Brak prawa jazdy przy kontroli
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
witam
chcialem sie ponownie zapytac co jezeli policja zatrzyma i nie mam prawka(ma tylko kat.B)bo roznie mowia
-jedni ze trzeba zadzwonic po kogos kto ma kat.A
-drudzy zas ze mozna zabezpieczyc moto na wlasna odpowiedzialnosc
jezeli ktos ma wiedze z tej dziedziny to prosze o umieszczenie odpowiedzi
dziekuje
pozdro
chcialem sie ponownie zapytac co jezeli policja zatrzyma i nie mam prawka(ma tylko kat.B)bo roznie mowia
-jedni ze trzeba zadzwonic po kogos kto ma kat.A
-drudzy zas ze mozna zabezpieczyc moto na wlasna odpowiedzialnosc
jezeli ktos ma wiedze z tej dziedziny to prosze o umieszczenie odpowiedzi
dziekuje
pozdro
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Ścigacz.pl
Z tego co wiem (dzis dzwonilem do wydz ruchu drogowego w Krakowie) moga zabrac Ci uprawnienia na B..
Do dzis myslalem, ze w przypadku kontroli jest tylko mandat i odcholowanie motocykla przez osobe posiadajaca uprawnienia.. Jak sie okazuje rzeczywistosc jest bardziej brutalna..
pozdr.
Do dzis myslalem, ze w przypadku kontroli jest tylko mandat i odcholowanie motocykla przez osobe posiadajaca uprawnienia.. Jak sie okazuje rzeczywistosc jest bardziej brutalna..
pozdr.
CBR 600 F4
-
ziarek - Świeżak
To jednak ja mam piłych niebieskich w mieście . Zawsze przy sobie wożę papiery bo mam je w kórtce i nie wyciągam . A to zrobiło się cieplej no i z przyzwyczajenia myślałem że mam :/ ale kutrki nie zabrałem . I peszek chciał stali koło szkoły :/ zaczajeni . Kontrola drogowa komenta i te rzeczy .. Dokumenty do kontroli ... Macam się i kurcze spostrzegam że nie mam . Mówię o kurcze zapomniałem
a koles , to my tu poczekamy a ty przywieź .
Przyjechałem , pouczenie słowne i nic więcej
a koles , to my tu poczekamy a ty przywieź .
Przyjechałem , pouczenie słowne i nic więcej

-
Kruk1503 - Świeżak
a co gdy bede jechał sobie motocyklem posiadając prawo jazdy kat A1??
"żyj tak, że kiedy umrzesz twoim znajomym zrobi sie przykro" | www.201.photobucket.com/albums/aa296/lu ... sterko.jpg
- x_miki_x
- Świeżak
Mam pytanie, może zabrzmi to roche głupio mam kategorie A1 i usiadłem za kierownice autka, dziadek (starszy Pan) udeżył mnie wyjeżdzając z ulicy jednokierunkowej jadąc pod prąd, przejechał przez namalowaną wyspe na jezdni ja jechałem drogą główną. Teraz pyatnia npisalismy oświadczenie przyjechał mój tato i na jego dokum napisaliśmy ośw. czy ten Pan może wycofac zeznania i czy jeżeliu wyjdzie coś najaw bende musiał zapłacic za szkody i ubezpieczenie nic nie pokruje (oc)?? prosze o szybką odpowiedz
- Bil
- Świeżak
mam 15l i na wosne chce siasc na kawasaki ninja 600cm3.. co bd jak mnie psy zlapia?? jakis mandat czy cos?? tzn ja mam takie zalozenie ze nei dam sie zlapac... bd uciekal jak si etylko bd dalo... wiem ze policja wymieka w miescie bo sie boja i zatrzymuja na swiatlach a ja nie zawsze staje na czerwonym;)
pomoz to nic nie kosztuje a ratuje..! | viewtopic.php?t=12608 | | zbiorka pieniedzy dla Olafa!wejdz,zobacz,przeczytaj,przemysl.. pomoz. | viewtopic.php?t=19003
-
spoyler92 - Świeżak
jestes glupim szczylem i imbecylem.
pomijajac ze masz caly temat o tym to poprostu jestes idiota. Jestes glupim smarkiem, ktorego za jakis czas nie bedzie na tym forum. Bo albo trzymasz poziom albo wypad. Ty niestety jestes tak tepy, ze rece opadaja.
BIL no jak Twoje zezniania poszy juz do ubezpieczyciela to niestey nie mozesz ich odwolac. No i nawet jak to nie bylo z Twojej winy to bedziesz glownym sprawca poniewaz prowadziles pojazd bez uprawnien...miales kat prawka ale niestety nieodpowiednia.
edit: jak gosc sie nie wygada, ze to TY prowadziles samochod to sprawa rozejdzie sie po kosciach przez ubezpieczycieli, gorzej jak facio powie policji, ze to jednak ty prowadziles...wtedy beda powazne problemy.
pomijajac ze masz caly temat o tym to poprostu jestes idiota. Jestes glupim smarkiem, ktorego za jakis czas nie bedzie na tym forum. Bo albo trzymasz poziom albo wypad. Ty niestety jestes tak tepy, ze rece opadaja.
BIL no jak Twoje zezniania poszy juz do ubezpieczyciela to niestey nie mozesz ich odwolac. No i nawet jak to nie bylo z Twojej winy to bedziesz glownym sprawca poniewaz prowadziles pojazd bez uprawnien...miales kat prawka ale niestety nieodpowiednia.
edit: jak gosc sie nie wygada, ze to TY prowadziles samochod to sprawa rozejdzie sie po kosciach przez ubezpieczycieli, gorzej jak facio powie policji, ze to jednak ty prowadziles...wtedy beda powazne problemy.
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Ścigacz.pl
Mam dwa pytania mianowicie:
1,Co może mi zrobić policja jeżeli złapie mnie na motorze o pojemności 125cm ale zarejestrowanym jako motorower ? (mam tylko kartę motorowerową)
2,Czy poruszając się motorowerem z prędkością większą niż 45 km/h łamię przepisy ruchu drogowego ?
1,Co może mi zrobić policja jeżeli złapie mnie na motorze o pojemności 125cm ale zarejestrowanym jako motorower ? (mam tylko kartę motorowerową)
2,Czy poruszając się motorowerem z prędkością większą niż 45 km/h łamię przepisy ruchu drogowego ?
SzpanerMK
- SzpanerMK
- Świeżak
Mam pomysl. niech wszyscy motocyklisci sie zloza i ufunduja pregiez ktory stalby gdzies w srodku warszawy. Tam automatycznie powinni trafiac tacy kozacy jak spoyler92.
Bedzie to w naszym najlepszym interesie gdyz ludzie zaczna na nas przyjazniej patrzec jak z drog znikna tacy pseudomotocyklisci
Bedzie to w naszym najlepszym interesie gdyz ludzie zaczna na nas przyjazniej patrzec jak z drog znikna tacy pseudomotocyklisci
- rookie
- Świeżak
ehm az mi rece opadly z wrazenia<lol>a moze raczej ze smiania sie:)widze ze spoyler92 za duzo chucka norrisa sie naogladał albo jakis poscigów policyjnych.Gdzie Ty zyjesz?w gadcce to kazdy jest kozak a jakbys mial na serio psy na dupie to bys srral az by lecialo porami i zapomnial gdzie jest sprzeglo a gdzie gaz.pzdr dla trzezwo myslacych
Suzuki GSF 650N | | http://pl.youtube.com/watch?v=5TA1liegF ... ed&search= | http://pl.youtube.com/watch?v=A8_BYLDXMUE | <loooooooooooooooooooooooooooool>
- ZZZenonnn
- Świeżak
Czy Wy wiecie może co to jest ironia ?
Spoyler pewnie żartował, a Wy od razu z bluzgami na niego
Jak nie żartował to przyłączam się do bluzgów.
Policjant wyjmie zestaw Boba Budowniczego i zmierzy pojemność moto?
Znasz przepisy? Łamiesz przepisy ruchu drogowego.
Swoją drogą ten pręgierz będzie dobrą inwestycją

Jak nie żartował to przyłączam się do bluzgów.
Policjant wyjmie zestaw Boba Budowniczego i zmierzy pojemność moto?
Znasz przepisy? Łamiesz przepisy ruchu drogowego.
Swoją drogą ten pręgierz będzie dobrą inwestycją

Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto

-
wiklad - VIP Ścigacz.pl
Wiewiór81 a powiedz mi skoro tak mniej wiecej wiesz sprawy dotyczace prawa
jest taka sytuacja jedzie sobie jakis koles motocyklem i stoi policja i lizakiem prubuje go zatrzymac on sie niezatrzymuje tylko przyspiesza i w takiej sytuacji policjanci moga zaczac go gonic radiowozem?? bo ja slyszalem ze nie jedynie policjant na motocyklu prawda to?odpowiedz mi jak bd mogl pozdrawiam
jest taka sytuacja jedzie sobie jakis koles motocyklem i stoi policja i lizakiem prubuje go zatrzymac on sie niezatrzymuje tylko przyspiesza i w takiej sytuacji policjanci moga zaczac go gonic radiowozem?? bo ja slyszalem ze nie jedynie policjant na motocyklu prawda to?odpowiedz mi jak bd mogl pozdrawiam

kanako
- kanako98
- Świeżak
to policja w radiowozie moze scigac tylko inny samochod i wg ciebie prawo zabrania mu scigania motocyklisty szczegolnie w wypadku gdy nie zatrzymuje sie na wezwanie policjanta?
fuck ludzie zacznijcie myslec

fuck ludzie zacznijcie myslec

SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Ścigacz.pl
zadajesz glupie pytanie na ktore nie trzeba odpowiadac bo odpowiedz jest tak oczywista, ze glowa boli wiec nie licz, ze ktos bedzie ci szarmancko odpisywa. glupie pytanie glupia odpowiedz.
-
gumis - VIP Ścigacz.pl
gumisss ponosi Cię troszeczkę. Dlaczego od razu głupie ? Człowiek uczy się całe życie i mogę się założyć że jest mnóstwo rzeczy które są dla mnie oczywiste i banalne a Ty byś o nich nie wiedział i na odwrót... ja też całe życie słyszę że policja samochodem nie ma prawa ścigać motocyklistów ponieważ oni podczas pościgu stwarzają podwójne zagrożenie w ruchu drogowym. Raz że sami ścigając będą łamać przepisy i to wcale nie delikatnie i mogą spowodować wypadek a dwa że zmuszają do szybszej i bardziej niebezpiecznej jazdy uciekającego motocyklistę. I to też by się wydawało logiczne. A jaka jest prawda ? Ja nie wiem, a szczerze mówiąc jeśli mogą ścigać to powinno im się tego zabronić, i tak motocykla nie złapią. Zresztą zanim "lizakowy" schowa sie do samochodu i zanim ruszą i osiągną jakąś tam prędkość to motocyklista już dawno będzie hen hen albo sobie gdzieś skręci i będzie miał w dupie smerfy...
A tak przy okazji
są dwa takie powiedzienia...
"Nie ma głupich pytań, są tylko głupi ludzie którzy je zadają"
"Nie ma głupich pytań, są tylko ludzie którzy ich nie rozumieją"
i najlepsze jest to że oba są prawdziwe i jedno nie wyklucza drugiego...
A tak przy okazji

"Nie ma głupich pytań, są tylko głupi ludzie którzy je zadają"
"Nie ma głupich pytań, są tylko ludzie którzy ich nie rozumieją"
i najlepsze jest to że oba są prawdziwe i jedno nie wyklucza drugiego...
"Bo każdy inny motocykl jest tylko PRAWIE tak dobry jak HONDA"
"Sezon trwa cały rok, tylko czasami pogoda nie dopisuje"
Album mojej CB750 (otwórz link)
"Sezon trwa cały rok, tylko czasami pogoda nie dopisuje"
Album mojej CB750 (otwórz link)
-
indor - Świeżak
indor napisał(a):ja też całe życie słyszę że policja samochodem nie ma prawa ścigać motocyklistów ponieważ oni podczas pościgu stwarzają podwójne zagrożenie w ruchu drogowym. Raz że sami ścigając będą łamać przepisy i to wcale nie delikatnie i mogą spowodować wypadek a dwa że zmuszają do szybszej i bardziej niebezpiecznej jazdy uciekającego motocyklistę. I to też by się wydawało logiczne. A jaka jest prawda ? Ja nie wiem
to chyba źle słyszysz
a pomyśl czy uciekający samochodem nie stwarza zagrożenia?
i teraz mam taką prośbę do wszystkich,
czytają to dzieci, wiadomo że nikt święty nie jest ale ludziom którzy ukończyli 18 lat proponuję nie chwalić się na forum że "tu uciekałem przed policją a tak w ogóle to nie mam PJ i lubię sobie między samochodami 160 km/h na kole pośmigać ale chrzanie wszystko w czapkę bo mam motocykl",
weźcie choć trochę odpowiedzialność za to co piszecie i za to że ktoś może z tego wyciągnąć wnioski
- raca
- Świeżak
Proponuje blokowac madre tematy w stylu : "Co mi zrobia jak nie mam prawka " ,bo to *&%$&# niepoważne jest
Edit : Madrzy forumowicze moga stracic tylko nerwy ,a dzieciakom sie nie przetlumaczy.

Edit : Madrzy forumowicze moga stracic tylko nerwy ,a dzieciakom sie nie przetlumaczy.
-
Piankowy Marynarzyk - VIP Ścigacz.pl
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4