Zobacz wÄ…tek - Tor Crossowo/Quadowy w okolicach Tarczyna
NAS Analytics TAG

Tor Crossowo/Quadowy w okolicach Tarczyna

Enduro, Cross
_________

Ocen lokalizacje od 1 do 5

1
0
Brak głosów
2
0
Brak głosów
3
1
25%
4
0
Brak głosów
5
3
75%

Liczba głosów : 4

Tor Crossowo/Quadowy w okolicach Tarczyna

Postprzez elukszy » 21/5/2009, 12:22

Witam Wszystkich,

Napisze krotko, mam mozliwosci otworzenia Toru Crossowo/Quadowego, abysmy nie smigali po lasach i innych zalesionych terenach badz nieprzystosowanych do tego terenow. Jest to teren po tzw. zwirowni.

Chce sprawdzic czy byloby zainteresowanie w tych okolicach (moim zdaniem tak), ale czekam na Wasza opinie.

Jesli ktos z Was jest ogarniety i ma pojecie w budowie takich torow, prosze o kontakt.

Teraz moim zdaniem najwazniejsze pytanie:
Jakie sa Wasze oczekiwania od takiego Toru Crossowo/Quadowych ??

Tor znajdowalby sie w okolicach miejscowosci "Jeżewice"
http://mapa.targeo.pl/Mapa_Polski,21,20 ... afe8dc4eb5

Czekam na Wasza pomoc i wskazowki

Pozdrawiam
elukszy
elukszy
Świeżak

Postprzez kubas93 » 21/5/2009, 18:03

Świetny pomysł, a o zainteresowanie się nie martw. Często jest ochota pośmigać na toże, ale nie, ma gdzie!!!

8)
...a 7-go dnia zanim odpoczął, stworzył YAMAHE xDDD
kubas93
Świeżak

Postprzez bartexo » 21/5/2009, 22:13

Moim zdaniem powinieneś wszystko tak zaplanować aby tor nie był monotonny. Musi być różnorodny czyli dużo winkli, miejsca z wybojami jakieś hopki czyli ogólnie wszystkiego po trochu żeby nie było nudno. Nie wiem czy chcesz aby ten tor był bardziej pro czy jakiś łagodniejszy. Musisz pamiętać też o amatorach którzy nie umieją tak dobrze jeździć jak już troche zaawansowani jeźdźcy więc jeśli masz zamiar robić duże hopy na których się będzie latać po kilka lub kilkanaście metrów to pomyśl nad możliwością ich objechania aby nie trzeba było przez nie skakać bo nie karzdy umie :P Jeśli jest tam dużo miejsca to można zrobić takie jakby dwie części dla bardziej zaawansowanych i dla początkujących. Pozdro i powodzenia w budowie :D
bartexo
Świeżak

Postprzez Landryss25 » 21/5/2009, 22:19

Tu jest sporo na temat samej budowy toru: http://www.forum.motox.com.pl/viewtopic.php?f=2&t=464
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
Landryss25
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez elukszy » 22/5/2009, 10:58

Witam,
Tor bedzie zroznicowany rowniez z elementami malych basenow wodnych, wysokimi podjazdami jak i duzymi krzyzowymi nasypami a pod nimi mniejszymi hopami badz tarkami. Plan jest optymalny do uzywanego terenu.
Mam nadzieje trafie w gusta i tych najbardziej wybrednych wyjadaczy torow.

Czekam na Wasze glosy, jesli chodzi o lokalziacje i swoje doswiadczenie.

Dziękuje tym ktorzy juz oddali ;)))
elukszy
Świeżak

Postprzez Hamulec » 22/5/2009, 11:59

:D Pomysł bardzo dobry, który popieram, a jednocześnie załuję, że tak daleko ode mnie :( . Jeżeli mogę coś powiedzieć to to, żebyś nie robił zbyt pionowych podjazdów do skoków, bo na 2T fullcross można szybko na plecach wylądować. Pozdrawiam.
Hamulec
Bywalec

Postprzez czarny_gawron » 28/5/2009, 09:06

Witam. Wydaje mi się ze taki tor już jest w Tarczynie... W zeszłym roku byłem na imprezie Free&Fun Off road day. Tor całkiem całkiem tylko pogoda była do dooopy;) Osobiście mam jakieś 40-50km z otwocka ale jestem za, miejsca do latania nigdy dość;)
Tu masz linka do posta odnośnie tej impry.
viewtopic.php?t=24610&highlight=tarczyn+adventure

Pozdro.
KTM 125
czarny_gawron
Świeżak

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê