Kingway Maximus ma strasznie małą moc i wolno przyspiesza :(
• Strona 1 z 1
Kingway Maximus ma strasznie małą moc i wolno przyspiesza :(
Mam Skuter kingway maximus 50, ma małą moci wolno przyspiesza.
Dam coś dla przykładu. Jest niedurza gurka i jak się jedzie we dwóch to trzeba mu pomagać nogami żeby ruszył, można jego bez żadnego prolemu trzymać nogami na pełnym gazie i on nieruszy. Na odcinku około 100- 150 metrów on na prostej drodze się dopiero rozpędzi do 50 km/h.
Jaka może być tego przyczyna?
Z góry dzięki dla wszystkich kturzy chcą mi pomuc.
Dam coś dla przykładu. Jest niedurza gurka i jak się jedzie we dwóch to trzeba mu pomagać nogami żeby ruszył, można jego bez żadnego prolemu trzymać nogami na pełnym gazie i on nieruszy. Na odcinku około 100- 150 metrów on na prostej drodze się dopiero rozpędzi do 50 km/h.
Jaka może być tego przyczyna?
Z góry dzięki dla wszystkich kturzy chcą mi pomuc.
Nigdy nie mów nigdy !!!
- Chabi03
- Świeżak
nie chce nic mówić, ale Duriv ma racje, on lepiej nie będzie jeździł ....
ja bym się cieszył ze wogule jeździ, a jak podczas ruszania coś piszczy to pasek ci się ślizga lub rolki masz do wymiany
jeśli jest aż tak źle
chociaż ja sądze ze to normalne zachowanie Chinola 

ja bym się cieszył ze wogule jeździ, a jak podczas ruszania coś piszczy to pasek ci się ślizga lub rolki masz do wymiany

-
laser - Bywalec
Myślę że poprostu został źle dotarty. Ja mam chinola 4t i nie mam takiego problemu a że piszczy to normalka tego nie zmienisz to nie wariator bo ja zmieniałem na sportowy i dalej piszczy. Spróbuj przedmuchać dysze w gaźniku i wyczyść filtr powietrza, może pomoże.
SPRZEDAM r1 rn04 8500zł
-
wasil1993p - Bywalec
Jak na moje to żeby wygodnie i sprawnie jeździć skuterem to najlepiej zarób trochę przez wakacje, po czym wstaw maksimusa na allegro i kup (jeżeli lubisz skutery) np. Peugeot elyseo 50 to duży wygodny (skuter jak na 50) natomiast jeżeli dość masz automatów to ku biegówkę;). Miałem podobną przygodę, kupiłem Kingway'a (chopperka) 4t w biegach. Ciągle było coś nie tak nie chciał palić ani też jechać. Postanowiłem wymienić cylinder na 72ccm. Zakup przyniósł efekt Chopperek miał dużo większą moc i miło się nim jeździło. Zmieniłem go na Yamahę tzr 50 ('05), z powodu tandetnego wykończenia Kingwaya. Nie żałuje tej decyzji;). Jak widzisz opcji jest wiele... .
- lengus
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 36 gości