gaźnik mikuni pomocy problem
• Strona 1 z 1
gaźnik mikuni pomocy problem
witam posiadam gaźnik mikuni w swoim motorze i chce go wyregulować ponieważ motor chyba dostaje za dużo paliwa bo jak włączę ssanie to gaśnie oraz nie wkręca się dobrzena obroty. i mam teraz takie pytanie: jedna śruba do regulacji to śruba położenia przepustnicy- tak? i ona znajduje sie pośrodku gaźnika.
A z prawej strony tej śruby od regulacji gaźnika jest również śruba lecz nie wiem do czego ona służy- i mam takie pytanie do czego służy ta sruba znajdująca się po prawej stronie przepustnicy, czy jest ona do regulacji ilości powietrza dostającego sie do cylindra na biegu jałowym???
A z prawej strony tej śruby od regulacji gaźnika jest również śruba lecz nie wiem do czego ona służy- i mam takie pytanie do czego służy ta sruba znajdująca się po prawej stronie przepustnicy, czy jest ona do regulacji ilości powietrza dostającego sie do cylindra na biegu jałowym???
- tomektomek92
- Świeżak
no to jest aprilia etx 125 silnik rotax 127
ale chodzi mi o to by ktoś napisał do czego te sruby służa bo we wszystkich gaźnikach mikuni takich do dwusuwów jest podobnie a do mojego motoru serwisówki nie znalazłem
ale chodzi mi o to by ktoś napisał do czego te sruby służa bo we wszystkich gaźnikach mikuni takich do dwusuwów jest podobnie a do mojego motoru serwisówki nie znalazłem
- tomektomek92
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości