Jak powinny "leżeć" tekstylne spodnie motocyklowe?
• Strona 1 z 1
Jak powinny "leżeć" tekstylne spodnie motocyklowe?
Czesc, mam taki problem że kupiłem spodnie tekstylne modeki quebec pro, to jest rozmiar M poniewaz przymierzajac rozmiar S były ciasnawe w tyłku i siadajac na moto mogły by sie rozpruć na tyłku, wiec zakupiłem rozmiar wieksze czyli M i teraz pojawił sie taki problem ze jak wsiąde na motocykl (gs500) to wszystko jest ok tylko nogawki sie bardzo mocno podwijaja a gdybym wsiadł na ściga to jeszcze bardziej by sie podwineły.
a chcialem sobie kupic jeszcze buty takie za kostke Sidi Streetburner a gdybym wsiadł w tym całym komplecie to miałbym kostke odrytą więc musze miec dłuższe buty
i niewiem czy to wina nie dopasowanego rozmiaru czu tak juz musi być
a w sumie sa mi bobre poniewaz jak w nich stoje prosto to nogawki mam niżej niż kostka ale wyżej niż pięta (chyba wiecie o co mi chodzii)
i wlasnie chcialbym sie dowiedziec poniewaz moje doswiadczenie w chuchach motocyklowych jest zerowe jak powinny lezec spodnie motocyklowe?
zeby kostka sie nie odkrywała jak zaloze taki krotkie buty motocyklowe
a chcialem sobie kupic jeszcze buty takie za kostke Sidi Streetburner a gdybym wsiadł w tym całym komplecie to miałbym kostke odrytą więc musze miec dłuższe buty
i niewiem czy to wina nie dopasowanego rozmiaru czu tak juz musi być
a w sumie sa mi bobre poniewaz jak w nich stoje prosto to nogawki mam niżej niż kostka ale wyżej niż pięta (chyba wiecie o co mi chodzii)
i wlasnie chcialbym sie dowiedziec poniewaz moje doswiadczenie w chuchach motocyklowych jest zerowe jak powinny lezec spodnie motocyklowe?
zeby kostka sie nie odkrywała jak zaloze taki krotkie buty motocyklowe
- emzeta
- Świeżak
a przymierzałeś ciuchy na moto czy tak na "oko" ?
| "Szybciej jeździmy, szybciej pijemy, szybciej żyjemy i niestety często - szybciej umieramy." |indor napisał(a):zanim nauczę się szybko jeździć nauczę się szybko hamować

-
Bystry - Stały bywalec
nie przymierzałem sie na motocyklu, tylko tak na "sucho"
ale spodnie leżą dobrze tylko jest problem z tymi nogawkami ktore normalnie jak stoje to sa ok a jak usiade na moto to sie podwijają tak ze odsłaniają kostke
wiec niewiem czy jusli kupie buty takie krotkie na moto to czy zakryjÄ… mi odkryta czesc nogi
ale spodnie leżą dobrze tylko jest problem z tymi nogawkami ktore normalnie jak stoje to sa ok a jak usiade na moto to sie podwijają tak ze odsłaniają kostke
wiec niewiem czy jusli kupie buty takie krotkie na moto to czy zakryjÄ… mi odkryta czesc nogi
- emzeta
- Świeżak
to takie spodnie motocyklowe powinny byc dłuższe od takich zwyklych?
powinni o wiele bardziej zwisać przy chodzeniu?
czyli musiałbym szurać nogawkami po ziemi przy normalnym chodzeniu.
ale o to sie rozchodzi ze jesli miałbym o rozmiar czy dwa wieksze to i w pasie byłyby za wielkie
powinni o wiele bardziej zwisać przy chodzeniu?
czyli musiałbym szurać nogawkami po ziemi przy normalnym chodzeniu.
ale o to sie rozchodzi ze jesli miałbym o rozmiar czy dwa wieksze to i w pasie byłyby za wielkie
- emzeta
- Świeżak
mam ten sam problem mierzyłem już utiki, ret bike i zadne nie pasuja ;/ albo za krutkie albo za ciasne albo dobre a jak usiade na moto to nogawki za krutkie...juz sam nie wiem jakie kupić :/
Życie jest po to by śmigać na moto!
Honda CM 400
HONDA VFR 750F (aktualnie)
RC24 & RC36
Honda CM 400
HONDA VFR 750F (aktualnie)
RC24 & RC36
-
inzynier - Świeżak
W spodniach modeki jest możliwość kupienia spodni z dłuższymi nagawkami 

Dream ride... www.youtube.com/watch?v=6EyJz46EMWk
-
Fikol - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 31 gości