Śrubka w baku
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Śrubka w baku
Witam, dziś zepsuł mi się zamek od wlewu paliwa.Gdy go rozkręcałem jedną mała śrubka gdzieś mi spadła możliwe że do baku.Nie wiem jak to sprawdzić i co z tym fantem zrobić ? boje sie zeby mi czegoś nie uszkodziła :/
- BoixoNoi
- Świeżak
Jeśli to naprawde mała śruba to może wpaść do gaźnika i tam coś uszkodzić ale pewnie zatrzyma się na jakimś filtrze. Zanim tak się stanie to najlepiej zdejmij zbiornik i spuść paliwo do jakiegoś wiaderka to może sama wypłynie a jak nie to ją wytrząśniesz.
-
Kurt - Świeżak
zamiast demontować zbiornik, spróbuj najpierw spuścić i włożyć jakiś magnesik na sznurku to może oszczędzisz sobie kłopotu. Do silnika się taka śrubka nie dostanie bo przez dysze paliwowe nie przejdzie.
Wiatru szum, silnika śpiew, kręta droga oczywiście bez drzew:)
-
krydka - Świeżak
ja już widze droge jaką pokonuje ta śrubka.
najpierw przebije filterek od paliwa, potem kranikiem poplynie w przewód, tam przebije drugi filterek. Następnie wleci przez zaworek do gaźnika. Z tamtad dysza zassie ją do kolektora ssącego. W kolektorze poobicja się o ścianki, następnie wleci zaworem do cylindra. W cylindrze spotka się pare razy między tłokiem a głowicą, wystukają ją jak młodą. Następniepowstanie jedna wielka big dziura w tłoku, od której zarażą się inne tłoki. bo śrubka ta będzie przeskakiwała po przebiciu tłoka pomiędzy korbowodami i zajmnie się następnymi tłokami.
Naprawde nie ma żartów. Jak mała jest to śrubka? M8x30 ? bo taka potrafi narobić spustoszenia w baku
najpierw przebije filterek od paliwa, potem kranikiem poplynie w przewód, tam przebije drugi filterek. Następnie wleci przez zaworek do gaźnika. Z tamtad dysza zassie ją do kolektora ssącego. W kolektorze poobicja się o ścianki, następnie wleci zaworem do cylindra. W cylindrze spotka się pare razy między tłokiem a głowicą, wystukają ją jak młodą. Następniepowstanie jedna wielka big dziura w tłoku, od której zarażą się inne tłoki. bo śrubka ta będzie przeskakiwała po przebiciu tłoka pomiędzy korbowodami i zajmnie się następnymi tłokami.
Naprawde nie ma żartów. Jak mała jest to śrubka? M8x30 ? bo taka potrafi narobić spustoszenia w baku

<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Ścigacz.pl
mar111cin napisał(a):ja już widze droge jaką pokonuje ta śrubka.
o lol, polozylem sie na ziemi

Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Ja kiedyś wyjmowałem takową śrubkę za pomocą magnesu.
Marcin-brawo za wyobraźnię
Marcin-brawo za wyobraźnię

http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Ścigacz.pl
Jestem takie specjalne narzedzie do wyciagania swiec w samochodach do ktorych jest ciezki dostep. Wyglada to jak taki dlugi elastyczny i ruchomy wąż ( dosc sztywny oczywiscie) z umieszczonym na koncu silnym magnesem. Mam cos takiego i mysle ze swietnie nadawaloby sie do wyjecia takiej srobki. Spytaj jakeigos mechanika samochodowego o cos takeigo 

http://pl.youtube.com/watch?v=Ygm6irGpy ... re=related | | Pamietamy... [*]
-
s_extrem* - Świeżak
s_extrem*- ładnie masz na bani naryte jak jesteś narzędziem. spróbuj wpuścić do baku magnesik na sznurku, jak nie nie pomoże to zdejmuj zbiornik etc.
Hajka juz stoi 

-
Warsaw Stunt Squad - Świeżak
ja bym tylko uważał żeby to był solidny gruby sznurek, bo inaczej kolega może mieć całkiem nową odmiane magnetyzerów paliwa 

<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Ścigacz.pl
magnes ma być na jakimś pręcie bo inaczej będzie przywierał do ścianek baku. I powinno pomóc.
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Ścigacz.pl
dr.artur napisał(a):mom kupilem i go nie oddam nikomu
Szacunek kolego wielki szacunek też sie kiedyś rozglądałem za nim w Polsce ale u nas nic ciekawego nie ma.... bardzo oryginalny motocykl nie wiem czy wiesz ale Busa jest kontynuacją TLRa, jest to następca. kiedyś na giełdzie w w Warszawie koleś miał do sprzedania ze sportowym filtrem i tłumikami Arrow jak rozgrzał go i odwinął manetkę to ludzie sie wystraszyli ja osobiście się boję tego motocykla ma on w sobie coś groźnego.....
-
YZF R1 - Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2