Aprilia Rs 125 (rotax 122) wibracje,drgania POMOCY PROSZEE:(
• Strona 1 z 1
Aprilia Rs 125 (rotax 122) wibracje,drgania POMOCY PROSZEE:(
Witam wszystkich. Tak jak w temacie: mam problem z rs 125. Mianowicie podczas pracy silnika czuc duze wibracje, a gdy sie jedzie to az łaskocze w ręce i nogi ;/ nie wiem co to moze byc. Jedni mi mowią ze to cos z wałem inni, ze z mocowaniem silnika. Nie wiem co robic... sezon sie zaczal a motor stoi ;/ Rs ma 19000 przebiegu.
Jeśli ktos z Was mial podobny problem, nawet w innym motorze to baaardzo prosze, a wrecz blagam o podpowiedz. Bede bardzo wdzieczny
Dziekuje i pozdrawiam wszystkich
Jeśli ktos z Was mial podobny problem, nawet w innym motorze to baaardzo prosze, a wrecz blagam o podpowiedz. Bede bardzo wdzieczny

Dziekuje i pozdrawiam wszystkich
- kozuch46
- Świeżak
Przy tym przebiegu bardzo możliwe że jest to wina łożysk na wale. Sam z nim nic nie zrobisz.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Oddać komuś kto się na tym zna. Sam nie masz o tym pojęcia to nie zrobisz tego dobrze. Może trzeba wymienić coś więcej i mechanik Ci powie co zrobić żeby moto się dobrze spisywało.
-
A na co Ci serwis Aprili? Za dużo masz kasy? Daj trochę:D
Szukaj jakiegoś mechanika, najlepiej co robi prywatnie. Będzie stosunkowo tanio i porządnie zrobione. Popytaj ludzi, motocyklistów w okolicy a na pewno kogoś znajdziesz.
Szukaj jakiegoś mechanika, najlepiej co robi prywatnie. Będzie stosunkowo tanio i porządnie zrobione. Popytaj ludzi, motocyklistów w okolicy a na pewno kogoś znajdziesz.
-
ja miałem taki sam problem . okazało się ze byłą peknieta zębatka plastikowa ( ta 1 z 2 pod pokrywą sprzegła) wymieniłem i bylo ok! a co do mechanikow to mam zdanie! Jak chcesz miec dobrze - Rób sam!
dałem na wymiane lozysk i nie zrobilem nawet 500 km. sie rozlecialy.. koles ktory na codzien robi motory zalozył mi łózyska od jakiegos chimskiego gowna i nie wytrzymały ! jak do mechanika to lepiej jakiegos zaufanego. zreszta aprilka ma bardzo prosty silnik. rozebrałem kilka razy bez problemu poskładałem. zrobilem potem tulejowanie i silnik bzykał lepiej jak nowy.
dałem na wymiane lozysk i nie zrobilem nawet 500 km. sie rozlecialy.. koles ktory na codzien robi motory zalozył mi łózyska od jakiegos chimskiego gowna i nie wytrzymały ! jak do mechanika to lepiej jakiegos zaufanego. zreszta aprilka ma bardzo prosty silnik. rozebrałem kilka razy bez problemu poskładałem. zrobilem potem tulejowanie i silnik bzykał lepiej jak nowy.
Tomek M
- talerz1111
- Świeżak
ja daje do prywatnego mechanka i nie mam za bardzo z nim problemu czy mi nie wklada jakis gowien chinskich on mi po prostu mowi jaka czesc jest potrzebna ja sobie sam zamawiam z internetu albo roznych zrodel a jak padnie to moge miec sam pretensje do siebie ze jakies gowno kupilem... proste on ma czyste sumienie a ja nie musze sie wkuzrac ze mnie wychu*ał
- GlizdaaJWA
- Świeżak
a po za tym aprilka ma prosty silnik? mi sie zatarl silnik ale nie wiem dokladnie gdzie doszlo do zatarcia... i bym musial rozebrac ale sie boje ze cos zepsuje do konca...
- GlizdaaJWA
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość