Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi.
Mialem dawniej w rowerze cos takiego: http://allegro.pl/licznik-do-roweru-14- ... 09654.html jak myslicie dzialalo by to w crossie ?
-
wawzon - Bywalec
dało by, byle miał dobry czujnik. niektóre nie są w stanie nadążyć z przyspieszeniem, albo z prędkosciami wiekszymi. ale ja testowałem jakies 2 liczniki to dawały rade
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Ja mam pytanie odnośnie swiateł do Ktm Sx 125 i Yamahy yz 125 czy da sie przyczepić światła bo nieraz widziałem ktm sx ze swiatłami przednim jak i tylnim. Prosze o odpowiedź. Z góry dziękuje
- xxxDawidxx13
- Świeżak
seryjnie sie nie da. musiał byś zmieniac zapłon. SX mógł miec zapłon z EXC. albo w ogóle mógł to byc ktm exc
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
zeta niezłe robi ogólnie rzeczy. ja polecam seryjne ktmowskie handbary. są na prawde mega mocne. oczywiscie mówie o tych z alu wkładem. one są firmy acerbis. mam nawet mooooże do sprzedania czarne ;P ( kolorystycznie mi nie pasuja, ale szkoda sprzedawac bo mega chronia )
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
ja polecam fox raptor sam mam i są super. miałem wczesniej ufo niby tez na zawiasie. ale podwójny zawias jest całkiem wygodny. mimo wiekszych rozmiarów niz ufo, to praktycznie nie czuc go na nodze
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
tak jak powyżej, ta sama opinia, idealny komfort, wygoda i wytrzymałośc, jedynie musisz zwracac uwagę na mocowania zawiasu, tzw spinki czy zapinki, lubią się odczepiac i jeśli zgubisz 1 częśc zawias bd wypadał.
ale to jak bd dociskał co trrening będzie ok
ochraniacze jak za tÄ… cene sÄ… idealne, sam takie posiadam i jestem zadowolony.
ale to jak bd dociskał co trrening będzie ok

ochraniacze jak za tÄ… cene sÄ… idealne, sam takie posiadam i jestem zadowolony.
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/2006-Yam ... 2571wt_939 czy amerykanska głowica bedzie taka sama jak europejska??. Czy sa jakies roznice?. Bo wiem ze sa jest pare wersji yzf ze jedne sa wypuszczane za usa a inne na europe a jak to wyglada z czesciami??
- mikozniak
- Świeżak
niestety Ci nie doradze. ale poradził bym zadzwonic do serwisu yamaszki. ew spytac sprzedawcy ;P moze szybciej sie dowiesz i pewniej :d
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Witam, zadam może głupie pytanie dla Was, ale mi to pomoże. Mam problem z moją jazdą w yzf. Jak poprawnie wyhamowac motor??. Mi chodzi załóżmy jadę na 4 biegu i jak widzę zakrę puszczam gaz, wciska sprzęglo mocno hamuje, zbijam biegi np do , puszczam sprzęglo i daję gaz??. Czytałem jeszcze, że gdy puszcza się sprzęgło dodaję się więcej gazu??. Chodzi mi poprostu o to, żę często mi buuczy silnik jak puszczam sprzęgło, czyli mam za dużą prędkość.
- mikozniak
- Świeżak
hmm to może tak, wpierw hamujesz przednim następnie tylnim heblem, motor zwalnia, dodajesz lekko gazu na wcisnietym sprzęgle i zmieniasz bieg na mniejszy, puszczasz bieg, 3masz znowu hamule przedni, tylni, i znowu to samo, a jak nie ma na to czasu to po prostu tylni, gazu, zrzucasz bieg, gazu i koleny bieg
mam nadzieje że to cos pomoże
http://www.youtube.com/watch?v=D7gmZg6BdhA
mam nadzieje że to cos pomoże
http://www.youtube.com/watch?v=D7gmZg6BdhA
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
zalezy jeszxcze gdzie i jak smigasz. jak masz 4T to najlepiej nie uzywac tylnego hebla. tylko po prostu redukcja puszczasz gaz i tył sam hamuje. jedynie jak chcesz szybciej sie zatrzymac to dohamowujesz przodem. ja tyłu praktycznie w ogóle nie uzywam. chyba że do bardzo ostrego hamowania, albo specyficznych sytuacji
a co do zmiany biegu teoretycznie dobrze jest zbijac biegi z między gazem. czyli przed zbiciem biegu muskasz gazem żeby podbic obroty. ale jak sie gania po torze raczej nie ma na to czasu :p

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
a od kiedy masz ten motor? może po prostu nie wczułeś się w skrzynie, nie napisałeś do jakiego biegu redukujesz
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 44 gości