Zobacz wÄ…tek - Piaggio Sfera 125 - Jaki tuning? Jaki dzwon sprzegla?
NAS Analytics TAG

Piaggio Sfera 125 - Jaki tuning? Jaki dzwon sprzegla?

i inne małe pojemności
_________

Piaggio Sfera 125 - Jaki tuning? Jaki dzwon sprzegla?

Postprzez maksymw » 4/6/2009, 11:59

Witam,

Posiadam skuterka Piaggio Sfera pojemnosc 125 4T. Juz dosyc sporo czasu, wymienilem w nim na początku rolki wariatora na lżejsze od Poliniego oraz wsadzilem twardsze sprężynki sprzęgła. Ma lepszego zrywa i to jest odczuwalne. Jego v-max wynosi 105km/h. Chcę teraz wymienić dzwon sprzęgła ponieważ mam niebiesko-fioletowe zabarwienia i ogólnie widać po nim że jest zużyty. Jak jest zimny mam kopa nieziemskiego! A jak sie rozgrzeje to juz gorzej. Często staje na koło i stuntuje więc bardziej zależy mi na kopie na początku niż na v-maxie. I myśle co by tutaj wymienić prócz cylindra i tłumika? Może sprzęgło? Tylko co ono da? Prosze o doradzenie mi w tuningu mojego skuterka, zalezy mi zeby dobrze mi sie stuntowało na zrywnym motorze. Myślałem nad dzwonem od Stage6 wingcooler team, ale zastanawia mnie jedno. To chropowatość, czytałem o nim i niby zżera coś na sprzęgle, wiec nie widzi mi sie on... Jak myslicie jaki dzwon będzie dobry? A może to tylko ploty? I CZY TEN DZWON MOZE BYC PRZEZNACZONY DO POJEMNOSCI 125 ??? Pózniej zmierze moj dzwon bo nie wiem jaki tam mam wsadzony czy 107mm czy 110mm. Moze ktos wie to niech napisze to nie bede musiał rozbierać motorku :-) Bede wdzięczny... Czekam na propozycje, bardzo dziekuje!
maksymw
Świeżak

Postprzez talta » 4/6/2009, 12:39

4T sie nie stawa na kolo, bo moze sie zatrzec !
talta
Mieszkaniec forum

Postprzez maksymw » 4/6/2009, 12:46

Jeśli mam bardzo dużo oleju i dobrze na nim chodzi i pompa olejowa zassysa olej to nie powinien sie zatrzeć. Jezdze juz długo na kole i sie nie zatarł. Więc jak z tym tuningiem?
maksymw
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê