Zobacz wÄ…tek - Pytania co do Yamahy XJ 600
NAS Analytics TAG

Pytania co do Yamahy XJ 600

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Pytania co do Yamahy XJ 600

Postprzez erni » 21/5/2009, 10:59

Cześć

Chciałem zadać kilka pytań co do Yamahy XJ 600 z lat 96r. do 99r. bo właśnie jadę taką obejżeć

1)
Rozumiem że różnica między wersją z owiewką i plastikami (Diversion)
a wersią N bez owiewek i plastików to tylko różnice wizualne ?
czy są jeszcze jakieś różnice techniczne ?

2)
Czy prawdą jest że te modele mają hałasujący kosz sprzęgłowy i biorą trochę oleju, je śli tak to ile go biorą ? i jak często trzeba dolewać

3)
Czy te modele mają jakieś wady coś na co szczególnie należy zwracać uwagę przy zakupie

4)
Yamahy XJ600 są chłodzone powietrzem więc jak ma się żywotność silnika w stosunku do silników chłodzonych cieczami w motocyklach tej samej klasy innych firm jak np Honda CB500, Kawasaki ER5
i jak wygląda sprawa awaryjności modelu XJ 600 w porównaniu z np Honda CB500, Kawasaki ER5

Dzięki za każdą odpowiedź :wink:
erni
Świeżak

Postprzez OvertakeR » 21/5/2009, 16:38

Energie ist nichts ohne Steuerung.

Nie jest dla mnie ważna Twoja ranga na forum, staż, ilość wypisanych postów, dla mnie jesteś człowiekiem i tylko w takich kategoriach Cię postrzegam.
OvertakeR
Świeżak

Postprzez erni » 22/5/2009, 09:17

OvertakeR napisał(a):http://www.scigacz.pl/Yamaha,XJ,600,idealny,poczatek,7578.html

Czyałem już wcześniej ten artykuł ale dzięki :wink:

Miałem nadzieje że docucicie coś od siebie bo ciułałem na motor dosyć długo i nie chce żałować..:roll:

Mam na moto 8 tyś i do wyboru XJ 600 Diversion z 99 r. z przebiegiem 26000 za 7800 zł , właśnie miałem okazję im się przejechać i było fajnie tylko nie wiem czy tyle kasy to nie za wiele za ten model z tego rocznika :| mam dylemat czy szukać dalej czy brać :roll:

1)
Chodzi mi przede wszystkim jak wypada XJ 600 na tle CB 500 , ER5 i GS 500
może ktoś jeździł i może się wyppowiedzieć

2)
czy po przejechaniu 2'uch sezonów może 3'ech dużo na niej stracę ?
za ile mógłbym ją wtedy sprzedać ?

3)
Czy nie będę miał kłopotu ze sprzedażą tego modelu, bo wiem że np GS 500 szybciej znajdują nabywcę ?

4)
Ile mogą kosztować mnie usługi serwisowe jak synchronizacja + czyszczenie + regulacja gaźników i ogólnie przygotowanie moto do sezonu..

Dzięki za każdy odzew i opinię :wink:
erni
Świeżak

Postprzez Cecho » 22/5/2009, 09:50

Witam, ja aktualnie posiadam XJ 600S 92 rok.. no i co mogę ci powiedzieć, naprawdę przyjemny motocykl, w miasto jak i w trase jak najbardziej sie nadaje, jest zwinny, wygodny ;) spala mi w granicach 4,5/5l w zależności od trasy/miasto i od spokojnej jazdy lub nie .. powyżej 4tys. obrotów są nieprzyjemne wibracje .. kosz sprzęgłowy hałasuje ale ten typ tak ma, ja mam chłodzony powietrzem to troszkę głośniej chodzi ..
co do ceny za motocykl wiadomo lepiej pojechać z mechanikiem i obsłuchać obejrzeć i dać trochę więcej jak później się martwić o koszty napraw.. cena jaką podałeś jak dla mnie w porządku..
co do innych motocykli to nie jeździłem ale cb 500 i Xj to porównywalne osiągi, CB jest bardziej obudowana jak dla mnie fajniej się prezentuje i będzie tańszy w eksploatacji..
XJ po 2 sezonach pewnie będziesz chciał zmienić, możesz na niej stracić ale nie musisz ..
Jak ja chciałem kupić motocykl to nie brałem pod uwagę wcale XJ .. a wyszło całkiem inaczej że właśnie ją nabyłem także możesz sprzedać bardzo szybko Xj albo wolniej

możesz jeszcze zajrzeć na http://www.yamahaxj.pl/forum/
tam wszystkiego siÄ™ dowiesz ;) pozdrawiam
Yamaha XJ 600 Diversion
Cecho
Świeżak

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê