Zobacz wÄ…tek - Alpinestars Smx Plus vs. Sidi vertigo vs. Sidi B2
NAS Analytics TAG

Alpinestars Smx Plus vs. Sidi vertigo vs. Sidi B2

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Alpinestars Smx Plus vs. Sidi vertigo vs. Sidi B2

Postprzez Rafal_W_wa » 17/5/2009, 19:48

Widziałem opinie o sidi...o reszcie nie
Prosze uzytkowników o opinnie.
Komfort w czasie jazdy, bezpieczenstwo, no i komfort chodzenia... wiem ze komfortu w tych butach nie ma... ale które wypadaja lepiej.
Chodzi mi przedewszystkim o bezpieczne buty.
Ewentualnie jak macie jakies propozycje to chetnie poczytam.
znalazlem jakies buty falco sirius ??? czy to sie nadaje... nie chce tez przepłacic za firmę typu sidi czy alpin
Rafal_W_wa
Świeżak

Postprzez skinny500 » 17/5/2009, 21:07

Falco Sirius to najczęściej polecany model tej firmy i ludzie sobie go chwalą. SMX Plus to odpowiednik Sidi Vertigo, a nie B2 więc b2 sobie odpuść. Tutaj masz test sandałów alpina http://www.motogen.pl/laboratorium/test ... ,art9.html

Kupuj to co Ci lepiej na nodze leży. Vertigo mają zamykaną wentylację, ale za to przemakają bardzo szybko
be unique!
skinny500
Świeżak

Postprzez Ryba » 19/5/2009, 20:35

wcale nie odrzucaj od razu b2! Ja byłem strasznie napalony na vertigo, ale b2 mi duzo lepiej lezaly na nodze i kupilem b2. Ja przymierzalem smx 4, bo chcialem sportowy but z membraną... i nie wybralem ich takze z powodu tego ze mam za chude do nich nogi...

WYbierz podstawowo buty, które będą najlepiej dopasowane do twojej nogi... tzn zeby Ci np. nie klapaly jak klapki podczas chodzenia, ale dobrze trzymały piete i kostke, bo inaczej nie beda dobrze usztywnialy nogi w razie gleby...
przyczajony tygrys, ukryty smok... zielony smok... Kawasaki
Obrazek
Ryba
Świeżak

Postprzez damian88 » 4/6/2009, 23:18

ja mam alpiny smx plus i jestem z nich zadowolony
damian88
Świeżak

Postprzez grzybol » 5/6/2009, 07:04

skinny500 napisał(a):Kupuj to co Ci lepiej na nodze leży. Vertigo mają zamykaną wentylację, ale za to przemakają bardzo szybko

Jeździłem kilka razy w porządnej ulewie i jakoś nie przemokły
781228 <3
grzybol
Świeżak

Postprzez Rafal_W_wa » 5/6/2009, 21:08

nie wiem czy dobrze zrobiłem ale na pierwsze buty wybrałem Falco Rival, cena przystepna bo 799zł, w sidi jakoś dziwnei m ise noga układała. a na sms plus szkdoa mi było kaski jak na pierwsze buty bo nei mam odniesienia do zadnych innych, na przyszly sezon jesli cos z tymi bedzie nie tak kupie smx.
Rafal_W_wa
Świeżak

Postprzez kosta » 6/6/2009, 09:56

nie panikuj będziesz zadowolony 8) buty są szalenie wygodne
AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
kosta
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Rafal_W_wa » 28/3/2010, 13:32

Butki Falco przemokły kilka razy i niestety na zgięciu popsuł się Suwak. Ogólnie Butki fajne ale mało sztywne.
Kupiłem Smx Plus na jesienie. Przymierzałem super itp.
Niestety przyszedł sezon i okazało się że mój Dainese kombi jest z grubej skóry i jeszcze ma wkładkę i niestety sie nie zapną smx plus.
W tej chwili jestem po zakupie Sidi Vortice, i smiało moge polecić ... są w maire wygodne jeśli chodzi o chdozenie... ale przedewszystkim sa bardzo sztywne i dobrze trzymają noge.
Jakby co to mam do sprzedania SMX PLUS czarne rozmiar 43.
Kupione w sklepie za 1299zł. Nie moge ich już zwrócić bo mineło kilka miesiecy.
Co do ceny to czekam na propozycje.
RSIX
Rafal_W_wa
Świeżak

Postprzez fox| » 29/3/2010, 06:23

Też chciałem kupic SIDI VERTIGO, przy przymierzylem i klapa, probowalem inne rozmiary, tez nie bardzo, przymierzylem B2 i odrazu wiedzialem, ze to beda one.

Kazdy ma inna stope i trzeba mierzyc, nie decyduj sie odrazu na jeden model.

Pzdr.
"Prosta droga jest dla szybkich motorów, droga z zakrętami jest dla szybkich kierowców ..."
---
F4i Sport 02r. <-
Obrazek
fox|
Świeżak

Postprzez Parker » 29/3/2010, 18:39

Ja dzisiaj pojechałem kupić buty. Byłem prawie zdecydowany na sidi vertigo, ale moja stopa widocznie nie jest dla nich stworzona. Rozmiar 44 był dla mnie za luźny po bokach, a przy tym za krótki na długość, rozmiar 43 ściskał mi strasznie śródstopie. Za to przymierzyłem Dainese Torque Pro Out i roz.43 był idealny. Są bardzo wygodne (stwierdzam to na razie jedynie po przejściu się na piechotę), leżą idealnie. Pragnę tylko zaznaczyć, że każdy ma inną stopę, a przy tym każdy producent inną rozmiarówkę. Myślę, że każdy znajdzie coś dla siebie :P

Buty to te:
http://moto.allegro.pl/item980195671_bu ... ar_46.html
W sklepie w Sękocinie Nowym kosztowały 1270zł i do tego 5% rabatu, polecam.
Parker
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê