Zobacz wątek - Rozregulowany gaźnik w Zipp Quantum
NAS Analytics TAG

Rozregulowany gaźnik w Zipp Quantum

i inne małe pojemności
_________

Postprzez BJ Blazkowicz » 8/4/2013, 12:01

Okopuję temat, bo mam podobny problem. Skuter Zipp Quantum GT5 przebieg 16500km (oryginalny cylinder, tłok pierścienie, tak wiem że to już złom ale potrzebuję żeby jeszcze trochę pojeździł bo nie mam kasy na remont). Nie mogę dojść o ładu z regulacją gaźnika, tylko na maksymalnie wkręconej śrubie regulacji składu mieszanki jakoś jedzie ale po prostej max 45-50km/h, wcześniej jechał około 75 (zdjęte blokady z wariatora, wymieniony moduł zapłonowy na ten bez ogranicznika obrotów, ucięty dławik z tłumika) wcześniej nie miałem tego problemu mieszanka była ustawiona i jej nie ruszałem, potem mu coś odwaliło, zacząłem przy niej kręcić i nie mogę tego w żaden sposób ustawić (w romecie czy MZ nie mam z tym problemu ale tutaj nie działa nic ze znanych mi technik) jeżeli wykręcę śrubę regulacyjną choć troszkę to owszem wkręca się na obroty ale tylko na 2 sekundy potem jakby wypalił całe paliwo z gaźnika bo dławi się i gaśnie.
Mam też Keewaya przebieg około 3500km po generalnym remoncie, zamontowany cylinder 75cm3 identyczna sytuacja.
BJ Blazkowicz
Świeżak

Poprzednia strona

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości

na górê