Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi.
zwykłe 95 wystarczy, jeżeli masz klocki pod swój rocznik, i tarcze to raczej źle wcisnąłeś tłoczki, musisz poluzowac śruby, odpowietrznik i wcisnąc tłoczek do konca, i dopiero wtedy zakladac klocki
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
więc albo się dotrą klocki, albo jak mówiłeś w 1 miejscu stary w miare dobry klocek a w 2giej nowy, ale to bez sensu troszkę, lepiej 2 założyc i niech się oba dopasują
tak przynajmniej mi się wydaje
tak przynajmniej mi się wydaje
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Witajcie
Moja 540 sxc u mechanika - niestety ale chyba trzeba zakończyć tą życiową porażkę. Sprzedać może najlepiej na części. Naprawia Łukasz w Węgrowie - bardzo ogarnięty kolega, polecam wszystkim. Ale nie możemy z jednym dojść. Kupiłem nowy wałek rozrządu w ktm w wawie - założyliśmy , w poprzednim uszkodzone autodeko, teraz po złożeniu do kupy i dopaleniu słychać przeraźliwy stukot - jakby cylinder uderzał w głowicę - nasila się wraz z dodaniem gazu - gdy dostał mocniej w obroty niestety walnął na wałku rozrządu w autodeko jedno z kowadełek - po prostu pękło u góry i element spadł pod lewy dekiel - co zablokowało wał (zębatki). Na szczęście zlokalizowaliśmy ten ułamany kawałek i wyciągneliśmy. Da się kopnąć i wał pracuje prawidłowo. W oleju były delikatne złoto miedziane opiłki ale na prawdę było ich mało.
Jutro z starego wałka zdejmiemy te kowadełko i założymy na nowy i złożymy znów do kupy. Co do jednego co muszę się przyznać. Przednie śruby trzymające cylinder były poluzowane więc - to mogło powodować drgania i pęknięcie owego elementu wałka ? Czy wy też tak jako doświadczeniu koledzy obstawiacie ? Czy co innego ? Zawory ustawione, moto pali prawie że na dotyk. Gdy dodałem gazu w wysokich moto zaczął się dławić i wtedy stanął. Nie wiem już kompletnie co to może być. Zostaje rozpołowienie silnika bo co innego ? !
W ktm powiedział mi serwisant że to napinacz rozrządu padł ? ! możliwe ? Wedle podziałki zostały jeszcze 3 ząbki na nim. Ale coś z Łukaszem nie wierzymy. Może któreś z łożysk ? Nowe uszczelki, nowy tłok, pierścienie , tuleja.
Proszę podpowiedzcie coś ! Z Góry dziękuje !
Jutro z starego wałka zdejmiemy te kowadełko i założymy na nowy i złożymy znów do kupy. Co do jednego co muszę się przyznać. Przednie śruby trzymające cylinder były poluzowane więc - to mogło powodować drgania i pęknięcie owego elementu wałka ? Czy wy też tak jako doświadczeniu koledzy obstawiacie ? Czy co innego ? Zawory ustawione, moto pali prawie że na dotyk. Gdy dodałem gazu w wysokich moto zaczął się dławić i wtedy stanął. Nie wiem już kompletnie co to może być. Zostaje rozpołowienie silnika bo co innego ? !
W ktm powiedział mi serwisant że to napinacz rozrządu padł ? ! możliwe ? Wedle podziałki zostały jeszcze 3 ząbki na nim. Ale coś z Łukaszem nie wierzymy. Może któreś z łożysk ? Nowe uszczelki, nowy tłok, pierścienie , tuleja.
Proszę podpowiedzcie coś ! Z Góry dziękuje !
KTM sx 525 2005 rok 

-
lenar - Świeżak
Deszczu a nie mozesz zjecahć klocków na papierze ściernym(będą jak nowe tylko cieńsze)
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Ścigacz.pl
co do klocków skoro grubsza tarcza spoko mozesz zrobic tak jak mówiles czyli stary klocek, byle nie kompletna blacha
\
\
lenar daj sobie spokoj z tym moto
same problemy ;/ i kasy wladowales tyle ze pewnie mozna bylo duzo nowsze sprawne moto kupic. ciezko powiedziec co i jak. trzeba rozbierac i ogladac.

\
lenar daj sobie spokoj z tym moto

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Coś pisałeś że masz 3 ząbki na napinaczu jeszcze. jak kiedyś się pytałem jak sprawdzić stan łańcuszka to mi powiedzieli ze jak zostają 4-3 ząbki na napinaczu to szrot(jak wyjąłem napinacz to przy 4 ząbkach nie chciał się już wyciągać) więc zwróć na to uwagę:D
Jeśli chodzi o papier to nie ważne jaki(dostosuj grubość ziaren do tępa ścierania) w końcu 1 arkusz papieru jest tańszy niż klocki czy tarcza:D
Jeśli chodzi o papier to nie ważne jaki(dostosuj grubość ziaren do tępa ścierania) w końcu 1 arkusz papieru jest tańszy niż klocki czy tarcza:D
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Ścigacz.pl
kris - zalezy jakie moto. np w EXC fabrycznie na nowym łancuszku masz 2 ząbki ;P dopiero jak wyskoczy cały napinacz mozesz pomału myslec o wymianie ( bo nie dyskwalifikuje od razu do wymiany jak znasz przebieg łancuszka) w yamaszkach i innych moze byc inaczej
pawel powinien pasować bo to sa silniki raczej te same bez zmian. tylko czy dt z 97 miała rozrusznik ?
pawel powinien pasować bo to sa silniki raczej te same bez zmian. tylko czy dt z 97 miała rozrusznik ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Siemano. Panowie czy korki chłodnicy, różnią się w zależności od rocznika moto ? Tzn, czy do starszego moto będzie pasował korek chłodnicy z tego samego modelu, tylko z nowszego rocznika, lub na odwrót?
Honda CR 125
fuck the whales, save 2 strokes !!!
fuck the whales, save 2 strokes !!!
-
cichycr - Świeżak
moze nie musi. np w ktmach od kazdego do kazdego praktycznie pasuje, róznia sie jedynie miedzy modelami cisnieniem otwarcia. EXC szybciej sie otwiera niz SX np. najlepiej patrz w katalogach częsci oryginalnych czy są te same numery w twoim roczniku i w roczniku z którego chcesz kupic. albo zadzwon do serwisu hondy ;P
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
przydalo by sie wymienic. zalezy jakie moto, w wyczynowce bezwzglednie. w motocyklu soft enduro i innych mniej wysilonych mozna na upartego zostawic. ale lepiej zmienic. mozna tez zmnierzyc sewrisowka podaje jaki ma byc max i min wymiar sprezyny. zabezpieczenia trzeba zawsze. na upartego mozna zalozyc stare ale lepiej nie ryzykowac. a to nie kosztuje majatku
tytan widac po kolorze jest czarny i trudniej go zarysowac. stalowe zazwyczaj sa polerowane ( jak nowe )
tytan widac po kolorze jest czarny i trudniej go zarysowac. stalowe zazwyczaj sa polerowane ( jak nowe )
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Czy taka honda http://moto.allegro.pl/honda-cr-125-46-km-i2473185538.html (otwórz link) wejdzie na leżąco do do sedana(audi 80 b4) po zdemontowaniu kol i kierownicy??
A i czy będzie problem ze sprzedażą takiego moto za 2 lata(bo moto dość stare) ??
A i czy będzie problem ze sprzedażą takiego moto za 2 lata(bo moto dość stare) ??
- Justin
- Świeżak
ja ktma exc 525 wsadzilem do golfa IV
zdemontowalem tylko kola i przednie zawieszenie, plus opuscilem kierownice

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Opłaca się kupić taki licznik?:
http://www.ebay.co.uk/itm/Trail-Tech-Vapor-Stealth-Speedo-KTM-SX-SMR-EXC-04-07-/250714209776?pt=UK_Motorcycle_Parts&hash=item3a5fbb3df0#ht_1907wt_905 (otwórz link)
Czy mozna znalezc cos podobnego za mniejsza cenę? Na allegro nie znalazlem nic ciekawego a te liczniki wygladaj calkiem przyzwoicie
Oryginalnego ktma nikt nie ma nigdy na sprzedaz

http://www.ebay.co.uk/itm/Trail-Tech-Vapor-Stealth-Speedo-KTM-SX-SMR-EXC-04-07-/250714209776?pt=UK_Motorcycle_Parts&hash=item3a5fbb3df0#ht_1907wt_905 (otwórz link)
Czy mozna znalezc cos podobnego za mniejsza cenę? Na allegro nie znalazlem nic ciekawego a te liczniki wygladaj calkiem przyzwoicie

- lukas90MX
- Świeżak