Zarejestrować i ubezpieczyć bez prawo jazdy
• Strona 1 z 1
Zarejestrować i ubezpieczyć bez prawo jazdy
Witam
Chce kupić motor i chciał bym go zarejestrować i ubezpieczyć na siebie. Tylko jest mały problem ponieważ mam na to tylko 1 tydzień i jeszcze do tego nie będę miał wydanego prawo jazdy(ale zdane - mam nadzieje).
Moje pytania:
1. Czy mogę go zarejestrować na sibie bez wydanego prawo jazdy
2. Czy mogę go ubezpieczyć na sibie gdzie nie mam jeszcze wydanego prawo jazdy i na mojego ojca który nie ma prawo jazdy kat. A
3. Jak by można było ubezpieczyć na mojego ojca to czy dostane jakieś zniżki (ma swój wiek i już długo ubezpiecza swój samochud)
4. Jak długo trwa rejestracja
Pozdrawiam
Chce kupić motor i chciał bym go zarejestrować i ubezpieczyć na siebie. Tylko jest mały problem ponieważ mam na to tylko 1 tydzień i jeszcze do tego nie będę miał wydanego prawo jazdy(ale zdane - mam nadzieje).
Moje pytania:
1. Czy mogę go zarejestrować na sibie bez wydanego prawo jazdy
2. Czy mogę go ubezpieczyć na sibie gdzie nie mam jeszcze wydanego prawo jazdy i na mojego ojca który nie ma prawo jazdy kat. A
3. Jak by można było ubezpieczyć na mojego ojca to czy dostane jakieś zniżki (ma swój wiek i już długo ubezpiecza swój samochud)
4. Jak długo trwa rejestracja
Pozdrawiam
-
herrbi - Świeżak
U mnie tez wymagane OC bylo
aha obowiazkowo trzeba miec Karte Pojazdu. Nie ma to jak czekzc godzine w kolejce a potem sie cofac bo jakis dokument , ktory musi byc ,a nawet sie go nie sprawdza... 

http://pl.youtube.com/watch?v=Ygm6irGpy ... re=related | | Pamietamy... [*]
-
s_extrem* - Świeżak
ja swojego sprowadziłem rok temu z FR i zanim zarejestrowałem minęło jakieś 6tygodni . najpierw znalezli cos w papierach(tłumaczeniu) że niby motocykl ni dopuszczony do poruszania sie po ulicach(brednie) spytałem w innym urzedzie to ich wysmiali.suma sumarum musiałem zarejestrowac motocykl w częstochowie a później przerejestrowac go w Kielcach.ale taka już natura naszych urzędasów chyba...
-
pawulon03 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości