Jazda na pedałach motorowerem bez karty.
• Strona 1 z 1
Jazda na pedałach motorowerem bez karty.
Witam!
Chciałbym się dowiedzieć czy jeśli jadę siłą mięśni czyli kręcąc pedałami na motorowerze np.komar z niedziałającym silnikiem a posiadam tylko kartę rowerową a motorowerowej nie to czy policja podczas kontroli może mi wlepić mandat za brak uprawnień?
Pozdrawiam
Chciałbym się dowiedzieć czy jeśli jadę siłą mięśni czyli kręcąc pedałami na motorowerze np.komar z niedziałającym silnikiem a posiadam tylko kartę rowerową a motorowerowej nie to czy policja podczas kontroli może mi wlepić mandat za brak uprawnień?
Pozdrawiam
- wlamo
- Świeżak
Hehe to ciekawe pytanie zadałeś.
Ale moim zdaniem może, bo jakby nie patrzeć kierujesz tym pojazdem. Nie ma znaczenia czy porusza się dzięki silnikowi czy dzięki Twoim mieśniom.
Mi przyszło do głowy inne pytanie.
Czy policja może ukarać jak np prowadzisz (idąc obok) bez uprawnień?
Ale moim zdaniem może, bo jakby nie patrzeć kierujesz tym pojazdem. Nie ma znaczenia czy porusza się dzięki silnikowi czy dzięki Twoim mieśniom.
Mi przyszło do głowy inne pytanie.
Czy policja może ukarać jak np prowadzisz (idąc obok) bez uprawnień?

VFR 02'
-
navi - Świeżak
Myślę, że może. Zresztą jaki sens jest w "pedałowaniu" motorowerem, już lepiej rowerem to robić;)
Jeżelibyś natomiast prowadził ten motorower to w tym momencie jesteś pieszym więc nie powinni Cię za to ukarać za brak uprawnień ale mogę się mylić.
Jeżelibyś natomiast prowadził ten motorower to w tym momencie jesteś pieszym więc nie powinni Cię za to ukarać za brak uprawnień ale mogę się mylić.
-
dark_angel - Świeżak
Prowadzić można motocykl lub motorower po chodniku a jak nie ma chodnika to ulicą po lewej stronie ,po prostu jak prowadzisz możesz robić to co pieszy .
Ale gdy siedzisz i odpychasz się nogą to już jesteś traktowany jako kierowca
Ale gdy siedzisz i odpychasz się nogą to już jesteś traktowany jako kierowca

Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości