Interkom laryngofon czy zwykly mikrofon
• Strona 1 z 1
Interkom laryngofon czy zwykly mikrofon
Co bedzie leprze do interkomu motocyklowego? Zwykly mikrofon czy laryngofon? Dodam moze jeszcze ze kaski crossowe.
Ostatnio edytowano 19/5/2009, 09:17 przez Dil, łącznie edytowano 1 raz
- Dil
- Świeżak
-
SQ - Mieszkaniec forum
-
SQ - Mieszkaniec forum
http://pl.wikipedia.org/wiki/Laryngofon
W skrocie pobierany jest glos nie przez mikrofon ale przez krtan. Uzywanane sa takie w czolgach, samolotach raz nawet widzialem jak ozganizator imprezy mial taki.
W skrocie pobierany jest glos nie przez mikrofon ale przez krtan. Uzywanane sa takie w czolgach, samolotach raz nawet widzialem jak ozganizator imprezy mial taki.
- Dil
- Świeżak
ok, rozumiem. nie widziałem, żeby jakiś motocyklista tego używał. szczerze to nawet nie widziałem tego w żadnym katalogu dot. motocyklizmu.
z tego co słyszałem dobry zestaw na mikrofonie nie jest zły. dużo chyba zależy od przekaźnika (czy centralki - nie wiem jak to nazwać)
z tego co słyszałem dobry zestaw na mikrofonie nie jest zły. dużo chyba zależy od przekaźnika (czy centralki - nie wiem jak to nazwać)
-
SQ - Mieszkaniec forum
Wydaje mi sie ze mikrofon sprawdza sie w kaskach zamknietych a mi chodzi o kaski crossowe gdzie jednak jest ten przeplyw powietrza spory i przy mikrofonie bedzie mnie zagluszalo niemilosiernie (bo bedzie owiewalo mikrofon) Dlatego wpadl mi pomysl z laryngofonem ze moze to sie sprawdzi
- Dil
- Świeżak
-
SQ - Mieszkaniec forum
czyli mniej niż sądziłem. w międzyczasie wpadłem na pomysł, że może to nie być koniec wydatków. nie mam wiedzy jak takie coś funkcjonuje, ale podejrzewam, że aby przełożył drgania na głos w słuchawce musi być jakaś "przetwornica". pewnie to inne urządzenie, niż to standardowo dodawane do interkomów blutututu. zatem pewnie trzeba dokupić dodatkową centralkę i jakoś to ożenić z bluetooth
-
SQ - Mieszkaniec forum
skoro na myśliwcach działa, to motocyklu tez powinno. pewnie dużo zależy od jakości laryngofonu. tak jak dużo zależy od jakości mikrofonu.
pozostaje kwestia wygody. masz takie coś na gardle i musisz uważać na kabelki przy zdejmowaniu kasku bądź zsiadaniu z moto. w zależności do czego to się przyczepia. potem tą rzecz trzeba ściągnąć z szyji, a wsiadając znów zakładać.
pozostaje kwestia wygody. masz takie coś na gardle i musisz uważać na kabelki przy zdejmowaniu kasku bądź zsiadaniu z moto. w zależności do czego to się przyczepia. potem tą rzecz trzeba ściągnąć z szyji, a wsiadając znów zakładać.
-
SQ - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości