Zobacz wÄ…tek - Problem ze skrzynia - FZ6
NAS Analytics TAG

Problem ze skrzynia - FZ6

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Problem ze skrzynia - FZ6

Postprzez WeWonItThreeTimes » 13/5/2009, 08:13

Witam

Dzis pojawil sie problem ze skrzynia biegow w mojej fz6, mianowicie graniczy z cudem redukcja na luz/jedynke na swiatlach. Musze naprawde dobrze sie nameczyc, przetaczajac moto jak i wahlowac dzwignia w pionie/poziomie. A i tak udalo mi sie tylko raz na 6 prob. Takze 5 razy musialem z 2ki ruszac

Wiadomo ze to kwestia skrzyni ale moze ktos sie juz z tym spotkal i wie co ja moze wyleczyc (oprocz wymiany :( ...). FZ6n z 2004
Obrazek
WeWonItThreeTimes
Świeżak

Postprzez Landryss25 » 13/5/2009, 17:14

A może to coś ze sprzęgłem? Dobrze nie łapie i jest obciążenie na skrzyni że uniemożliwia to przerzucenie biegu na postoju a można dopiero jak się toczy. Czy inne biegi wchodzą na postoju bez problemu?
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
Landryss25
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez WeWonItThreeTimes » 14/5/2009, 07:58

Problem rozwiazany. Nameczylem sie a okazalo sie ze to glupota. Zdjalem ten dekielek co w niego dzwignia wchodzi, tam wszystko bylo ok, reka biegi wchodzily ladnie, zadnego luzu. Naciagnalem sprezynki ale nadal lipa byla. Juz bylem troche zrezygnowany ze cos grubiej sie spi.. ale pomyslalem ze moze to wina samej dzwigni, nie skrzyni. Zdjalem caly set, wyczyscilem z syfu, walnalem wd40 i jak nowe. ale strachu sie najadlem, wole wydac 1000 na cos innego niz naprawa skrzyni.

Do zamkniecia
Obrazek
WeWonItThreeTimes
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

na górê