Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi.
http://allegro.pl/oryginalne-kola-excel ... 31399.html
1 lepsza aukcja kół
i liczysz
na tył chyba mi wyszło 36 szprych
20 sek roboty
to mniej niz zalogowanie na forum i zadanie pytania 
1 lepsza aukcja kół

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
henio12323 - mam pytanie? Wyciągnąłem przednie koło i teraz mam pytanie czy te łożyska muszę wybić jakąś rurką (średnica rurki zbliżona do średnicy łożyska)? Chodzi mi o to zeby stukać w jedne a wypadnie drugie? Tu fotka: http://wstaw.org/w/gon/
KTM SX 520
Suzuki GSR 600 K7
Suzuki GSR 600 K7
-
mentorsct - Bywalec
-
rosa - VIP Ścigacz.pl
bierzesz cos
typu własnie mniejsza rurka lub mocny srubokręt i wsadzasz od góry jak na fotce ale wybijasz te dolne łozysko. i walisz impulsatorem o naprowadzaniu trzonkowym w srubokret /pręt/ rurke i pomału ci wychodzi z jednej strony potem obracasz koło i wybijasz drugie łozysko

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
nasmaruj. potem jak pojeździsz to wróci do pierwotnego stanu. a najlepiej na zime wyczysc go dokładnie nasmaruj dobrze
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
a czym rozni sie lancuch np.orngowy od zwylkego bo widzialem na aukci oring niby pisze ze wytrzymaly a gdzie indziej pisza ze hiper wytrzymaly bezoringowy lepszy
a i jak bym chial kupic nowy komplet napedowy to ile najlepiej wziac zebow przod i ile na tyl czym sie rozni jesli np na przod wezme 12 lub 13
a i jak bym chial kupic nowy komplet napedowy to ile najlepiej wziac zebow przod i ile na tyl czym sie rozni jesli np na przod wezme 12 lub 13
- barek253
- Mieszkaniec forum
Jeździłeś rowerem górskim? Jak z tyłu masz dużą zebatkę a z przodu małą to wtedy szybciej sie pedałuje ale łatwiej wiechać pod górkę. W motocyklu jest tak samo. Jak z przodu masz więcej zębów a tyłu mniej większy V-max. W technikalu motocykla masz napisane jakie kombinacje można stosować zębatek.
Łańcuch powinno sie zakładać też taki jaki masz w technikalu napisany. Oringowy jest z uszczelniaczem. Inaczje oring to rodzaj uszczelki w kształcie pierścienia o przekroju kołowym.
Łańcuch powinno sie zakładać też taki jaki masz w technikalu napisany. Oringowy jest z uszczelniaczem. Inaczje oring to rodzaj uszczelki w kształcie pierścienia o przekroju kołowym.
KTM SX 520
Suzuki GSR 600 K7
Suzuki GSR 600 K7
-
mentorsct - Bywalec
czyli np z przodu mam 12 zebow to lepiej mi bedzie szedl pod gorke ale bedzie mial mniejszy v max?a np 14 to wiekszy v max ale slabiej w gore dobrze to mysle?
a jeszcze pytanie w sprawie docierania
moge juz na pierwszym baku docierania jezdzic moto?czy tylko on ma sobie chodzic w garazu ?
i jesli ma tylko pyrkac w garazu to co ile mu przerwe robic zeby sie nie przegzal?
a jeszcze pytanie w sprawie docierania
moge juz na pierwszym baku docierania jezdzic moto?czy tylko on ma sobie chodzic w garazu ?
i jesli ma tylko pyrkac w garazu to co ile mu przerwe robic zeby sie nie przegzal?
- barek253
- Mieszkaniec forum
Dobrze myślisz, ale jeszcze jest zależność między przednią a tylną zebatką. Pamiętaj duża zębatka z przodu a miejsza z tyłu to v-prędkość, a odwrotnie to moc (nie kojarz z mocą w km). A zębatki dostosuj do swojego terenu w jakim jeździsz.
KTM SX 520
Suzuki GSR 600 K7
Suzuki GSR 600 K7
-
mentorsct - Bywalec
nigdy sie nie dociera moto w garazu xD kto ci to powiedział ? masz odpalic na 2 -3 minutki a potem od razu jazda.
co do zębatek zobacz te co masz teraz i jak chcesz moto mocniejsze - wsadz z tyłu wiekszą jak chcesz wiekszy v max wsadz z tyłu mniejsza.
co do zębatek zobacz te co masz teraz i jak chcesz moto mocniejsze - wsadz z tyłu wiekszą jak chcesz wiekszy v max wsadz z tyłu mniejsza.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
było o docieraniu mnóstwo tematów
poczytaj sobie.
nie wolno krecic od razu bo Ci tłok spuchnie. wszystko masz opisane kiedy i ile gazu - czytaj to co było juz napisane

nie wolno krecic od razu bo Ci tłok spuchnie. wszystko masz opisane kiedy i ile gazu - czytaj to co było juz napisane

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
hello .... mam pytankn.... znalazlem 2 opony jedna firmowa z pirelli za okolo 400 zl a druga jakis chinska podróba za 180..... przeczytałem wszystko i maja wszystko takie same paramtetry własciwosci skład tworzywa ....... wiem ze sie placi za firme ale czemu chinska miała by byc gorsza czytalem w opiniach ..... prosze o wasze sugestie w tej sprawie
- zbyho222
- Świeżak
jaki to ma być rozmiar? Mam do sprzedania Shinko 19 nówki 3 sztuki z tego roku.
Nie wiem stary czym się różnią, Wydaje mi się że ich wykonanie odbiega od oryginału załóżmy tych z najwyższej półki. Ja mam z tyłu Chińską i mi kostkę pourywało. A pirelka no wiadomo-firma.
Nie wiem stary czym się różnią, Wydaje mi się że ich wykonanie odbiega od oryginału załóżmy tych z najwyższej półki. Ja mam z tyłu Chińską i mi kostkę pourywało. A pirelka no wiadomo-firma.
-
grunder - Mieszkaniec forum
nie ma takiego czegos jak cisnienie na kamienie i las. to zalezy od opony od twojej wagi i jeszcze kilku czynników napompuj sobie 1.5 bara i pojedz i spuszczaj sobie co troche aż bedzie ci sie dobrze trzymał nawierzchni 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator