Bandit 600 na koło - da rade z manetki?
• Strona 1 z 1
Bandit 600 na koło - da rade z manetki?
witam
mam bardzo trywialne pytanie do znawców motocykli a mianowicie czy da rade zrobić wheele motocyklem suzuki bandit 600ccm (z tych pierwszyzch modeli) bez uzycia sprzegła, czyli jedziemy sobie na jedynce i w pewnym momencie odkrecamy manetke na max i koło przednie idzie nam w góre
da rade takie cos zrobić tym banditem na standartowych zebatkach?
i zalozmy ze wszystko jest standartowe bez jakis tjuningów
czy trzeba najpierw na ułamek sekundy zamknąć przepustnice poprzez ujęcie gazu żeby przód zanurkował czy mozna sie obyć bez tego?
i najwazniejsze przy jakich obrotach to wykonac zeby bylo najefektowniej?
pozdro

mam bardzo trywialne pytanie do znawców motocykli a mianowicie czy da rade zrobić wheele motocyklem suzuki bandit 600ccm (z tych pierwszyzch modeli) bez uzycia sprzegła, czyli jedziemy sobie na jedynce i w pewnym momencie odkrecamy manetke na max i koło przednie idzie nam w góre

da rade takie cos zrobić tym banditem na standartowych zebatkach?
i zalozmy ze wszystko jest standartowe bez jakis tjuningów

czy trzeba najpierw na ułamek sekundy zamknąć przepustnice poprzez ujęcie gazu żeby przód zanurkował czy mozna sie obyć bez tego?
i najwazniejsze przy jakich obrotach to wykonac zeby bylo najefektowniej?

pozdro
- karolek850
- Świeżak
Musisz mieć nielada wyczucie by z gazu na koło poszedł. B6 nawet ze sprzęgła ciężko idzie.
Niestety nie nadaje siÄ™ do takich zabaw.
Zawiechy do bani, ciężar za duży i momentu za mało.
Niestety nie nadaje siÄ™ do takich zabaw.
Zawiechy do bani, ciężar za duży i momentu za mało.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
W B6 z gazu podniesie sie bardzo minimalnie kolo i tyle. Falco ma racje, jego ciezko nawet ze sprzegla sie stawia. Mowie oczywiscie o fabrycznych ustawieniach.
http://pl.youtube.com/watch?v=Ygm6irGpy ... re=related | | Pamietamy... [*]
-
s_extrem* - Świeżak
B6 za bardzo się nie nadaje do gumowania chociaż ostatnio widziałem swojego dziorka zasuwającego na jednym kole w rękach znajomego
. Bez 1-0-1 raczej z jedynki nie fikniesz na plecy
. Znajomy z dwójki ze sprzęgła ładnie wskakiwał na tylne koło 

Dream ride... www.youtube.com/watch?v=6EyJz46EMWk
-
Fikol - Świeżak
hehehe jak jesteś taki leń i chcesz tylko ręką stawić na koło to nie da rady. Jeśli jednak chcesz koniecznie na koło to da radę bez problemu, ale wtedy musisz się trochę wysilić, tzn szarpnąć kierę w momencie dodawania gazu, odchylić się do tyłu, bądź ewentualnie stanąć nogą na tylnim podnóżku: pamiętając by prawa noga była zawsze na hamulcu. Jak poćwiczysz zdziwisz się
pozdro

Kawasaki ER5 2005
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
mój ma nieco większy silniczek i nie chciał iść na gumę przy zalecanych obrotach w okolicach max momentu (koło 8/9tyś). ale okazało się, że idzie z 6tyś
świeca to nie jest, zresztą ja dopiero się tego uczę, więc panikuję jak mi horyzont zaczynają przysłaniać zegary i zamykam gaz...
kolo miał bandziora 600 i dawał z gazu, tylko lewa noga na podnóżek pasażera

kolo miał bandziora 600 i dawał z gazu, tylko lewa noga na podnóżek pasażera

-
SQ - Mieszkaniec forum
[quote="Fikol"]B6 za bardzo się nie nadaje do gumowania chociaż ostatnio widziałem swojego dziorka zasuwającego na jednym kole w rękach znajomego :
Ja miałem podobnie,bo myslałem ze podnies idzie ale zeby przejechac chodz 15 metrów niemozliwe.Kumpel wsiad i jechał na kole a ja stałem jak dup..Musze jeszcze duzo sie nauczyc
Tylko on stawał ze sprzegła.Bez sprzegła jak sam próbuje to to przud musze troche rozkołysac i wpewnym momecie dodac gazu to pól metra sie podniesie
Ale jeszcze długa droga przedemna i chyba Bandzior zabardzo do tego sie nie nadaje.
Ja miałem podobnie,bo myslałem ze podnies idzie ale zeby przejechac chodz 15 metrów niemozliwe.Kumpel wsiad i jechał na kole a ja stałem jak dup..Musze jeszcze duzo sie nauczyc

CB 400N
GSF 600N Bandit
FZS 600 Fazer,GSF 1200N
GSF 600N Bandit
FZS 600 Fazer,GSF 1200N
- baktus
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość