasa na kat A jest jawna i masz tu linka to tej trasy wlasnie http://www.word.elblag.pl/mapa02.html ,
swoja droga fajnie przedstawiona, uczylem sie na GN a zdawalem na CBF w Wawie, roznica jest wyczuwalna, CBF znacznie lepiej sie prowadzi.
na reszte ci nie odpowiem bo nie jestem z Elblaga
Trasa na kat A jest jawna i masz tu linka to tej trasy wlasnie http://www.word.elblag.pl/mapa02.html ,
swoja droga fajnie przedstawiona, uczylem sie na GN a zdawalem na CBF w Wawie, roznica jest wyczuwalna, CBF znacznie lepiej sie prowadzi.
na reszte ci nie odpowiem bo nie jestem z Elblaga
-
bast - Bywalec
Dzieki wielkie.
Ze tez nie pomyślałem ze trasę można znaleźć na stronie wordu.
hmm. skoro CB prowadzi się lepiej od GN, no to myślę ze z jazdą nie będzie problemu.
Ze tez nie pomyślałem ze trasę można znaleźć na stronie wordu.
hmm. skoro CB prowadzi się lepiej od GN, no to myślę ze z jazdą nie będzie problemu.
-
bartek1234 - Świeżak
w CBF miarka oleju jest na korku, CBF o wiele lepiej się prowadzi, slalom połączony jest z ósemką, tylko dobrze wykonaj wszystkie czynności obsługowe, bo w elblągu lubią się czepiać, chyba, że trafisz na wporzo egzaminatora i tego Ci życzę.
XR 400R | | Kula daje fula
| | https://www.youtube.com/watch?v=2Cq4e3WiCr0

-
Kula07 - Stały bywalec
ZDANE!! xD
Wiem, musiałem sie pochwalić ;]
Mieliście racje. Prowadzi sie dużo lepiej niż suzuki GN.
A tak w ogóle to od przedwczoraj są zmiany w zasadach zdawania. Nie robi sie obsługi całej. Tylko losujemy 3 czynności które mamy wykonać (ja miałem kierunkowskazy, olej i sygnał dźwiękowy)
Także są zmiany w przepisach na duży +
Wiem, musiałem sie pochwalić ;]
Mieliście racje. Prowadzi sie dużo lepiej niż suzuki GN.
A tak w ogóle to od przedwczoraj są zmiany w zasadach zdawania. Nie robi sie obsługi całej. Tylko losujemy 3 czynności które mamy wykonać (ja miałem kierunkowskazy, olej i sygnał dźwiękowy)
Także są zmiany w przepisach na duży +
-
bartek1234 - Świeżak
-
bartek1234 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości