Sprzet..ciuchy i powitanie
• Strona 1 z 1
Sprzet..ciuchy i powitanie
Na poczatek witam wszystkich. Jest to moj pierwszy post na tym forum, choc czytalem je juz wczesniej. Jezdze juz dobre kilka lat, mianowicie 7. Na poczatku byla motorynka i komarek kolegow, potem moja wlasna Jawka 50(skuter) ktora mam do tej pory(zarejestrowana nadal:) ). Nastepnie dosc dlugo jezdzilem WSK 125 i raczej krotko Jawa 350. Ostatnio, tzn. 3 sezony temu zakupilem swojego pierwszego japonczyka - Suzuki GSX400F, wersja z 4 cylindrami, wiec osiagi troszke lepsze niz w czesciej spotykanej 2-cylindrowej. Posiadam obecnie ciuchy motocyklowe, prawie kompletne, na razie brak bucikow, ale w styczniu na motobazarze bede chcial kupic SIDI B-2(troszke bardziej sztywne, mniej sportowe, wiec beda wygodniejsze w codziennym uzytkowaniu). Ostatnio trafilem na allegro na ciekawy i w dobrej cenie kombinezon: http://tinyurl.com/y8dass . Czy mial ktos kontakt z tymi ciuchami? Wczesniej nie slyszalem o tej firmie niestety, wiec nie wiem czy warto sie w to pakowac, a chcialem sobie kupic skorzany dwuczesciowy kombinezon(na razie mam troszke mieszany, tekstylna kurtke i skorzane spodnie). Byl bym wdzieczny jezeli ktos moze napisac jakas opinie o nich. Kolejna sprawa. W przyszlym roku planuje zmienic motocykl. Decyzja moja jest sportowa 600. Jezdzilem w miedzyczasie na roznych sprzetach znajomych i taki typ motocykla mi pasuje najbardziej. Zastanawiam sie nad konkretnym modelem... od razu odpada Suzuki GSX600F, 750F, Thundercat, Honda CBR600F3( nie jest taka zla, ale cos nie do konca mi pasuje, ale moze sie przekonam jakos). Zastanawiam sie tez nad Suzuki GSXR750(tak, wiem... to nie 600, ale tez nie 900, czy 1000), jednakze model 98 sredni z wygladu... Najbardziej pasowalo by mi Kawasaki zx6r model od 98 wzwyz, lecz tu sie troszke martwie o ta rame pekajaca...Jezeli peknie w czasie uzytkowania mozna to pospawac skutecznie i jezdzic dalej? Kwota jaka bede dysponowal to okolo 11 tys zl.
Takze to na razie chyba wszystkie pytania... mam nadzieje, ze cos doradzicie..
Takze to na razie chyba wszystkie pytania... mam nadzieje, ze cos doradzicie..
- endrju
- Świeżak
endrju napisał(a):Jak Ci sie jezdzi na Cebrze i ktory model posiadasz? Co do ciuszkow to napewno poczekam, na razie mi sie nie spieszy, zwlaszcza, ze mam przeciez komplet.
Jazda tym motorkiem jest jak kazdym przecinakiem-super.Ja mam F2-jestem zadowolony z tej CBR.Jedziesz na ten moto-bazar do Łodzi co będzie w styczniu?
CBR600
MondeoTDCI
MondeoTDCI
- taju25
- Świeżak
ej co wy tak sie doje*** do pekajacych ram w mojej kawie :O czy jest to spowodowane jakas plota czy czym? juz ktoras osoba to pisze, a wieksozsc z nich nawet nie widzialo kawy na oczy ;/ wrr...
-
sopel - Świeżak
sopel napisał(a):ej co wy tak sie doje*** do pekajacych ram w mojej kawie :O czy jest to spowodowane jakas plota czy czym? juz ktoras osoba to pisze, a wieksozsc z nich nawet nie widzialo kawy na oczy ;/ wrr...
Heh, przynajmniej ja nie "przypieprzylem" sie do Twojej kawy. Co wiecej widzialem nawet kilka sztuk, a na jednej jechalem. Raczej nie sa to plotki, zdazaja sie po prostu egzemplarze gdzie rama peka i juz.. zdaje sie ze to jakis blad Kawasaki w modelach 98-99, tak samo w zx6r jak i zx9r. Osobiscie podoba mi sie ten motocykl i nic do niego nie mam dla sprostowania sprawy.
- endrju
- Świeżak
Re: Sprzet..ciuchy i powitanie
endrju napisał(a):od razu odpada Suzuki GSX600F, 750F, Thundercat, Honda CBR600F3( nie jest taka zla, ale cos nie do konca mi pasuje, ale moze sie przekonam jakos).
nie jest taka zla, ale cos nie do konca mi pasuje. . .o ludzie. . . krucjata. . .
f3
-
lmpk - Świeżak
Re: Sprzet..ciuchy i powitanie
lmpk napisał(a):nie jest taka zla, ale cos nie do konca mi pasuje. . .o ludzie. . . krucjata. . .
W zasadzie chodzi mi o to ze rama jest zaslonieta plastikami. Moze to pierdola, ale przeciez wyglad tez sie bardzo liczy... Jak pojde sobie do garazu to chce widziec maszyne ktora mi sie podoba.
- endrju
- Świeżak
-
sopel - Świeżak
• Strona 1 z 1