Zobacz wątek - <i>[Porady dla motocyklistów]</i> Mechanika motocyklowa
NAS Analytics TAG

[Porady dla motocyklistów] Mechanika motocyklowa

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 27/9/2011, 12:15

Komentatorzy napisał(a):SUPERMOTO. od czego dopasować przednie kolo sm do hondy xl 600. moze miałeś podobną zagwozdkę-napisz, pomóż. tylne kolo juz mam od kawasaki er rok 95. dorobiłem kilka tulejek, zmieniłem mocowanie zębatki i gitara gra... gozej jest z przednim kolem bo nie wiem od czego mam szukać... aha i jeszcze jedno, podobno sroby wkrecane w aluminium powinno sie zamoczyc w denaturacie...czy to prawda?<br><hr>Bocian<br>
ja mam przednie koło zrobione z tylnej felgi od xl 600 i piasty z przedniego koła- koszt ok 350zł<br><hr>RoBuLL
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 30/9/2011, 18:00

Komentatorzy napisał(a):jaki silnik mozna wstawic do yamaha fzr 600 92r 3he,chodzi o mocowania czy pasuje od fzr 1000 czy r1 czy r6,czy ktos wykonał taki zabieg<br><hr>anetajarek8<br>
Witam.
Ja również chciałbym zmienic silnik w mojej fzr 600 3he ale nie wiem jaki inny pasuje, nawet jeżeli miałbym zrobic jakieś małe przeróbki, najważniejsze żeby to był młodszy silnik z większą mocą, słyszaŁEM ŻE PASUJE OD FZR 750 A ONE WYCHODZIŁY DO 1998 ROKU, proszę o pomoc bartekv2@o2.pl<br><hr>Wizard
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/11/2011, 10:34

Komentatorzy napisał(a):Witam,mam maly problem nie moge zdjac kola zamachowego czy tam tej cewki w motorze suzuki gsxr 600 srad nie wiem czy to poprostu sie odkreca czy sciaga prosze o jakies podpowiedzi<br><hr>fisiu<br>
Witam chciałem się dowiedzieć bo mam yamahe fzr 600 i nie wiem w którym miejscu na silniku moge spóścić wode z chłodzenia silnika i go zalać na zimę płynem i nie wiem gdzie się spószcza tą wode dzięki <br><hr>sebek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 24/2/2012, 20:20

Komentatorzy napisał(a):Witam,mam maly problem nie moge zdjac kola zamachowego czy tam tej cewki w motorze suzuki gsxr 600 srad nie wiem czy to poprostu sie odkreca czy sciaga prosze o jakies podpowiedzi<br><hr>fisiu<br>
Witam mam mały problem kupiłem Suzuki Bandit 650 z 2008 roku i ma przejechane 5000 km ale byly wymieniane liczniki jak to sprawdzic czy to jest oryginalny przebieg prosze o pomoc <br><hr>Marcin
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 28/2/2012, 14:47

Komentatorzy napisał(a):Panowie dziś padła mi cześć elektroniki w GSX 600F 94r a mianowicie moge odpalic moto ale nie mam kierunkow, swiatła z tyłu, klaksonu, kontrolek kierunkow, luzu, podswietlenia zegarow i nie działa obrotomierz!! i to wszystko przy starcie sie stało. Zapalilem moto (ktore postalo sprawne po zgaszeniu gora 30 min) i rutynowo sprawdzalem swiatła przed ruszeniem i wtedy to wykrylem - tzn pierwsze spojrzenie na brak kontrolki luzu gdy moto odpalilem i sie ubierałem. Co to moze byc ? jest mozliwosc ze to jakis bezpiecznik ?? czy cos?<br><hr>Dawid<br>
Witam mam ten sam problem ale w FZR 600 czy wie ktoś już jak to naprawić ? I co jest tego przyczyną?<br><hr>Erni
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 4/3/2012, 11:14

Komentatorzy napisał(a):witam serdecznie wszystkich.Kupiłem niedawno suzuki gsx 750 f z 1991r i wszystko by było pięknie gdyby nie mały problem z elektryką , otóż mój motorek rano pięknie odpala ale po krótkiej jeżdzie ciężko go odpalić.rozrusznik ciężko kręci tak jakby aku padało ale jak odczekam około 30 min. znów ładnie pali kupiłem nowe aku sprawdziłem ładowanie wszystko ładnie działa a odpala ciężko czy ktoś ma jakiś pomysł co to może być dlaczego na ciepłym silniku ciężko pali. pozdrawiam<br><hr>pawel891<br>
Komentatorzy napisał(a):witam ,moim zdaniem problem mogą powodować gażniki ,ponieważ przy rozgrzanym silniku ustawiony jest zbyt duży poziom paliwa na pływakach i może właśnie występować taki problem z odpalaniem.Sprawdz czy jak się silnik rozgrzeje i mocno przygazujesz z tłumika nie wydobywa się czarny dym ale tylko na bardzo wysokich obrotach,lub wykręć jedną świece i zobacz jakie ma spalanie ,jeśli świeca jest czarna czyli okopcona znaczy to że gażniki maja ustawiony zbyt wielki poziom paliwa,należy wtedy ustawić poziom paliwa na pływakach i zrobić synchronizację gażników
pozdrawiam
piotr<br><hr>Piotr<br>
spadaj<br><hr>gg
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/4/2015, 19:22

Komentatorzy napisał(a):Witam, w następnym sezonie zamierzam kupić maszynkę tj. Hondę CBR1100xx. Motocykl bardzo wygodny, duży, pięknie się prezentujący. Uwielbiam wszystko duże, ale o co mi chodzi...
otóż, chodzi mi o to, że myślę o zdławieniu go... z tych 164KM do jakiś 100. Mam pytanie, do doświadczonych, a nie do jakiś HATErów internetowych czy takie coś jest możliwe i za jaką cenę. Jeździłem tym moto, czyję się na nim rewelacyjnie, to byłby mój pierwszy motocykl. Mierzę 185cm wzrostu, i 90kg wagi. Olej w głowie też mam, więc wiem co robię decydując się na taką maszynkę. proszę o poważne odpowiedzi ;) Pozdrawiam.<br><hr>Hondzior<br>
ja mmam XX jako drugi moto wczesniej miałem 100 konna fj1100 a wczesniej komarka,jak masz olej w głowie... to bedziesz jezdził do 120km/h do momentu kiedy juz wyczujesz dobrze motocykl i idalej, szkoda zachodu z ograniczeniem mocy<br><hr>matiszczecin
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 17/7/2015, 15:06

Komentatorzy napisał(a):Jaki jest najlepszy olej silnikowy do skutera 4T 50ccm,chłodzonego powietrzem,bez tuningu ale używany na dłuższe trasy,w upały i sporadycznie w dwie osoby?Obecnie jeżdżę na samochodowym mineralnym o klasie lepkości 15W40 i klasie jakości SJ,ale planuję przejść na samochodowy półsyntetyk 10W40 w klasie jakości SL,może lepszy byłby samochodowy syntetyk 10W50/SL? co o tym sądzicie?<br><hr>piotr1967<br>
Komentatorzy napisał(a):kolego do skuterka możesz lać spokojnie ten na którym jeździsz i napewno krzywda mu się nie stanie, silnik w skuterze nie jest tak mocno wysilony i lanie lepszego oleju mija sie całkowicie z celem<br><hr>Stefan<br>
DO SKUTERA LEJEMY NAJLEPSZY OLEJ DOCZEPNY NA RYNKU,TANI OLEJ TO KRÓTKA PRACA SILNIKA,NIEMA CO OSZCZĘDZAĆ BY POTEM MECHANIKOM PŁACIĆ.<br><hr>KRZYSZTOF56
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl