Zobacz wątek - Która kurtka??
NAS Analytics TAG

Która kurtka??

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Postprzez knietek » 17/7/2009, 18:10

Witam,
Nie będę zakładał kolejnego wątku skoro ten już istnieje. Jak w temacie poszukuję kurtki na motorek (będzie to motorek turystyczny prawdopodobnie Yamaha XJ600 - dopiero zaczynam przygodę z motorami ale rozsądek podpowiada, że przed zakupem motoru warto mieć już kask i ciuchy). Pobiegałem po kilku sklepach w Łodzi i opinie na temat kurtek wśród sprzedawców są podzielone - jedni preferują skóry inni tekstylia. Myślałem o przeznaczeniu na zakup ok 500 - 600zł a dobre skórki zaczynają się w okolicach 1k. Zastanawiam się czy jest sens dopłacać do skóry skoro tekstylia też spełnią swoją rolę? Kolejne pytanie to czy jest szansa dopasować kurtkę na odległość np kupując przez allegro. Kosta jak masz sklepik to może coś konkretnego doradzisz albo daj swoją stronkę na priv. Z góry dzięki za wszelkie opinie i podpowiedzi.
YAMAHA XJ 600N
knietek
Świeżak

Postprzez knietek » 21/7/2009, 22:05

Widzę, że nie ma odzewu. Przymierzałem dziś jakiś tańszy model Alpinestar, Modeke Roma oraz kurtki MTTR. Wszystkie na pierwszy rzut oka podobnie wykonane jeśli chodzi o dbałość - szwy, ochraniacze, a rozpiętość cenowa znaczna. Na necie znalazłem jeszcze coś takiego - trochę podobna do Romy a znacznie tańsza:
http://www.motona.pl/item39_motona_venta.htm
Czy ktoś miał coś wspólnego z tą firmą?
Podoba mi się bardzo kurteczka 4sr ROWDIE
http://www.4sr.pl/katalog/moto-bundy/rowdie-34.html
ale na stronie niewiele piszą a i nie mam gdzie przymierzyć.
Motorek już stoi a ja nie mam w co się ubrać. Motobazar w Łodzi dopiero we wrześniu - tam pewnie będą wszystkie firmy na miejscu ale nie mogę tak długo czekać.
YAMAHA XJ 600N
knietek
Świeżak

Postprzez Piorunbubu » 24/7/2009, 14:02

Piorunbubu
Świeżak

Postprzez knietek » 25/7/2009, 22:13

Kupiłem kurtałe RST Ventilator. Jestem BARDZO zadowolony. Jeśli ktoś jest zainteresowany to można ją kupić w Łodzi w Profi na Włókniarzy. Ja dałem 470zł.
YAMAHA XJ 600N
knietek
Świeżak

Poprzednia strona

Powrót do Akcesoria motocyklowe