Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi.
Witam jestem nowy na forum i mam problem z moim suzuki intruder 125 rocznik 2000 . Problem jest w trakcie odpalania , oczywiście moto odpala za pierwszym razem ale ciężko ma wejśc na obroty ma taki ztłumiony dźwięk i słabą reakcje na gaz jeśli chwile go po mecze manetką to zaczyna ładnie prac tak jakby na początku chodził na jeden cylinder a później ten drugi zaskoczył i juz jest ok . Jeśli przez jakiś czas pochodzi na wolnych obrotach to znowu gubi dźwięk i jest to samo W trakcie jazdy nigdy nie było żadnego problemu. Proszę o pomoc i przepraszam za tak nie dokładne informacje ale nie potrafię tego lepiej wyjaśnić . Z góry dziękuję za odpowiedzi.
- marcin00945
- Świeżak
Fillipo wcale nie jest trudno zgruwasz znaki i ma byc. Nie ma miejsca na pomylki. Lancuszek nie moze byc ani za mocno ani za lekko.
Marcin - zly dzial
Marcin - zly dzial
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Wez serwiaowke do reki tam jest wszystko opisane. Nie wiem co jaka literka oznacza ale w ksiazce bedziesz mial to opisane. Lancuszek mozna zmierzyc czasami ksiazka podaje wymiar np 15 ogniwek i limit rozciagniecia ale rzadko. Czesciej wskazuje to napinacz rozrzadu i ilasc zapadek ale jak masz nieoryginalny napinacz to w sumie nie wiadomo jaki stan i lepiej zmienic profilaktycznie bo nie jest drogi a potem liczyc np na przebieg mniej wiecej
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
jaki tam masz napinacz ? taki ze spręzynką i zapadkami czy musisz ręcznie dociągać srube ?>
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
http://grechmoto.pl/upload/napinacz1.jpg
taki
a jak mam przy jednym zaworze ssącym za duży luz o 0,03 to tez silnik moze wydawac dziwny dzwiek ? wszystkie inne mieszczą sie w przedziale
taki
a jak mam przy jednym zaworze ssącym za duży luz o 0,03 to tez silnik moze wydawac dziwny dzwiek ? wszystkie inne mieszczą sie w przedziale
- filippo20
- Świeżak
filippo - z fotki napinacza nie powiem jaki jest bo nie miałem takiego w ręku a nie widac, jak by były tam ząbki to jest mechaniczny i wtedy mozna j policzyc, ale z tyłu nie widac srubki wiec moze byc hydrauliczny. 0.03 jak jest wiecej o tyle od maksymalnego wymiary to moze bys słychać ten zawór.
GTT - ja czyszcze zwykłą wodą, z piachu i kurzy. wazne aby nie wycierac niczym jak jest piasek, tylko płucze aż samo odpadnie. jak jest jakis tłuszcz czy owady to płynem do mycia szyb przelatuje. ewentualnie woda z mydłem. nie mozna stosowac zadnych rozpuszczalników czy mocnej chemii
GTT - ja czyszcze zwykłą wodą, z piachu i kurzy. wazne aby nie wycierac niczym jak jest piasek, tylko płucze aż samo odpadnie. jak jest jakis tłuszcz czy owady to płynem do mycia szyb przelatuje. ewentualnie woda z mydłem. nie mozna stosowac zadnych rozpuszczalników czy mocnej chemii
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Zbroja acerbis koerta (600zl) czy adrenaline(200zł)? Warto dopłacić do tej droższej? Różnią się czym więcej oprócz ceny? (nie mam możliwości porównania na żywo)
Yamaha WR 450 2004
- Musicman1997
- Świeżak
na pewno acerbis ma lepszą, wygodniejsza zapewne i mocniejsza. ja za zbrojami nie przepadam nie myslałem o buzerze ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
bardziej moze chodzi o szybke, ja tam myje i matowa nie jest
sporo szybek ma też dziwne powłoki od srodka, moja ma jakies antifogi itp, i zauwazyłem że od przecierania na sucho po prostu zrywam miejscami. i tutaj jakis płyn mocniejszy moze to uszkadzać. ja testowałem na szybkach z thor model enemy i scottach rózne i w zadnej nic mi nie matowiło

sporo szybek ma też dziwne powłoki od srodka, moja ma jakies antifogi itp, i zauwazyłem że od przecierania na sucho po prostu zrywam miejscami. i tutaj jakis płyn mocniejszy moze to uszkadzać. ja testowałem na szybkach z thor model enemy i scottach rózne i w zadnej nic mi nie matowiło

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Siemka! Mam dwa pytania
czy coś oprócz łańcuszka może się tłuc ( brzęczyć) w głowicy nie licząc zaworów ? Dosyć wyraźnie to słychać .
Druga sprawa przychylając się do dekla od sprzęgła również tam słychać dziwny dzwięk , rozebrałem i kosz ma luz gdy ciągne go do siebie czy to dlatego tak je slychac ? Wciskając manetke sprzęgła nic nie cichnie .
czy coś oprócz łańcuszka może się tłuc ( brzęczyć) w głowicy nie licząc zaworów ? Dosyć wyraźnie to słychać .
Druga sprawa przychylając się do dekla od sprzęgła również tam słychać dziwny dzwięk , rozebrałem i kosz ma luz gdy ciągne go do siebie czy to dlatego tak je slychac ? Wciskając manetke sprzęgła nic nie cichnie .
- filippo20
- Świeżak
w głowicy oprócz zaworów masz popychacze, dzwigienki, wałek rozrządu jest w jakis sposób łozyskowany wiec też mogą byc dzwięki. rolki nie rolki. zalezy jaka budowa itp itd. kazdy element ruchomy moze wydawać jakis dzwięk.
nie wiem, kazdy silnik jakis dzwiek generuje, czasem dzwieki muszą byc czasami nie. nie mam pojęcia co jest u ciebie. jeżeli masz jakis luz którego nie powinno być to moze byc cos do wymiany
nie wiem, kazdy silnik jakis dzwiek generuje, czasem dzwieki muszą byc czasami nie. nie mam pojęcia co jest u ciebie. jeżeli masz jakis luz którego nie powinno być to moze byc cos do wymiany
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
ok , wymienię napewno łańcuszek bo i tak jest do wymiany i zobaczę co i jak ale nie wydaję mi się zeby coś innego tam brzęczało,
a co do sprzęgła rozumiem ze kosz nie powinien mieć luzu ? a jak ma to co jest tego przyczyną ? łożysko ? i dzwon tez ma luz
a co do sprzęgła rozumiem ze kosz nie powinien mieć luzu ? a jak ma to co jest tego przyczyną ? łożysko ? i dzwon tez ma luz
- filippo20
- Świeżak
jaki dzwon ? kosz powinien miec pewny luz. cały kosz z wałkiem moze wychodzic i wchodzic o jakistam dystans. zewnętrzny kosz jest albo łozyskowany łozyskiem igiełkowym albo panewką, to drugie też potrafi sie wyrobić i stukać. ale zazwyczaj ten luz cichnie po wcisneciu sprzęgła. wewnętrzny kosz też moze mieć luz jak sie sruba poluzuje dociskowa albo wyrobi sie podkładka pod nim
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości